nb1.hu

A Fradi-edzőcseréről is nyíltan beszélt az NB I szerb gólvágója

Stefan Drazsics öt gólt vár a szerb-magyartől, de vajon milyen elosztásban? Interjú.

A szerbek addig támadnak, és annyi gólt próbálnak berámolni aktuális ellenfelüknek, amíg csak bírják – vélekedik a Mezőkövesd csatára, Stefan Drazsics, aki maga is a góllövés nagymestere. A tabellán egyelőre utolsó helyezett csapata üde színfoltjaként idén öt meccsen négy gólt szerzett, míg tavaly 14 találatával a góllövőlista második helyén végzett. Drazsicsot a csütörtöki szerb-magyar esélyeiről, a hazai csapat erősségeiről is kérdeztük, de véleményezte a ferencvárosi Máté Csaba, Dejan Sztankovics edzőcserét is.

Melyik a jobb csapat, Szerbiáé vagy Magyarországé?
Rögtön belevágunk, ez tetszik, de őszinte leszek! Természetesen azt mondom, hogy Szerbia erősebb. Ez az én országom, érte szorítok. Sok fiatal és tehetséges játékosunk van, akiket a csapatkapitányunk, a tapasztalt Dusan Tadics remekül irányít.

De a csapat nagyon tiszteli a magyarokat, egyértelműen látható, hogy meccsről meccsre, évről évre egyre jobb a válogatott, ez jól látható az elért eredményekből is. Érdekes mérkőzés lesz ez a labdarúgás szerelmesei számára.

Kiket emelnél még ki a szerb csapatból, akik gondot okozhatnak a magyar védelemnek?
A támadóink mindannyian nagyon magas minőséget képviselnek. (Aleksandar) Mitrovic és (Dusan) Vlahovic nem akármilyen befejező csatárok. De mögöttük is remek játékosok vannak. (Filip) Kostic balról tör előre rendkívül veszélyesen, és hatalmasakat tud lőni a bal lábával. (Szergej) Milinkovic-Savic életveszélyes, amikor a 16-oshoz ér, Szasa Lukics pedig nem akármilyen távoli lövésekre képes.

Fotó: Getty Images

Mi a szerbek legkomolyabb taktikai fegyvere?
A támadójáték. Amikor náluk van a labda, egyfolytában támadnak, mennek előre, nyomnak, ilyen a mentalitásuk a szerb játékosoknak. A cél mindig ez: eggyel több gólt lőni, mint az ellenfél.

Mi a tipped a végeredményre?
3-2-re nyerünk.

A magyar csapattól mire számítasz?

Jól tudják a szerb válogatottnál is, hogy Szoboszlai Dominik milyen formában van, igazi vezér. Varga Barnabás pedig számolatlanul rúgja a gólokat, múlt hétvégén is hármat szerzett.

Nem a védekezés lesz a legfontosabb a magyar csapat számára, mert nyerni szeretne. Ezért is lesz élvezetes a mérkőzés.

Ki juthat tovább a G csoportból?
Ez a két legjobb csapat a csoportban. Szerintem ez a két válogatott fog kijutni az Európa-bajnokságra.

Mi Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány legjobb edzői tulajdonsága?
Játékosként igazi mágus volt a labdával, hamisítatlan 10-es volt. Nem véletlen, hogy a szerb válogatott sem játszik az irányításával bunkerfocit, hanem csak támad, megy előre, és annyi gólt rúg, amennyit csak tud. Nem áll le akkor sem, ha már megnyerte a meccset, ha kilenc gólt lőtt, akkor hajt a tizedikre.

Fotó: Getty Images

Ezek szerint hátul a legsebezhetőbb a szerb csapat?
Nem mondanám, hogy a védekezés a leggyengébb pontja, de az tény, hogy a támadók között vannak az igazi klasszis játékosaink. A csapatnak sok olyan fiatal tagja is van, akik már jó klubokban játszanak, de idő kell nekik, hogy még jobbak legyenek, főleg a védekezésben.

Hol fogod nézni a meccset?
Itt, a magyarországi otthonomban tervezem élvezettel nézni a 90 percet.

A mérkőzés zárt kapus lesz, ez melyik csapatnak kedvezhet?
A 14 éven aluli gyerekek ott lesznek, ezért talán nem a megszokott atmoszférában rendezik a mérkőzést, de nagyon jót lehet mindkét csapatnak a fiatalok jelenléte. Így nem lesz akkora nyomás a feleken, és valóban élvezni tudják majd a selejtezőt.

Szerb labdarúgóként, az NB I-ben szereplő játékosként téged is érint, hogy Dejan Sztankovics lett a Ferencváros új vezetőedzője. Milyen edzőnek tartod?
Nagy név a futballban, mindenki ismeri. Játékosként többnyire csapatkapitány és igazi vezér volt ott, ahol szerepelt. Edzőként főleg a Crvena zvezdával ért el óriási sikereket, az Európa-ligában remekelt a csapat, és rendkívül taktikus játékot bemutatva lett szerb bajnok.

Szerintem a Fradi kiváló eredményekre lehet képes Sztankoviccsal. De vasárnapig sem lehetett semmi rosszat mondani a Fradi játékáról, fantasztikusan szerepel.

Az előző edző, Máté Csaba eredményei önmagukért beszélnek, ráadásul látványos, támadó futballt játszott a Ferencváros.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC