nb1.hu

Fontos információk a stuttgarti gyülekezőhelyről és szurkolói zónáról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, Sipos Jenő tájékoztatta a szurkolókat a Németország elleni mérkőzés előtti stuttgarti találkozóhelyről.

A gyülekező hely a Mittlerer Schlossgartennél lesz déltől, a drukkerek ezúttal hosszabb vonulásra számíthatnak, mint szombaton. A vonuláson mindenki saját felelőssége és döntése alapján vesz részt.

A Középső Kastélykert (Mittlerer Schlossgarten) közvetlenül a stuttgarti főpályaudvar mellett található. Az MLSZ szóvivője felhívta a Németországba utazó drukkerek figyelmét, hogy a kontinensviadal ideje alatt visszaállították a határellenőrzést, ezért mindenki úgy induljon útnak, hogy rendelkezik érvényes okmányokkal, mert a német határnál számítani lehet azok ellenőrzésére.

„Érvényes jeggyel rendelkező szurkolók a meccs napján és másnap 18 óráig ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. Életkortól függetlenül csak érvényes jeggyel lehet belépni a stuttgarti stadionba. A létesítmény környékén és belépéskor szigorú ellenőrzés várható, szúró- és vágó-, valamint pirotechnikai eszközök birtoklása rendőri eljárást von maga után.”

Sipos Jenő azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy töltsék le az EURO2024 applikációt, továbbá kövessék az MLSZ honlapját és közösségi csatornáit. A szóvivő kifejtette, továbbra is javasolják mindenkinek, hogy regisztráljon konzuli védelemre, hogy a helyszínen tartózkodó konzulok bárkinek segítséget nyújthassanak bármilyen probléma esetén.

A városháza mellett elhelyezkedő Marktplatz rendezvényközpont kínálta óriási területen építették fel a szurkolói zónát Stuttgartban – írja az MTI. Szerda este nagy valószínűséggel ezt a hatalmas területet is megtöltik majd a drukkerek, aki ugyanis nem jutott jegyhez és nem lesz ott a stuttgarti stadionban, az innen követheti majd figyelemmel a magyar és a német válogatott csatáját.

Ebben a zónában számos kiegészítő programmal is várják az érdeklődőket, így például a magyar találmányt, a teqballt is ki lehet próbálni, de akár a strandlabdarúgás alapjait is el lehet sajátítani. A szervezők szurkolói bolttal is készültek a drukkereknek, ebben számos emléktárgyat vásárolhatnak az ide ellátogatók, és mind a 24 Eb-n szereplő válogatott hivatalos mezét is meg lehet venni: a magyar nemzeti tizenegy meggypiros dressze 100 euróba kerül.

A magyar válogatott Stuttgartban szerdán 18 órától, a skótokat 5-1-re megverő házigazda németekkel csap össze.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC