nb1.hu

Mi történt a Mezőkövesddel? – a mesterhármast szerző csatár reagált

A hírekkel ellentétben nem jár le a bombaformában lévő Stefan Drazics szerződése. A csatár a Honvéd ellen pontot tenne a kiesési csata végére. Interjú.

A Mezőkövesd legutóbbi mérkőzésén mesterhármast szerző Stefan Drazics állítja, a jelenlegi pályafutása legsikeresebb szezonja. A 30 éves szerb légiós szeretné elérni a második helyet a góllövőlistán, de ennél fontosabb számára, hogy csapata vasárnap a Honvéd ellen bebiztosítsa a bennmaradását.

A pályafutásod során soha nem volt még ilyen jó a gól/meccs átlagod, az eddigi 27 bajnokin 12-szer találtál be. Mondhatjuk, hogy életed formájában vagy?
Inkább úgy fogalmaznék, ez a pályafutásom eddigi legsikeresebb szezonja.

Hogyan érezted magad a pályán a legutóbbi fordulóban?
Fantasztikus volt, de szerintem nemcsak én, az összes csapattársam így érezte magát. Mindenki tudta, hol helyezkedünk el a tabellán, a kiesés ellen harcolunk. De mindenki azzal is tisztában volt, hogy mennyire fontos ez a találkozó a Paks számára is, amely az európai kupaindulás eléréséért küzd. Rajtunk nagyobb nyomás volt, márcsak a hazai pálya miatt is, de minden szituációra remekül reagáltunk, és megérdemelten nyertünk.

Mit történt a Mezőkövesddel, amely öt nyeretlen meccs után tudott az egyik legjobb magyar csapat ellen 6-1-re nyerni?
Jó kérdés, mert nehéz erre konkrét választ adni. Tudjuk, az NB I egy olyan bajnokság, ahol bármelyik csapat győzni tud bármelyik ellen, és ugyanígy bárki ki tud kapni bárkitől – nekem ez tetszik is egyébként.

A Paks elleni meccsünk olyan, amelyből biztos, hogy csak egyetlen egy van egy szezonban. A nyomás ellenére, vagy talán éppen amiatt nagyon komolyan felkészültünk, és egyszerűen minden bejött ezen a mérkőzésen. Bármit is csináltunk, jól sült el, és amikor a szerencse mellénk állt, a Paks mellől elpártolt.

Az első félidőben két-három helyzetük is volt a vendégeknek, ráadásul egy büntetőt is hagytak. El lehet képzelni, mennyire drámai lett volna a folytatás, ha berúgják a 11-est, 2-1-re módosítva az állást.

Ez volt a karriered első mesterhármasa?
Igen, legalábbis Magyarországon biztosan.

Pedig lehetett volna mesternégyes is belőle, de te jó helyzetben inkább passzoltál Molnár Gábornak, és gól is lett belőle, a hatodik mezőkövesdi.
Amikor megkaptam a labdát a csapattársamtól, Molnár Gábortól, betörtem a 16-oson belülre, és ballal valóban ellőhettem volna, talán meglehetett volna a negyedik gólom. De gyorsan átgondoltam, mi történhet, észrevettem, hogy a bal oldalon tisztán érkezik Molnár, ezért úgy döntöttem, nagylelkű leszek, és lövés helyett leteszem neki a labdát. Két védő is megpróbált blokkolni, de mivel lövés helyett passzoltam, ziccerhelyzetbe került a teljesen egyedül érkező csapattársam, és be is lőtte a labdát a kapuba. Nagyon jól nézett ki így ez a támadás, és végül remek gól született.

Varga Barnabás gyakorlatilag már gólkirály, hiszen 26-szor volt eredményes. De a második, 13 gólos Nenad Lukicsot még megelőzheted, hiszen csak eggyel vagy mögötte. Motivál a góllövőlista második helye?
Miért ne? Nem bánom, ha javítani tudom az egyéni mutatóimat, de sokkal fontosabb, hogy az utolsó két mérkőzésen a csapat elérje a célját. Most a legfontosabb természetesen a vasárnapi, Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésünk lesz, majd utána következik a Fradi elleni szezonzáró. Ha mindent megteszek a csapat sikereiért, akkor talán a csapat visszaadja ezt, mint a múlt fordulóban, és ez Drazics-gólt is jelenthet.

Mi igaz abból, hogy a szerződésed a Transfermarkton olvasható dátumokkal ellentétben most nyáron mégsem jár le?
Nem tudom, hogy történhetett meg, de valóban, a Transfermarkt adatai nem helytállóak. Mindenki azt hiszi, hogy nemsokára lejár a szerződésem, de ez nem igaz, mert még egy évig, 2024 júniusáig érvényes.

Mennyire maradnál szívesen Mezőkövesden Kuttor Attila vezetőedzővel és a csapattal?
Szeretem Mezőkövesdet, elég sok eredményes évet eltöltöttem itt, ráadásul már a második időszakom a klubnál a mostani. A szívemben fontos helyet foglal el a Mezőkövesd, Kuttor Attilával pedig már az első itteni éveimben is együtt dolgoztam. Nagyon remélem, hogy az élvonalban maradnunk, hiszen akkor elmondhatnánk, hogy sikeres volt az idei szezonunk is.

MTI-fotó: Kovács Tamás

A vasárnapi bajnokin talán a Honvéd lesz nagyobb győzelmi kényszerben, hiszen kevesebb pontja van. Mit vársz a meccstől?
Nem hiszem, hogy hasonló lesz a játék képe, mint a Paks elleni mérkőzésünkön, hiszen előző ellenfelünk nyílt sisakos, támadó futballt játszik. A mostani egy nagyon fontos meccs lesz mindkét fél számára.

Ha nyerünk, akkor száz százalék, hogy bennmaradunk, ez pedig azért is fontos lenne, mert nem akarjuk az utolsó fordulóra, a Ferencváros elleni hazai meccsre hagyni a döntést. De a kispestiek számára is rendkívül fontos a találkozó, mert muszáj nyerniük. Kemény, hajtós összecsapás lesz, de nem hiszem, hogy túl sok gólt hoz majd.

De meglátjuk, hiszen minden az adott pillanatban dől el a futballban.

Egy döntetlen sem lenne rossz eredmény a számotokra, elégedett lennél vele?
Igen, miért ne? Minden pont megszerzése nagyon fontos ebben a bajnokságban.

Nézitek szombaton a Fehérvár-ZTE mérkőzést? Hiszen ha nem nyernek a hazaiak, akkor a Mezőkövesd fellélegezhet.
Valóban nagyon fontos mérkőzés lesz az is a számunkra, de annak a végeredményéért nem tudunk semmit tenni. Úgyhogy mi mást csinálhatunk, minthogy leülünk, és megnézzük a meccset, és ha nem nyer a Fehérvár, akkor pihenhetünk egy picit, majd másnap már felszabadultan játszhatunk a Honvéddal.

Bennmaradás esetén várod-e a következő szezonban a Diósgyőr elleni mérkőzést?
Örülök, hogy feljutott korábbi csapatom, a Diósgyőr, amely egy jó klub egy nagyszerű közönséggel, és megérdemli, hogy az első osztályban legyen. Ha megkapaszkodunk az élvonalban, akkor végre újra lesz borsodi derbi az NB I-ben.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek