nb1.hu

Nagy igazságokat mondott az MTK vezetőedzője az FTC-ről

Évek óta igaz állítások.

Péntek este 20 órától rendezik meg a 225. Örökrangadót, amelyen ismét a Ferencváros a toronymagas esélyes, ahogy az utóbbi években mindig. Az MTK vezetőedzője, Horváth Dávid, tisztában van ezzel a helyzettel.

Eddig hat fordulót játszottak le a bajnokságban, de a Ferencváros csak négy mérkőzésen lépett pályára. Mindezeket megnyerte, így vezeti a tabellát. A zöld-fehérek három ponttal szereztek már többet az eddig öt meccset játszó MTK-t. Az Örökrangadó előtt a két csapat vezetőedzője nyilatkozott a várakozásairól.

HORVÁTH DÁVID

„Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Ferencváros egyértelmű esélyese a találkozónak. Kérdés, hogy milyen összeállításban lépnek pályára. Nem igazán lehet rotációról beszélni náluk, mert két hasonló erősségű kezdőcsapatot is fel tudnak állítani. Számunkra az a legfontosabb, hogy a saját teljesítményünk legyen kifogástalan. Remélem, ez elég lesz a bravúrhoz. Háromszor találkozunk velük a bajnokságban, és egy bravúr mindenképp szükséges ellenük. Tavaly ez nem sikerült. Kétszer játszunk velük hazai pályán, és egyszer igazán bravúros lenne egy pontszerzés vagy még inkább egy győzelem. Remélem, hogy azok a megingások, amelyek az előző szezonban az első két FTC elleni meccsünkön történtek, már a múlté. A harmadik mérkőzésünk jobban sikerült. Bátran, félelem nélkül kell játszanunk, és kihozni magunkból a maximumot. Így igazán jó mérkőzés lehet.”

MTK: a kétdecis nagy pálinka árnyékában

PASCAL JANSEN

„Nagyon vártuk már ezt a találkozót, a srácok is izgatottak, hiszen újra a bajnokságban bizonyíthatnak. A Budafok elleni kupameccsel együtt hat mérkőzést játszunk 22 nap alatt, ami komoly kihívás. Az MTK elleni mérkőzés érdekes lesz, mert ismét megmutathatjuk, hogy Budapesten mi vagyunk a legjobbak. Nagy öröm, hogy egyszerre három sorozatban is versenyben vagyunk, és szerencsések vagyunk, hogy az Európa Liga szintjén is bizonyíthatunk. Bízunk benne, hogy tovább őrizhetjük a veretlenségünket a bajnokságban.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC