nb1.hu

Két 16 éves játszhatott Messiék ellen, az egyik magyar focista volt

Az Inter Miami játékosai közelről is megnézhették az argentin világbajnok Aranylabdáját.

Pintér Dániel remek szezont fut az Egyesült Államokban, ahol az Inter Miami U17-es csapatában, az idei szezonban az eddigi 15 meccsen 12 gólt szerzett és öt gólpasszt adott. Már többször az első csapattal edzhetett, ahol a balszélső ellesheti, hogy az utóbbi évtizedek igazoltan legjobb játékosai hogyan is játsszák ezt a futballnak nevezett játékot.

Meccs Messi, Suárez, Alba és Busquets ellen

Az első csapatban szerepel ugyanis a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi mellett a Spanyolországgal világbajnok Sergio Busquets, illetve az Eb-aranyérmes, generációja egyik legjobb balhátvédjének tartott Jordi Alba. De csatlakozott a szupertrióhoz az Ajax, a Liverpool és a Barcelona korábbi ikonja, az utóbbi évek egyik legeredményesebb góllövője, az uruguayi Luis Suárez is.

Velük nap mint nap találkozik Pintér Dániel, aki nemrég olyan hírt kapott, amiről eddig talán álmodni sem mert.

Szóltak neki, hogy készüljön!

– mesélte az NB1.hu-nak Dániel édesapja, az egykori profi birkózó Pintér Tibor. „Az U17-esek közül két játékost választottak ki, akik bekerültek az U19-esek és a második csapat tagjai közé, az egyik Dániel volt. Ez utóbbi együttes két hete, szombat reggel az első csapattal mérkőzött, soraiban Messivel, Busquetsszel, Suárezzel és Albával.”

Mondani sem kell, Dániel számára hatalmas élmény volt ez a mérkőzés, amelyen ugyan kikaptak 3-0-ra, de ettől még felejthetetlen volt.

A mérkőzés alatt hamar megtapasztalta, hogy Messitől nem könnyű elvenni a labdát. Az argentin úgy el tudja dugni, hogy senki nem találja meg.

A találkozót pedig nem más vezette, mint az egykori argentin szövetségi kapitány és Barcelona-edző Tata Martino, az Inter Miami jelenlegi vezetőedzője.

Pintér Dániel, Pintér Tibor Inter Miami FC
Pintér Dániel és Pintér Tibor

„Jó visszhangja volt Dani játékának, pozitív visszajelzéseket kaptunk, és többször tudatták már velünk, hogy hosszú távon számítanak rá, és komoly jövőt jósolnak neki. Most mégis egy kicsit türelemjátékot játszunk. Elméletileg úgy volt, hogy Dani felkerül az Inter második csapatába, de mivel olyan bő a 35 játékosból álló első keret, hogy garantált a nagy létszámú visszajátszás, ezért azt preferáltuk, hogy a játékpercek és a mérkőzésterhelés miatt maradjon nyárig az U17-es együttessel.”

„Megvolt a nagy találkozás Beckhammel” – interjú a Miami 16 éves magyar tehetségével

A mostani egy döntő évnek számít, és az U17 után már a felnőttfutballnak kell következnie Dániel életében, ezért érdekes kérdés, hogy mit fog ajánlani a magyar játékosnak a Miami. Érdeklődőkben egyébként nincs hiány, főleg Európából, de Pintérék nem szeretnének kapkodni.

„Jó lenne, ha a tervek között szerepelne a fiatalok fejlesztése is”

„Reméljük, hogy az első csapat sztárigazolásai mellett továbbra is cél lesz a fiatalok fejlesztése és felfelé áramoltatása is. Ezért mindenképpen kellő körültekintéssel fogjuk meghozni – a Dani ügyeit képviselő Sports Entertainment Group magyar  menedzserével, Georgi Attilával közösen – a döntést a jövőjével kapcsolatban.”

Az is fontos kérdés, hogy milyen irányba megy el a klub felnőttcsapata. Kérdés, folytatódik-e a mostani tendencia, a klub újabb olyan játékosokat fog-e igazolni, mint Messi vagy Suárez, és emiatt nem ad annyira lehetőséget a fiataloknak. Vagy most megállnak, és a tapasztalt világsztárok mellé fiatalokat építenek be a csapatba.

„Emellett pedig az eredményeknek is jönniük kellene, főleg most, hogy itt futballoznak ezek a nagynevű játékosok. De azért jó lenne, ha a tervek között szerepelne a fiatalok fejlesztése is.”

Amire igencsak büszke lehet David Beckham tulajdonos, hogy Lionel Messi már az Inter Miami játékosaként vette át tavaly szeptemberben a nyolcadik Aranylabdáját. Amelyet természetesen elvitt megmutatni a csapattársainak.

„A játékosok is megfoghatták, közös fotók is készültek a díj egyik délutáni bemutatója során. Messi óriási játékos, mégis, egytől egyig mindenkinek pozitív véleménye van róla. Dani is így vélekedik, többször találkozott már vele ott, ahol ebédelnek, vagy akár a pályán. Nagyon közvetlen a fiatal játékosokkal, nagyon jó természete van. Messinek nagyon aranyos a családja is, a felesége és a gyerekei is járnak vele a mérkőzésekre. A fia pedig a Miami U12-es csapatában játszik” – mesélte a világbajnokról Pintér Tibor.

Még több sztár, még több ambíció

Bár Messit egyszerűen nem lehet túlszárnyalni, azért Luis Suárez érkezésének is elképesztően örültek a drukkerek. „Miamiban nem él annyi spanyol, hogy Busquetsnek és Albának nagy szurkolótábora legyen, de az argentinok sokan vannak, és megőrültek Messi érkezése után. De most az uruguayiak is hasonlóan érzik magukat, roppant boldogok, hogy Suárez révén őket is reprezentálja egy szupersztár.”

Dániel már jó ideje az Interben futballozik, így ő külön-külön egy-egy csodaként élhette meg Messiék érkezését. „Emiatt nagyon-nagy nyomás volt rajta a szó jó értelemben.”

Még több ambícióval kezdte a szezont, még jobban edz, és szeretne nemcsak ellenük, hanem velük is játszani. Az akadémia presztízse is az egekbe szökött, ma már nagyon sok fiatal szeretne itt focizni Dél-Amerikából, az Egyesült Államok minden részéről.

„Napi szinten érkeznek a próbajátékosok, ami még jobban motiválja a mostani kerettagokat, hiszen látják, hogy ott van mögöttük négy-öt futballista, aki mindent megtesz, hogy odakerüljön a helyükre. Muszáj jó teljesítménnyel előrukkolniuk, hiszen hamar jöhet valaki, aki a helyükre pályázik.”

Pintér Dániel, Lionel Messi, Inter Miami FC

Végezetül Pintér Tibort megkérdeztük, édesapaként milyen extra feladata van Dániel pályafutásának az egyengetésében.

„Eljutottam arra a pontra, hogy ma már csak érzelmi támogatást kell nyújtanom a számára. A legfontosabb, hogy ne kelljen mással foglalkoznia, csak a focival. De hála Istennek olyan emberekkel van körülvéve, hogy a menedzserei, edzői mindenben segítik. Most már csak az a dolgom, hogy a mérkőzésén leüljek a kis székemre, és élvezzem a játékát!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC