nb1.hu

Vidi: „Tanultunk a tavalyiból, a cél még mindig a bennmaradás”

Egy év után nyert újra idegenben a Fehérvár FC. A Groupama Arénában győztes gólt szerző Szabó Levente a klub zsinórban harmadik győzelme után mégis visszafogottan értékelt.

Több mint egy év után nyert idegenben a Fehérvár FC, amely a Groupama Arénában tudta legyőzni a Ferencváros gárdáját. A mérkőzés után a vegyes zónában az újságírók emlékeztették is erre a győztes gólt szerző Szabó Leventét, aki egyből rá is vágta, mi történt 2022. október 29-én.

„Nagyon örülünk annak, hogy végre megszakadt ez a sorozat és nyerni tudtunk. Az, hogy ilyen körülmények között, itt, a Fradi ellen, az még inkább dob az egészen” – kezdte értékelését a csatár „Mindenki hajt egymásért, küzd. Ez a csapatszellem, amely megvan a pályán és azon kívül is, mérkőzésről mérkőzésre megmutatkozik. Szerintem ebben rejlik az, hogy ilyen jól tudunk szerepelni” – tette hozzá.

Szabó három pontot érő fejesét Kalmár Zsolt szabadrúgása készítette elő, a két játékosnak pedig nem ez volt az első közösen összehozott találata. „Jó a kapcsolat közöttünk, már a Mezőkövesd ellen is adott egy gólpasszt. Remélem megtartja ezt a jó szokását” – mondta válogatott csapattársáról a Vidi támadója.

Schön és Traoré birkózása
Nagy volt a csata a pályán, a képen a ferencvárosi Adama Traoré próbálja átküzdeni magát a fehérvári Schön Szabolcson (Fotó: Farkas Zsolt)

A sorozatban három győzelmet arató Fehérvárnak nem a legjobbkor jön a válogatott szünet, legközelebb november 26-án játszik bajnokit a csapat. „Szerintem ilyenkor mindenki úgy van vele, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg, de ez van. Profi sportolók vagyunk, készülünk a soron következő mérkőzésre” – mondta az Olaszországot is megjárt labdarúgó.

„Tanultunk a tavalyi évből”

A tizenkét csapatos NB I kapcsán örök érvényű szállóige, hogy három-négy mérkőzéses jó vagy rossz sorozattal nagyot lehet liftezni a tabellán. Az NB1.hu éppen ezért azt kérdezte Szabótól, hogy a meccs lefújása után a tabella 4. helyét elfoglaló Vidi háza táján változtak-e a célkitűzések.

„Tanultunk a hibáinkból, az előző szezon nem úgy sikerült, akartuk. Tanultunk ebből, de egyúttal el is felejtettük, és nézünk előre. Tényleg az a cél, hogy legyen meg az a pontszám, amely a biztos bent maradáshoz szükséges. Utána lehetnek majd nagyobb tervek” – mondta visszafogottan az idén eddig 4 gólt szerző futballista.

A Fehérvár a válogatott szünet után hazai pályán, a Kecskemét ellenében folytatja az OTP Bank Liga küzdelmeit.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC