nb1.hu

Elkezdték Bognárék, Kleinheisler a Vidi ellen is játszik, változások az MTK-nál

Három NB I-es csapat is bejelentést tett a felkészüléséről kedden.

PAKS

A listavezető Paks kedd délelőtt tréningezett először. Bognár György együttese január 16-tól január 27-ig a szokásos törökországi edzőtáborban vesz részt, de előtte már edzőmeccseket játszik – január 10-én a Siófokkal, január 13-án a BVSC-vel.

„Gyorsan eltelt ez a két hét, de úgy gondolom, mindenkinek szüksége volt rá. Lementek az ünnepek, most pedig el is kezdjük a felkészülést a tavaszi etapra, a szezon második felére. A tervek szerint hat edzőmérkőzés vár ránk, melyből négyet a már jól megszokott törökországi edzőtáborban játszunk majd. Fontos volt a korai kezdés, hogy lendületben maradjuk, mert persze februártól továbbra is jó formát mutatva lépnénk pályára hétről hétre a bajnokik alkalmával. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető letöbbet kihozzuk ebből a felkészülési időszakból. Nehéz tavaszra számítunk, így a következő hetekben a lehető legtöbb munkát kell beletennünk” – mondta a klubhonlapnak a csapatkapitány, Szabó János.

FEHÉRVÁR

A Vidinél egyéni, fizikai felmérésekkel és orvosi vizsgálatokkal, majd edzésekkel kezdődik a felkészülés szerdán.

A program során kétszer egy hetet tölt edzőtáborban a csapat, január 5. és 12., majd 18. és 25. között a horvátországi Umagban készülnek. A tavaszi bajnoki idény kezdetéig a tervek szerint négy felkészülési mérkőzésen lépnek pályára: két horvát első osztályú és egy szerb másodosztályú ellenféllel szembeni találkozó időpontja és helyszíne már ismert, az utolsó edzőmérkőzés véglegesítése folyamatban van. Érdekesség, hogy január 12-én Kleinheisler László újdonsült csapatával, a Hajduk Splittel meccselnek – a 47-szeres magyar válogatott középpályás tehát a korábbi klubja ellen léphet pályára.

Az edzőmérkőzések tervezett menetrendje:

2024. január 12. 12:00 Hajduk Split – Fehérvár FC (helyszín: Umag)
2024. január 20. 13:00 NK Osijek – Fehérvár FC (helyszín: Novigrad)
2024. január 21. 13:00 Fehérvár FC – FK Tekstilac Odžaci (helyszín: Umag)

MTK

A kék-fehérek a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián kezdték meg a felkészülést kedden, majd el is repültek a törökországi Belekbe, ahol január 13-ig készül Horváth Dávid csapata.

Az edzőtábor alatt két felkészülési mérkőzést is játszanak, január 6-án a román élvonalban 13. helyen álló FC Voluntari, míg január 12-én a német másodosztályban 13. pozíciót elfoglaló 1. FC Magdeburg lesz az ellenfél. Az edzőtábort követően itthon folytatódik a felkészülés, a bajnokság előtti utolsó edzőmérkőzéstt január 27-én, a szlovák élvonalban 4. helyen álló MFK Dukla Banská Bystrica ellen vívják hazai pályán.

A csapat 24 játékossal utazott Belekbe. A keret tagja a Szegedről visszatérő Nagy Zsombor, valamint Bobál Dávid, aki kint is folytatja a rehabilitációt a stábbal. A kölcsönbe távozó Zuigeber Ákos mellett nem tart az együttessel Miknyóczki Ádám, Biben Barnabás és Zsóri Dániel sem – utóbbiról itt írtunk:

NB II: Zsóri Budafokon készül, ahonnan kapust igazolt a Kozármisleny

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC