nb1.hu

Menekül a Paks Böde dörgedelme után – reakciók

Még nem segítenek a zalai légiósok.

A Fradi elleni vereség után, Osztermájer Gábor elkezdte kongatni a vészharangokat, vízválasztónak nevezte a ZTE elleni meccset. Zalaegerszegen légiósokkal erősítettek, de eddig messze vannak a világ megváltásától. Igazi kiesési rangadó volt, a hat pontos meccs jelző tökéletesen illik ide.

Megizzadt a Fradi, bajban a ZTE és a Kaposvár – beszámoló a 18. forduló meccseiről – NB1.hu

NB I, 18. forduló: Kisvárda-FTC 1-2 Honvéd-Mezőkövesd 1-2 DVTK-Kaposvár 2-0 Paks-ZTE 2-0 Puskás Akadémia-DVSC 0-0 Az Újpest-MOL Fehérvár mérkőzés 19.30-kor kezdődik. Az NB I 18. fordulójában a listavezető Ferencváros a Kisvárda otthonában vendégeskedett. A zöld-fehérek Boli góljával ugyan megszerezték a vezetést, de a várdaiak még az első félidőben egalizáltak.

A múlt heti súlyos zakó után, Böde Dániel nagyon nem volt elégedett a csapata hozzáállásával, aminek hangot is adott. Úgy tűnik, hogy a szavai hallgató és értő közönségre találtak, hiszen a Paks ezen a héten már nyerni tudtak. Nagyon fontos győzelmet arattak az atomvárosiak, 3 pontra el tudtak távolodni a kieső helytől.

Osztermájer elmondta, hogy tudatosan készültek a találkozóra, még felkészülési időszaknak tekinti az előző meccset. Az első félidőben jól fociztak és jól védekeztek. Kiemelte Bödét és Hahn, valamint szerinte többet is kihozhattak volna a helyzetekből a ZTE térfelén.

Nehéz meccs volt, de elégedett Rebrov – reakciók a 18. forduló meccsiről – NB1.hu

20.31: Puskás Akadémia-DVSC 0-0 Hornyák Zsolt: Az első félidőben a kulcsembereink passzívan kezdték a mérkőzést. A második félidőben nem engedtük a Debrecent játékba, ugyanakkor bánt, hogy ennyi helyzetből nem tudtunk kihozni egy gólt. A második félidőben lejátszottuk az ellenfelet. A Debrecen kapusa nagyon jól védett, a védelem nagyon jól állta a támadásainkat.

A ZTE főként légiósokkal erősített a télen, aminek az okai arra vezethetőek vissza, hogy felborult a hazai átigazolási piac. Ezek a játékosok eddig nem alkottak maradandót, kettőből kettőt bukott a ZTE.

Dobos Barna nagyon csalódott volt a mérkőzés után, mert pontot/pontokat szerettek volna szerezni. Az első gólt óriási egyéni hibából kapták, de ezek után is voltak a lehetőségeik. A focit gólra játsszák, ezen a téren kell fejlődniük.

A forduló nézőszámai: alig látták az Újpest hazatérését – NB1.hu

A 18. fordulót rendezték meg szombaton az NB I-ben. A DVTK újabb fontos három pontot szerzett, Feczkó Tamás együttese ezúttal a Kaposvárt győzte le 2-0-ra. A miskolci stadionba látogatott ki a legtöbb néző ezen a hétvégén: 3702 néző váltott jegyet erre az összecsapásra.

Paksi FC-ZTE FC 2-0 (1-0)
Paks, 1119 néző, v.: 
Bognár
gólszerzők: Kelemen (25.), Böde (78.)
sárga lap: Gévay (30.), Balogh B. (37.), Lenzsér (45+2.), Poór (55.), Rácz (93.), illetve Radó (45+2.), Bobál G. (93.)
Paks: Rácz – Gévay (Poór, a szünetben), Osváth, Kulcsár D., Kelemen – Könyves (Hahn, 74.), Szakály D. – Lenzsér, Balogh B., Bertus – Böde
Zalaegerszeg: Demjén – Bolla (Katelarisz, 74.), Bobál D., Lesjak, Bedi – Kocsis G., Mitrovic – Radó (Barczi, 80.), Stieber, Babati (Ikoba, 59.) – Bobál G.

Élénken kezdte a mérkőzést a Paks, hat perc alatt három szögletet rúghatott, nagyobb helyzetei – köztük kapufája – az első negyedórában mégis a Zalaegerszegnek voltak. Bő húsz perc elteltével újabb komoly lehetősége adódott a vendégcsapatnak, de a közeli fejes fölé ment, a másik oldalon viszont az alapvonal közeléből, balról elvégzett szabadrúgás után Kelemen teljesen üresen maradt a hosszú oldalon, és közelről nem hibázott fejjel.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a ZTE valamivel veszélyesebben támadott, a vezető gólt azonban a hazai csapat tudta megszerezni.

A szünet után a Paks a védekezés stabilizálására helyezte a hangsúlyt, és ellentámadásokkal próbálkozott, míg a Zalaegerszeg többet birtokolta a labdát. El is jutott veszélyes lövésekig, de a hajrában a paksiak növelték előnyüket, ezzel eldöntötték a mérkőzést.

A vendégek nem voltak elég pontosak és határozottak a befejezéseknél, a hosszabbításban még összejött nekik egy kapufa, a gól azonban elmaradt.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC