nb1.hu

Holman Dávid: Ne mondjunk le a feljutásról!

Pedig a kiesőzónához közelebb van a Honvéd, mint a második helyhez. Csakhogy Csertői Aurél irányítása óta nem kapott ki.

Csertői Aurél érkezése óta nem kapott ki a Budapest Honvéd az NB II-ben, ráadásul a tavaszi szezont egy remek győzelemmel indították a kispestiek. A tavaly még élvonalbeli gárda az idei év szupermeglepetés-csapatát, a Kozármislenyt győzte le idegenben 2-1-re az ötszörös válogatott Holman Dávid két góljával. A Honvéd 13 pontra van a feljutást érő második helytől, a kiesőzónától pedig csak kilencre, de a kispestiek nem számolgatnak, szeretnének a lehető legjobban szerepelni tavasszal. Az NB1.hu-nak nyilatkozó Holman Dávid ki is mondja, hogy amíg matematikai esély van rá, addig ne mondjanak le a feljutásról.

Hogy érzed most magad két forduló között azok után, hogy nyertetek a tavaszi nyitányon?

Minden győzelem boldogsággal tölt el, hiszen azért játszunk. Erősíti a csapatszellemet, önbizalmat ad, nagyon kellett, hogy ilyen rajtot vegyünk. Jó erős ellenfelünk lesz a hétvégén, bízunk benne, hogy a folytatás is ilyen jól fog sikerülni.

Emlékszel-e, hogy mikor szereztél utoljára két gólt egy meccsen?

Őszintén megmondom, hogy nem. A két sérülésem óta néha kicsit kihagy az agyam (nevet).

Én utánanéztem, 2020. december 5-én a Trencsén ellen 2-0-ra nyert a Slovan Bratislava, mindkét gólt te szerezted. Előtte szeptember 26-án a Rózsahegy ellen is dupláztál, de korábban mesterhármasod is volt Pozsonyban. Milyen most felidézni mondjuk a Trencsén elleni meccset?

A fejemben most nincs is meg ez a meccs, de ha látnám az összefoglalót, akkor persze minden eszembe jutna. Talán innen is látszik, hogy számomra mindig is a csapatom sikere volt a fontosabb, nem az egyéni elismerések. Egyébként minden gólnak örülök, mindegy, hogy azt a szlovák élvonalban vagy a magyar NB II-ben szerzem.

Kozármislenyben az első gólod 11-esből született. Kérdés volt, hogy te rúgod-e a büntetőt?

Eddig is így volt, hogy én lőttem, ha a pályán van Lőrinczy Ati, akkor ő is rúghatja, ezen nem fogunk összeveszni. Igazából eldönthetjük, aki jobb formában érzi magát vagy magabiztosabb, az fogja lőni. Most én voltam az, meglátjuk, hogy a következőt melyikőnk vállalja el.

A második gólnál mikor hitted el, hogy bent van?

Az első próbálkozásomat, amikor előttem a kapus lábai között, a gólvonalról még ki tudták rúgni a labdát, de szerencsére visszapattant hozzám. Aztán megpróbáltam átemelni a kapuson, és ebből lett a gól. Ez egy olyan győzelem volt, amely nagyon fontos volt mindenkinek, lélektanilag is. Inkább annak örülök, hogy nyertünk. Szép dolog, hogy én rúgtam a gólokat, de a három pont fontosabb.

A hajrában, a Kozármisleny 30-35 méteres kapufájánál nem rezzentél össze?

De, akkor lepörgött előttem sok minden, és

dejavu-érzésem volt, mert tavaly többször is az utolsó percekben buktunk el pontot vagy pontokat.

Harmincöt méterről beleállt egy lövésbe a srác, és szerencsére most a kapufa kifelé pattintotta a labdát, nem befelé. De megdolgoztunk érte, hogy legyen egy kis szerencsénk.

Ki a vezér a pályán, az öltözőben Kispesten?

Nekünk, idősebb játékosoknak több tapasztalatunk van, de nem az a célunk, hogy rátegyük a terhet a többiek vállára azzal, hogy most akkor mi majd megmondjuk, hogy mi legyen. Van egy vezetőedzőnk megannyi elképzeléssel, ezt mindenki tiszteletben tartja, követjük az utasításait, aztán bízunk benne, hogy a nehéz meccseken lesz olyan játékosunk, aki pluszt tud hozzátenni a csapat teljesítményéhez. De ez egy csapatjáték, így annyira nem lényeges, hogy hány éves vagy. Jól kell játszani, és be kell húzni a meccset.

Csertői Auréllal két győzelem és három döntetlen a mérleg, miben változott elsősorban a csapat a korábbiakhoz képest?

Nem szeretek edzőket összehasonlítani, mindenkinek megvan a maga jó tulajdonsága. Az biztos, hogy nagy hangsúlyt fektet a taktikára, a védekezésre. Hál’istennek ez eddig ül, nem kapunk sok gólt, de közben azért rúgunk is. Szerintem pozitív irányban változott vele a csapat teljesítménye, remélem, ez a folytatásban is így lesz.

Mennyire türelmesek a Honvéd-drukkerek, hiszen nem úgy tűnik, hogy idén ebből NB I-es feljutás lesz?

Egy különleges szurkolótáborról van szó, szép számmal kilátogatnak az idegenbeli mérkőzésekre is. Óriási hullámvasút, amit most érzelmileg átélnek, hiszen nagyon komoly múltú a csapat, most mégis nagy mélységekbe jutott el. Ez nemcsak a játékosok, a szurkolók számára is óriási nehézséget jelent.

Az ő erejüket mutatja, hogy ennek ellenére is mellettünk vannak, és még az idegenbeli meccseken is úgy érezzük, mintha hazai pályán futballoznánk. Ezért óriási köszönettel tartozunk nekik. Sokszor hangoztatják a véleményüket egy-egy rosszabb meccs után, de ez a futballal együtt jár. Természetesen szabadon elmondhatják a véleményüket, hiszen megveszik a jegyet, nekünk eközben csinálni kell a dolgunkat, és eredményesnek kell lennünk, hogy visszajuttathassuk a csapatot oda, ahová való.

Holman Dávid Budapest Honvéd FC facebook.com/honvedfc

Ezek szerint még tervezed, hogy az NB I-ben futballozz.

Egyértelműen, hiszen nem azért jöttem haza, hogy vesztes meccseken szerepeljek. Nem nézegetjük folyamatosan a tabellát, egyszerűen szeretnénk jól teljesíteni, eredményesen futballozni, és ezzel a lelkülettel fogunk minden meccsen pályára lépni. De amíg van matematikai esély, addig azért ne mondjunk le a feljutásról.

Kocsis Dominik eligazolása érzékenyen érintheti a csapatot? Erősítésre nem kerülhetett sor, a mostani keret elég lehet ahhoz, hogy egy erős középmezőnyben tudjon végezni a csapat?

Nem az erős középmezőny a cél. Hogy kit igazolunk és kit nem, az nem az én reszortom. Nekem az a feladatom, hogy felmenjek a pályára és játsszak. Az biztos, hogy Dominik egy tehetséges srác, mellette egy jó ember is, ezért mindenki sajnálja, hogy elment. Sok sikert kívánunk neki, hozza ki magából a maximumot!

Meséltél neki a Debrecenről?

Elmondtam, hogy nekem jó emlékeim vannak, nagyon szerettem a Lokiban játszani. Nem lesz egyszerú dolga, hiszen bőven van posztriválisa, de tehetséges gyerek, meg fogja oldani szerintem.

Idén Eb lesz. Amikor a Slovanban csúcsformában voltál, a szlovák bajnkság év végi álomcsapatába is beválasztottak, mégsem hívtak a válogatottba. Ezen akkor mennyire tetted könnyen túl magad?

Ez egy régi sztori. A válogatott látjuk, milyen remek formában van, milyen futballisták alkotják, és ők hol játszanak. Így ez az én esetemben most nem reális kérdés. Nézni fogom az Eb-t, szurkolni fogok a csapatnak.

Holman Dávid Budapest Honvéd FC facebook.com/honvedfc

Ha most megnézel egy Slovan-DAC meccset, kinek szurkolsz?

Ez nem jó kérdés (nevet). Nem nézek Slovan-DAC meccset, amióta eljöttem.

Hamar István mennyire elégedett az eddigi játékoddal a Honvédban, sokat beszéltek a futballról?

Amikor apósommal összejövünk a családi programokon, nem a futball az elsődleges beszédtéma. Nyilván megosztjuk egymással a tapasztalatokat, próbál segíteni. De én mindig a kedvenc vejkója (veje – a szerk.) leszek, igaz, az egyetlen is. Nem feltétlenül a futball az első számú szempont, hogy most engem szeretni fog vagy sem. Jó viszonyban vagyok vele.

A következő körben, a Nyíregyháza elleni egy jó erőfelmérő lesz. Szerinted verhető az éllovas?

Ha vannak titkos álmaitok, akkor most is nyerni kell. A taktikát majd az edző kitalálja, ez a pályán dől majd el. Minden mérkőzésen látjuk, de ez az NB II-re hatványozottan igaz, hogy bárki megverhet bárkit, gondolok itt akár a BVSC-Győr meccsre, ahol az esélytelenebb hazaiak győztek. Abszolút azért megyünk fel a pályára, hogy nyerjünk, a mester erre fel fog minket készíteni. Az aznapi forma fog dönteni, de mi mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC