nb1.hu

A focistából lett tetoválóművész útja a Fraditól a szupermodellig

Mesélt a Premier League-sztárokkal való találkozásáról is.

Kászonyi Dániel, művésznevén Daniel Casone 15 éves koráig a Fradiban futballozott, ekkor azonban új irányt vett az élete. A Kisképző szakgimnáziumban tanult, majd Angliába költözött, ahol autót mosott és tetoválásokat vállalt. Hamar elkezdett gyarapodni az ügyfélköre, olyannyira, hogy a szupermodell Kate Mosst tetoválni tanította, az angol válogatott Raheem Sterlingre pedig a liverpooli otthonában varrt tetkót.

Most délelőtt 11 órakor varrás előtt vagy után vagy?
Egyelőre varrás előtt, csak egy dizájnt csináltam valakinek. Lesz nemsokára egy félkaros melóm, majd utána még vagy 2-3 tetkót készítek.

Szereted?
Persze, hogyne. 1999 óta tetoválok. És vannak tanítványaim is, Bercsényi Balázs elég híres otthon, Londonban tanult nálam, de az angol fővárosban is sokan jártak hozzám tanulni.

Például Kate Moss, a világhírű szupermodell, akit tetováltál, de tanítottál is.
Igen, és ő is tetovált engem.

Tehetséges volt?
Átmentem hozzá, hogy tetováljam őt és pár ismerősét, majd mondta, hogy ő is szívesen tetoválna. Innen indult az egész, hogy tanítsam meg tetoválni, és menjünk együtt a Glastonbury fesztiválra.

Rita Orát is tetoválta

Akkor már nem volt együtt Pete Dohertyvel, a The Libertines és a Babyshambles frontemberével?
Nem hiszem. Sadie Frost szülinapjára mentem, aki akkor még együtt volt Jude Law-val, Kate Moss is ott volt, akkor ismertem meg. Tisztelettudó, be is mutatkozott, pedig mindenki ismeri. Akit úgy mutatnak be a médiának, hogy nagyon nagy forma, az általában hülye, akit pedig próbálnak elmosni, na, általában ők a normális emberek.

Kate Moss is úgy van beadva, hogy egy nagyon rebellis ember, pedig nagyon normális forma.

Mi volt eddig a legextrémebb kérés feléd?
Tetováltam fejet, arcot, nőknek a private parts-on. Több százezer tetováláson vagyok túl, így volt pár extrém dizájnnal is dolgom. De az arc a legextrémebb hely, hiszen ott nagyon fontos, hogy stílusos legyen a tetkó, mert az utána befolyásolja az életedet.

Volt olyan, hogy valaki megbánta?
Az én tetkómat nem. Voltak olyanok, akik megbánták, és velem akarták a régit letakartatni, de szerencsére az enyémmel még nem jött vissza senki.

Érzel bármi különbséget, amikor egy sztár megy hozzád, vagy egy hétköznapi ember? Fotó azért mindig készül?
Persze, fotózunk, mivel a közösségimédia-jelenlét sokat számít. De különbséget nem érzek, mert ezt a sztárok sem szeretnék, jólesik nekik, ha átlagos emberként kezelik őket. Ami különleges, amikor esetleg házhoz megyek.

Futballisták is járnak hozzád, nem is kis számmal. Szereted a sportágat?
Gyerekkoromban fociztam a Fradiban, és akikkel együtt játszottam, közülük sokan később NB I-esek lettek. Én korán, 14-15 évesen abbahagytam a focit nyolc év után. Majd 17 évesen Londonba költöztem, és nemrég, négy éve költöztem vissza Budapestre. Havonta egyszer utazom ki egy hétre tetoválni Angliába, de jövő héten Milánóba utazom, aztán három hét múlva Miamiba, és még egy-két helyre.

alulról jobbról a második Kászonyi Dániel
Az alsó sorban jobbról a második Kászonyi Dániel

Mennyire voltál tehetséges labdarúgó?
Jobb csatár voltam, de én régebben azt vettem észre, hogy azokat játszatták, akiknek a szülei szponzorálni tudták a csapatot. Akik nem, azokat annyira nem, hiába voltál tehetséges.

A Fradinál is ezt tapasztaltad?
Igen, a kis Fradinál is így volt sajnos. A keresztapám még szponzorálta is a nagy Fradit, de az sem számított.

Miért hagytad abba a focit?
Jött a suli, elkezdtünk kamaszodni és mással foglalkozni. Illetve, nem láttam benne azt a nagy kimenetelt, a sikerélmény sem volt nagy, mi pedig elkezdtünk felnőni, csajozgatni, és más sportokat is kipróbáltunk. A szüleim pusholtak, de ha nem nyomnak annyira, akkor azt csinálsz, amit akarsz, és mindent ki tudsz próbálni, gondolok itt akár a sportokra is.

Hogy lettél tetoválómester Angliában?
Régebben rajzoltam, a Kisképzőbe (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium – a szerk.) jártam középiskolába, aztán onnan eljöttem, és megismerkedtem egy csajjal online, talán lovebox volt az oldal neve? Kiköltöztünk az ikertesómmal Londonba, én pedig elkezdtem tetoválni, de még nem voltam annyira rajta.

Autókat mostam, és munka után akit tudtam, megállítottam, szóltam neki, és így növeltem a vendégkörömet. Szájról szájra terjedt a hírem, valaki ismert mindenkit, aztán egyre ismertebb lettem. Amikor Raheem Sterling jött, először azt sem tudtam, hogy kicsoda.

A legelső focista, aki hozzám jött, a jamaicai Jermein Beckford volt, akkor még nem volt nagy név. Aztán jött Sterling. Pont most raktam fel a Facebookomra, hogy 11 éve fejeztem be Sterling egyik tetkóját a liverpooli házában.

De Jadon Sancho is járt nálam, jót tett neki, hogy visszament a Dortmundba, itt nem nagyon teljesített jól. Reiss Nelson rám írt Instagramon, utána ő hívta Sanchót, aki pedig szólt Joe Willocknak. Olyan ez, mint egy piramis.

Angliában van kedvenc csapatod?
Annyira nem, megmondom a frankót, de ha mindenképp választanom kellene, akkor az Arsenalt mondanám, mert a feleségem is arsenalos. Sportban a kosárlabdát jobban szeretem, de még inkább a skateboardot, a snowboardot.

Mennyire nyílnak meg tetoválás közben a futballisták?

Sterlinggel két hete, Sanchóval két hónapja beszéltem, hogy lehet, átmegyek hozzájuk munkaügyben. Ők is élik, én is élem az életemet. De van, hogy üzenetet küldenek, és beajánlanak valakinek, de azért nem vagyunk mindennapi kapcsolatban.

Elárulják a tetoválás mögötti jelentést?
Persze. Sterlingnek az első tetkóján az látható, ahogyan egy kisgyerek ül a Wembley-stadion mellett.

Hogy viselik a fájdalmat?
Nem volt semmi, de az én tetkómat általában meg sem érzik. Bár pár óra után a fájdalom azért megjelenik, de nem szokott gond lenni.

Egyszer mondtad, nagy álmod, hogy Sylvester Stallone és Naomi Campbell is a te tetkódat viselje. Miért éppen ők?
Stallone nagy ikon számomra, az összes filmjét láttam. Naomi Campbell pedig emblematikus modell. Viszont azt hallottam, hogy ő egy elég nehéz karakter. De Stallone-hoz lehet, hogy lesz egy linkem. Valakit ismerek, aki ismeri. Járok Los Angelesbe, de a covid óta nem voltam. Lehet, Chris Brown amerikai énekessel is tudok majd találkozni, ami azért fontos számomra, mert zenélek én is, csakúgy, mint a feleségem.

Foci-Eb-t fogod nézni?
Az édesapám és az unokatestvérem is nagy fradista, de én annyira nem követem.

Mondjuk, ha Eb-döntőbe jutna a válogatott, azt persze megnézném, mint ahogy korábban a Super Bowlra is kimentem, mert az egy olyan dolog, amit nem lehet kihagyni.

Megyek majd Torontóba amerikaifocistákhoz, de a labdarúgók állnak az első helyen, mert ők nagyon szeretik kivarratni magukat.

Ismertebb játékosok, akik jártak Dánielnél:
Raheem Sterling (Chelsea)
Jadon Sancho (Manchester United, Dortmund)
Reiss Nelson (Arsenal)
Reece Oxford (Augsburg)
Joe Willock (Arsenal, Newcastle)
Jonathan Panzo (Monaco)
Jermein Beckford (Leeds United)
Marcus Rashford (Manchester United)
Jonathan Panzo (Standard Liege/Nottingham)
Jaden Brown (Lincoln City)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC