Zekic kritizált és a jövőjéről beszélt, Szabics Kantának üzent - edzői reakciók

Oenning döntése, Boris és a bírói ítélet.

Forrás: dvtk.eu

Csütörtökön két mérkőzéssel kezdődött el az NB I 32. fordulója - lássuk, hogyan értékeltek a lefújás után a vezetőedzők!

A Fradi után az MTK klubikonjának is sorfalat állt a Vidi - fotók - NB1.hu

 

DVTK-ÚJPEST 0-0

Zoran Zekić (DVTK): "Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mert óriási a nyomás a csapaton és a játékosokon. Lassan kezdtünk, keveset mozogtunk támadásban és védekezésben, nem játszottunk kellő agresszivitással, lassan járattuk a labdát is. Az első félidőben Tallo szabadon vehette fel a labdát a védősor előtt, a szélső védőknek többször fel kellett volna lépni a letámadáshoz. A második félidőben ez már jobban működött. Akár 20 perc után is cseréltem volna, de gondolni kell arra is, hogy bármikor történhet egy sérülés. A szünetben hármat változtattam, amit korábban elterveztem, például a legjobb játékosunk, Molnár Gábor még nincs tökéletes állapotban, és sajnos csak egy félidőt bír. Az Újpest egyértelmű céllal érkezett, tíz játékossal védekeztek, ilyen ellenféllel szemben több kreativitásra lett volna szükség. Néha jó játék nélkül, egy egyéni villanással is lehet meccset nyerni, de ma ez is hiányzott. Az egész bajnokság során ez a legnagyobb problémánk, sokszor 3-4 helyzet sem volt elég a gólszerzésre. Nehéz mit mondani arra, hogy két-három olyan támadó is található a keretben, aki egy gólt sem lőtt egész tavasszal. A klubvezetéssel nem beszéltünk még a személyes jövőmről, de jelenleg a klub és a csapat sorsa a legfontosabb. A DVTK 111 évet megélt Zoran Zekić nélkül, a jövőben sem az számít, hogy mi történik velem. Számomra az a legfontosabb, hogy bennmaradjunk, viszont az a legnagyobb problémánk, hogy már egyáltalán nem a mi kezünkben van a sorsunk, meglátjuk, hogyan alakul a többi találkozó."

Michael Oenning (Újpest): “A célunkat, amiért Miskolcra jöttünk, elértük, emiatt olyan érzés, mintha megnyertük volna a mai mérkőzést. Így már száz százalékosan bebiztosítottuk a bennmaradásunkat a következő NB I-es szezonra. Természetesen ez önbizalom szempontjából is fontos lökést ad a csapatnak a hétfői kupadöntő előtt, hiszen ha a mai meccs nem ilyen kimenettel zárult volna, akkor további nehézségekkel kellett volna még szembenéznünk. Szerencsére nagyon jó volt a csapatszellem és jól működött a játékunk, annak ellenére, hogy számos játékosunk kisárgázódott a korábbi mérkőzésen. Nem volt könnyű sem emiatt, sem azért, mert a Diósgyőr is megpróbált mindent, hogy nyomás alá helyezzen bennünket. Az utolsó 20 percben úgy döntöttem, hogy visszább állunk és a védekezésre helyezzük a hangsúlyt. Ezt sikerrel teljesítettük! A Diósgyőrnek volt komoly ziccere is, de a futball már csak ilyen, a szerencse a mi oldalunkra állt. Nem vártam különösebben szép, vagy látványos futballt a mai meccstől, sokkal inkább bátor és kemény játékot. Örülök, hogy egy ponttal és biztos bennmaradás tudatával távozhatunk.”

DVTK-Újpest: óriási lehetőség a Honvédnak és a ZTE-nek - NB1.hu

 

MTK-MOL FEHÉRVÁR 1-3

Michael Boris (MTK): "Először is: örülök annak, hogy Kanta Józsi megkapta azt a körítést a hazai búcsújánál, amit érdemelt. Ami a meccset illeti: az első gólról a visszajátszások alapján sokat nem érdemes beszélni, tisztán látható, milyen körülmények között esett. Utána megpróbáltunk mindent, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Sajnos 10 emberre fogyatkoztunk, a kezezés nem vitatható, de a kiállítás szigorú ítéleletnek tűnt. Jól felkészültünk az ellenfélből, az elképzelésünk működhetett volna, de az első gól után sok minden borult. A Fehérvár más minőséget képvisel, mások a céljaik is, hiszen számunkra az elsődleges cél az volt, hogy az első évünkben maradjunk bent. Örülök, hogy ez már néhány fordulóval a vége előtt sikerült, így büszkék vagyunk rá, amit ez a sok fiatallal felálló csapat az idény során elért. Most sem játszottunk rosszul, de akadtak olyan dolgok, amelyek megnehezítették azt, hogy ez jó  eredménnyel is párosuljon."

Szabics Imre (MOL Fehérvár): "Kanta József karrierje előtt le a kalappal, nagyon-nagyon mély tisztelettel adózunk a pályafutása előtt, és minden jót kívánunk neki a továbbiakra! A mérkőzésre rátérve, teljesen megérdemelten nyertünk, büszke vagyok a csapatra. Az FTC ellen is jól játszottunk, de a mindenáron való győzni akarást nem éreztem teljes mértékben, ami számomra egy új helyzet volt, hiszen előtte ezzel nem volt gond. De nagyon örülök, hogy megint megmutatták a játékosok ezt az arcukat, megmutatták, hogy győzni akarnak és gólokat akarnak rúgni. A Nikolics - Zivzivadze cseréről közösen döntöttünk a szakmai stábbal, boldog vagyok, hogy gólt szerzett, nagy szüksége volt rá a kupadöntő előtt, biztos vagyok benne, hogy az önbizalmának is jót tett. Hétfőn egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, a kupadöntő, ahol történelmet szeretnénk írni. Pénteken regenerálunk és utána elkezdjük a felkészülést a találkozóra."

Duplán rontotta el a Vidi az MTK örömét - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink