nb1.hu

NB III: rasszista botrány, laphalmozó diósgyőri játékos, megtorpanó éllovas

A gólvágó egymaga többször volt eredményes, mint néhány csapat.

November utolsó hétvégéjén az NB III-as együttesek teljesítették a 2023-as esztendő utolsó fordulóját. Az őszi történeseket összefoglaló sorozatunk második részében az Északkeleti és az Északnyugati csoport érdekességei kerülnek terítékre.

ÉSZAKKELETI CSOPORT

Északkeleten a Putnok várhatja az élről a tavaszi folytatást. A csapat sokáig őrizte a veretlenségét, ám a hajrá nem úgy sikerült, ahogy a szurkolók remélték, hiszen az utolsó három meccsen mindössze egy pontot szereztek Szala Ákos tanítványai. A botladozás ellenére megnyugtató fórral rendelkeznek a putnokiak, mivel a második helyen álló Kisvárda II-vel szemben öt egység az előnyük. A Putnok adta az ősz leggólerősebb játékosát Boros Gábor személyében. Az NB I-es rutinnal is rendelkező csatár 23-szor volt eredményes idén. Érdekesség, hogy Boros egymaga több találatig jutott, mint az Eger (18 találat), a DEAC (22 találat), a REAC (19 találat), a Hatvan (22 találat), a Salgótarján (16 találat) és a Gyöngyös (16 találat). A 26 esztendős futballistával néhány hónapja az NB1.hu készített egy hosszabb interjút, a beszélgetés során szóba jött a gólérzékenysége is:

„Minden idénynek úgy vágok neki, hogy szeretnék gólkirály lenni. Csatár vagyok, így mindig lényeges, hogy hány találatig jutok. Korábban szélsőként és irányító középpályásként is bevetettek, de a center poszt állt hozzám a legközelebb, az ellenfelek tizenhatosán belül érzem magam a legjobban” – hangsúlyozta Boros.

Álomszerű NB I-es bemutatkozását is felidézte a harmadosztály gólvágója

Boros Gábor „termelése” egyébként az összes NB-s bajnokságot figyelembe véve is megsüvegelendő: az összesített góllövőlistát toronymagasan vezeti, a képzeletbeli dobogó második fokán a szentlőrinci Rétyi Róbert áll, ő 16 alkalommal köszönt be.

Ebben a csoportban négy NB I-es élvonalbeli klub tartalékcsapata állt rajthoz. A legjobb produkciót eddig a második Kisvárda nyújtotta, de a tabella negyedik pozícióját elfoglaló Lokinak sem kell szégyenkeznie. Az Újpest a hetedik, a DVTK pedig a 10. helyről várhatja a folytatást. Érdekesség, hogy a Diósgyőrt erősítő Szamosi Ádám Szabolcs kapta eddig a legtöbb sárgát, a játékvezetők kilencszer mutatták fel a mindössze 16 esztendős játékosnak a kártyát.

Érdemes még kitérni az Egerre, hiszen 17 mérkőzésen csupán 18 gólt szerzett, ennek ellenére 26 pontot szerzett, ami az ötödik helyre elegendő. Ebből a számadatból kitűnik, hogy a Heves vármegyeiek kevésbé látványos, de annál inkább hatékony futballal rukkoltak elő.

ÉSZAKNYUGATI CSOPORT

Valószínűleg óriási csata fog menni a bajnoki címért itt. A versenyfutást a Tatabánya várja a legideálisabb helyzetből, de a Veszprémet, a III. Kerületet és a Bicskét sem érdemes leírni, az első és a negyedik között csupán hat pont a különbség. A tatabányai gárda remeklése abból a szempontból is érdekes, hogy Gyürki Gergő személyében egy csupán 30 éves tréner ül a kispadon. Az ifjú szakembert nyugodtan illethetjük az ambiciózus jelzővel, ugyanis a korábban szebb napokat látott alakulatot a másodosztályba juttatná:

„Boldog lennék, ha néhány éven belül olyan tatabányai együttest irányíthatnék, amely stabil tagja a másodosztálynak. Az örömöm akkor lenne teljes, ha a teljesítményünket látva a drukkereinket büszkeség töltené el” – mondta Gyürki nemrég az oldalunknak adott interjúban.

Válogatott játékosát és Kiprich József fiát is jellemezte a vidéki fellegvár ifjú edzője

Ebben a csoportban jegyezhettük fel az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó esetet: október végén a Kelen a Csorna otthonában nyert 2-1-re. A mérkőzés nem a végeredmény, hanem a hazai drukkerek viselkedése miatt marad emlékezetes. Egyes szurkolók rasszista jelzőkkel illették a keleniek húzóemberét, Remili Mohamedet, aki az eset miatt arra kérte az edzőjét, hogy cserélje le. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a csornai klubnak pénzbüntetést adott, emellett a Győr-Moson-Sopron vármegyeieknek egy meccset zárt kapuk mögött kellett megrendezniük.

Botrány az NB III-ban: rasszista bekiabálások miatt hagyta el a pályát Remili Mohamed

Jó az „öreg” a háznál – ezt a mondást a felcsútiak is megerősíthetik. A kilencedik helyen álló Puskás Akadémia legjobb gólvágója az a Magasföldi József, aki novemberben ünnepelte a 39. születésnapját. Magasföldi tizenegy találatával holtversenyben vezeti a góllövőlistát a veszprémi Bartusz Dániellel. A Puskás Akadémia egyébként 24-szer vette be a riválisai kapuját, vagyis a komoly rutinnal rendelkező futballista a gólok közel felét „magára vállalta”, ebből az látszódik, hogy Magasföldi produkciója alapjaiban határozza meg a Fejér vármegyeiek eredményességét.

A Zalaegerszeg nagy gödörbe került, így nem meglepetés, hogy az utolsó előtti helyet foglalja el. A ZTE legutóbb szeptember végén nyert a bajnokságban, azóta kilenc mérkőzésen nem diadalmaskodott. Az utóbbi időben egyébként többször Senkó Zsombor őrizte a csapat kapuját. Senkó az élvonalban a Vidi-Zalaegerszeg összecsapáson (3-3) több nagy hibát is elkövetett, és ezt követően a jelek szerint körön kívülre került az NB I-es együttesnél.

Urbán Flórián a legutóbbi idényben a BVSC-t egészen a bajnoki címig kormányozta az NB III Keleti csoportjában, aztán a sikeresen megvívott osztályozó után a zuglóiak megváltották a jegyüket az NB II-be. Urbán munkáját szeptemberben köszönték meg a fővárosi klub vezetői, de az 55 éves szakember nem sokáig maradt munka nélkül, ugyanis ugyanebben a hónapban átvette a Csorna irányítását. Urbán érkezésével sem kapta el a fonalat a gárda, ezt támasztja alá, hogy mindössze öt ponttal zárta az évet, emiatt sereghajtóként ment a téli pihenőre. Az biztos, hogy a bennmaradáshoz sokkal jobb játékra lesz szükség Urbán tanítványaitól.

Balatonfüreden kényszerű okokból kellett edzőt váltani: a fogadási botrányba keveredő B. István a Bicske elleni bajnokin már nem irányíthatta a csapatot. A szakembernek nyolc hónapra kell börtönbe vonulnia, de a sportal.hu-nak elmondta, kedvezménnyel valószínűleg már három-négy hónap után szabadulhat. A balatonfürediek klubelnöke, Csákvári Tamás kijelentette, sajnálják, hogy így alakultak a történtek, mivel elégedettek voltak B. István munkájával.

A pontvadászat a tervek szerint márciusban folytatódik, és abban biztosak lehetünk, hogy az idény második fele is tartogat majd érdekes sztorikat.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC