nb1.hu

Botrány az NB III-ban: rasszista bekiabálások miatt hagyta el a pályát Remili Mohamed

Az élvonalban 218 meccsen szerepelt a futballista.

Az NB III Északnyugati csoportjában a Kelen a Csorna otthonában nyert 2-1-re vasárnap délután. A győztes gárda örömébe üröm vegyülhet, hiszen a rutinos Remili Mohamed rasszista bekiabálások miatt a 71. percben elhagyta a pályát. A fővárosi együttes az esettel kapcsolatban a következő közleményt adta ki a Facebookon:

„Sajnos a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez ma a csornaiak részéről hiányzott. 2023-ban a rasszizmus bizonyos helyeken sajnos továbbra is létező jelenség, reméljük a hazaiak vezetősége foglalkozik a történtekkel, és nem fogadja el az ehhez hasonló viselkedést a jövőben…”

A 38 esztendős játékos a csakfoci.hu-nak nyíltan beszélt a történtekről:

„A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón „migránsoznak”, „hamászos robbantósnak” neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést” – nyilatkozta Remili, aki korábban az NB I-ben 218 meccsen 36 gólt lőtt.

Remili a mostani idényben tizenkét bajnokin jutott szóhoz a Kelenben, a fellépéseit hat találattal zárta.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC