Újpest-Kövesd: a Trónok harca rettegett királya lett a vezetőedző

Az NB I legjobb középcsatára legyőzte a gravitációt.

Forrás:

ÚJPEST-MEZŐKÖVESD 3-0

Lehet találgatni, lehet tippelni, de egyik sem számít igazán, mert csak és kizárólag az lesz a fontos, hogy maga az elkövető, Lirim Kastrati mit fog majd mesélni az Újpest vezető góljáról. A gólok történetében elolvasható, hogy mit lehetett érezni a helyszínen, illetve megnézhető az M4 Sport felvétele is, de ismételjük, az lesz a fontos, amit majd a játékos mond.

Az viszont döntő tényező volt, hogy Pintér Attila, a matyóföldiek mindig ezer fokon izzó szakvezetője előtte 1 perccel eresztette a mérkőzésen először útjára izomból az orgánumát, mert nem volt elégedett a csapatvédekezésnél bemutatott lassú mozgásokkal, legfőképpen az üres területekre beérkező újpesti támadók felvételével, egymásnak történő átadásával. Márpedig az első gól előtt ez egy fontos tényező volt.

A vezetés megszerzése után mindezektől függetlenül mezőnyfölényben maradt az Újpest, a játékosai kicsit több ritmusváltást mutattak be a nem túl dinamikus első félidőben. A Kövesd igyekezett kontrákat vezetni, de nem volt túl sok veszély a támadójátékában, hiába állt át a félidő hajrájára fordulva a 4-1-4-1-es hadrendre Pintér Attila a csapatával, amivel az lehetett a terve, hogy följebb tolja a játékosai védekezését, illetve az is, hogy még többen érjenek föl a játékosai közül az esetleges támadásokhoz. Mielőtt azonban elkezdhetett volna ülni a változtatás, az Újpest kettőre növelte az előnyét, ami miatt lehetett érezni, hogy nagyjából eldőlt a mérkőzés.

Pintér a szünetben hármat cserélt, de a játékosai ettől még sokkal tompábbak voltak a vártnál és az eddig megszokottaknál, de akármennyi vért ittak is volna a szünetben, az NB I legjobb centerével, Junior Tallóval akkor sem tudtak volna mit kezdeni a harmadik újpesti gólnál, mert ránézésre legalább egy emelettel feljebb emelkedett, mint a védője.

A télen, az edzőváltáskor sokan féltették az Újpestet, legfőképpen a saját hívei, hogy ki fog esni, hiszen Michael Oenning az utolsó évében kipottyant a Vasassal az élvonalból, és ezt azóta sem emésztette meg egyetlen angyalföldi fanatikus sem. 

Az nb1.hu viszont december 23. óta folyamatosan jelzi, az a kudarc a német utolsó angyalföldi évében következett be, amikor a csapata gerincét eladták az akkori vezetők, cserébe a megfelelő pótlásukról sem gondoskodtak. Előtte lévő évben viszont kupadöntős és harmadik lett azzal a Vasassal, amit az előző évben, idény közbeni kinevezése után hatalmas bravúrral benntartott.

Nos, az Újpest a mai sikerével éppen a Kövesdet előzte meg a táblázaton, 4 fordulóval a vége előtt meg 11 pontos előnye van a jobbik kieső helyen álló Budafok előtt.

Azaz, Oenning megint benntart(ott) egy előre lesajnált csapatot, amelyikkel viszont nem 1 évvel a kinevezése után, hanem egyből kupadöntős lett.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPŐLŐJE: MICHAEL OENNING
Az elismerés nem csak a mai összecsapás miatt szól a német mesternek, hanem az eddig bemutatott munkájának. Feltámasztotta az Újpestet, mint az Éjkirály a holtakat a Trónok harcában, és odavezette őket Dereshez, a végső ostromhoz, ami esetünkben a kupadöntő helyszíne, a Puskás Aréna.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A 2. GÓL
Újpesti szempontból a legjobb pillanatban jött, pillanatokkal a szünet előtt, így még nagyobb lehetett tőle az amúgy eleve jó hozzáállással futballozó hazaiak önbizalma.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
9. p.:
Ritkán látható góllal szerezte meg a vezetést az Újpest. Kastrati a jobb oldalon, 18 méterre a jobbösszekötő helyéről felnézett, mindenki azt hitte, hogy be akarja adni a labdát a helyszínen lévők közül (Croizet nagy lendülettel és viszonylag üresen érkezett az ötösre), de az a meglepett Szapanos fölött a kapusa érintésével a jobb felső sarokban kötött ki. 1-0!

43. p.: Beridze szóló végén (Onovótól kapott remek labdát) nagyon önzetlen volt, mert a még jobb helyzetben lévő Mitrivicshoz passzolt a jobbösszekötő helyéről, aki 10 méterről a kapuba helyezett. 2-0!

60. p.: Pauljevic ment el a jobb oldalon, jól adott középre, ahol Tallo olyan dinamikusan emelkedett a levegőbe, mint egy olyan rakéta, amit Evlon Mist föld körüli pályára kíván állítani, majd 6 méterről remek mozdulattal stukkolt a bal felső sarokba. 3-0!

JEGYZŐKÖNYV:

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 3-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Bogár
Újpest FC: Banai (Pajovic, 65.) - Risztevszki, Kutrumbisz, Kastrati (Máté Zs., 72.) - Antonov, Mitrovic (Simon K., 65.), Onovo (Szakály P., 65.), Pauljevic - Beridze, Junior Tallo, Croizet (Csongvai, 58.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Dimiriu, Szeles (Rui Pedro, a szünetben), Pillár, Nagy D. (Vojtus, 70.) - Besirovic, Karnyicki (Eperjesi, a szünetben), Chrien (Vutov, a szünetben), Cseri (Kamenar, 81.) - Jurina, Vajda
gólszerzők: Kastrati (9.), Mitrovic (43.), Junior Tallo (60.)
sárga lap: Onovo (53.), Szakály P. (70.), illetve Szeles (42.)

A KÖVETKEZŐ FELADAT:
Az Újpestre kedden a Derbi vár, míg a Kövesd azt a Vidit fogadja, mely gárda ellen a lila-fehérek május 3-án a kupadöntőt játsszák.

Tabella a linkre kattintva érhető el.

FRISSÍTÉS:

22.33:

Pintér nem sírdogál, Rebrov beszélgetni fog, Oenning duplázna - edzői reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink