nb1.hu

Román és szlovák meglepetésgyőzelem, Mbappé orrtörés – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

A végső győzelemre esélyes válogatottak közül Belgium és Franciaország is bemutatkozik az Eb-n.

Az NB1.hu-n mindennapi rovat indul a 2024-es Európa-bajnokság alatt. Percről percre követésünkben a nap legfontosabb információit gyűjtjük össze, természetesen a magyar válogatott lesz a fókuszban, de a többi eseményről is megemlékezünk.

22:49 – Franciaország egygólos győzelmet aratott Ausztria ellen, Wöber öngólt vétett. Kylian Mbappé a hajrában belefejelt Danso vállába és nagyon valószínű, hogy orrtörést szenvedett.

21:42 – Egy angol szurkoló hajnali 4-kor ébredt fel az gelsenkircheni stadion lelátóján… Anglia 1-0-ra nyert Szerbia ellen, öt órával az ébredés előtt.

19:58 – Lukaku két gólt is szerzett Szlovákia ellen, de mindkettőt érvénytelenítette a játékvezető, így az E csoport másik mérkőzésén is meglepetés született. Az olaszok és a lengyelek után a harmadik Eb-győzelmüket ünnepelhették a szlovákok.

18:09 – Vezet Szlovákia! Egy belga védelmi hibát követően Schranz szerezte meg a vezetést a szlovákoknak.

Fontos információk a stuttgarti gyülekezőhelyről és szurkolói zónáról

17:48 – A Románia-Ukrajna (3-0) mérkőzés legjobbjának választott Stanciu interjúját egy szurkoló zavarta meg, amiből majdnem verekedés lett.

Románia történelmi sikerrel rontotta el Rebrov debütálását az Eb-n

17:34 – A németek elleni 5-1-es vereség alkalmával piros lapot kapott Ryan Porteous nem léphet pályára a magyar válogatott ellen sem, ugyanis az UEFA két mérkőzésre tiltotta el a skót védőt.

16:59 – A román válogatott 24 év után nyert ismét mérkőzést Európa-bajnokságon.

16:16 – Dragus is betalált, 56 percnyi játék után három góllal vezet Románia.

16:12 – Marin távoli lövésével már 2-0-ra vezetnek a románok, Lunin kezei alatt csúszott be a labda.

15:30 – Stanciu góljával vezet Románia Ukrajna ellen az E csoport nyitómérkőzésén.

14:46 – Svájc edzőpályát váltott: eddig az alacsonyabb osztályú Stuttgarter Kickers otthonában tréningezett Murat Yakin együttese, ahol azonban az új gyep kezd tönkremenni, emiatt a svájci válogatott a mai naptól a VfB Stuttgart bázisán folytatja a felkészülést.

13:16 – Szurkolói összecsapás miatt a német rendőrség ideiglenesen nyolc személyt őrizetbe vett a vasárnapi szerb-angol labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés előtt Gelsenkirchenben. Egy szerb zászlókkal feldíszített étterembe angol szimpatizánsok próbáltak bejutni.

12:43 – Az UEFA hivatalos honlapján tette közzé, hogy a szerdai Németország-Magyarország találkozót a holland Danny Makkelie fogja vezetni.

Vitatott ítéleteiről elhíresült holland bíró vezeti a magyar-németet

12:10 – Esterházy Márton, korábbi válogatott labdarúgó az Indexnek adott interjút a Svájc elleni találkozót követően. Az írásban nem kímélte a magyar válogatott teljesítményét, többek között Szoboszlai Dominik pályán mutatott játékával sem volt elégedett.

Keményen beszólt Szoboszlainak a korábbi magyar válogatott támadó

11:58 – Gulácsi Péter a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a németek elleni meccs előtt. Szemlénket alább lehet olvasni.

A magyar válogatott kapusa elmondta, mit kell tenni a németek ellen

10:29 – A Dánia-Szlovénia (1-1) mérkőzés legjobbjának választott Christian Eriksen nem mindennapi története:

Három évvel a szívmegállása után tért vissza az Eb-re a dán klasszis – ez járt a fejében a gólja után

10:08 – Csapattársai vállán Cristiano Ronaldo! Az Al-Nassr klasszisa a közösségi oldalain tette közzé ezt a képet, Portugália holnap este 9-kor lép pályára Csehország ellen.

9:38 – Balszerencsés holland drukker. Feltehetően a felvételen látható úriembernek fájhatott az arca, miután eltalálta a lengyel-holland meccsen egy labda. Legalább a sör a pohárban maradt, így lehetett valamivel csillapítani a fájdalmat.

9:16 – Ádám Martin interjút adott az M4 Sportnak. A magyar válogatott támadója többek között arról ejtett szót, hogy a Svájc elleni vereséget követően hosszú beszélgetés zajlott le a csapattagok között.

Eb 2024: Ádám Martin elárulta, mit csináltak a Svájc elleni vereség után

8:12 – Negatív rekord a Szerbia-Anglia mérkőzésen. Mindössze 11 lövést produkáltak a csapatok, ez 1980 óta a legalacsonyabb szám egy Európa-bajnoki összecsapáson.

8:00 – Vasárnap több botrányos esemény történt a németországi kontinenstornán. A helyi rendőrség rálőtt egy férfira, aki baltával és kézigránáttal fenyegette őket néhány órával a Lengyelország-Hollandia labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzést megelőzően Hamburgban. A hatóságok azt közölték, hogy a férfi az incidens után orvosi ellátást kapott, további részleteket viszont nem árultak el.

Míg a Szerbia-Anglia találkozót megelőzően több szurkolóra rátámadtak és komoly összecsapás kerekedett belőle Gelsenkirchen utcáin.

7:50 – A mai napon hat csapat kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon, többek között négy szomszédos ország lép pályára. Bővebben ide kattintva olvashat.

7:30 – A tegnapi nap történései egy helyen.

Bejött a holland nyerőember jóslata, egy gól döntött az angolok meccsén

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC