nb1.hu

Ott lesz-e Lisztes Krisztián az Eb-n?

Marco Rossi szerint keveset védekezik, az édesapja bizakodik.

A 49-szeres Lisztes Krisztián nagy örömmel szurkolta végig a 2-2-re végződött bolgár-magyar Eb-selejtezőt. „Nagyon örülök a kijutásnak, a tv előtt végigizgultam a mérkőzést, amely egy érzelmi hullámvasút volt. Úgy tűnt, simán nyerünk, aztán, hogy mégse, jött egy kiállítás, még egy kiállítás, 11-es, jogos, nem jogos? A lényeg, hogy kint vagyunk, akárhogyan is. Nyilván befolyásolták az esélyeket a sérülések, a meccs előtti hercehurca is.

De az, hogy veretlenül, kétszer megverve a szerbeket ért el idáig a csapat, gyönyörű teljesítmény.

Büszke voltam, és nagyon örültem, átéreztem ezt a sikert, boldog vagyok” – nyilatkozta az NB1.hu-nak a Ferencváros legendás középpályása.

Rossi noteszében ketten megelőzik Lisztest

Lisztes most már a fia sikereiért is szoríthat, ifj. Lisztes Krisztián pénteken az U21-es válogatottal Spanyolországban lépett pályára. Gera Zoltán csapata 2-0-ra kikapott, a 18 éves reménység csereként lépett pályára. A szlovákok elleni debütálásán, csereként rögtön gólt szerzett a korosztályos csapatban, igaz, azóta nyolc meccsen nem sikerült betalálnia.

Marco Rossi szövetségi kapitány így nyilatkozott Lisztes esélyeiről és a csatárhelyzetről a Magyar Narancsnak: „Elöl van pár bajunk most, sok a sérülés a keretben, hiszen Varga Barnabás és Sallai Roland sem játszhat.”

Ezért elkezdtünk külön figyelni ide játékosokat, és vannak is: a debreceni Bárány Donát és a felcsúti Gruber Zsombor például már majdnem készen állnak erre. Jobban, mint Lisztes Krisztián, annak ellenére, hogy szerintem jelenleg ő a legtehetségesebb fiatal.

„De ő még nincs kész a felnőtt csapathoz, így viszont legalább segítheti az U21-es válogatottat. Nála fontos, hogy a klubcsapatában egyenletes teljesítményt tudjon nyújtani, főleg védekezésben kell még nagyon sokat fejlődnie. De ez a most említett három név elsőként merül fel bennem, amikor arról van szó, kiket válogathatnék be a jövőben. Vannak tehát érdekes játékosaink.”

Négy gól a bajnokságban, kettő a Magyar Kupában

Lisztes statisztikái parádésak: tavaly 9 NB I-es meccsen, mindössze 392 perc alatt 5 gólt szerzett, míg idén, szintén 9 bajnokin négy gólnál jár, ehhez 464 percre volt szüksége. A nemzetközi kupában 9-szer vetették be, ezeken nem volt eredményes, a Magyar Kupában két meccs két gól az idei átlaga a Transfermarkt statisztikái szerint.

Lisztes Krisztián így kommentálta fia esélyeit:

Senki előtt nincs zárva a kapu. Krisztián jelenleg U21-es válogatott, pénteken a spanyolok ellen lépett pályára, jövőre a Frankfurt játékosa lesz, így nagyon bízom benne.

A Ferencváros válogatott játékosa, Sigér Dávid korábban így nyilatkozott az NB1.hu-nak ifj. Lisztesről. „Krisztián számára a határ a csillagos ég. A képességeit illetően egy zseni a srác. Mi próbáljuk őt a jó úton tartani és a jó irányba terelgetni. A könnyedségéből, a nagyon laza életfelfogásából adódik, hogy ennyire jó tud lenni a pályán. Mi, idősebb labdarúgók és a stábtagok igyekszünk ajánlásokkal segíteni őt, reméljük, hogy ezekből sokat megfogad. Ebből egy olyan jó egyensúly jöhet ki, ami hozzásegítheti, hogy minél többet ki tudjon hozni ebből a tehetségből. Mert ez a tehetség tényleg nagyon ritka, ami megadatott neki.”

Korábban Bölöni László, Nyilasi TiborLőw Zsolt, Egervári SándorLipcsei Péter, Király Gábor, Csank János, sőt, Csányi Sándor is nyilatkozott a magyar csapat Eb-kijutásáról.

A magyar válogatott vasárnap 15 órakor Montenegró ellen zárja a sorozatot a Puskás Arénában, és már egy döntetlennel bebiztosítja csoportelsőséget.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC