Távozott a Kisvárda legjobbja is - részletek a sportigazgatótól

A klub anyagi helyzetéről is nyilatkozott.

Forrás: kisvardafc.hu

Az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy az NB I-ben szereplő Kisvárda felbontotta Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici szerződését. A két futballista engedély nélkül hazautazott Romániába. 

"Ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, az ő tettük elítélendő, az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatjuk be. Az ő felelőtlenségük a biztonságra vonatkozó törekvéseinkkel éppen szembe mennek. Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni" - olvasható a Kisvárda közleményében. 

Koronavírus: kirúgta az NB I egyik legjobbját a Kisvárda! - NB1.hu

 

A 29 éves Grozav 37 bajnokin 12 gólt szerzett, több hazai és külföldi klubbal is szóba hozták - így szabadon igazolhatóvá vált. Latovlevici a téli átigazolási időszakban érkezett a Kisvárdához, nem lépett pályára az első csapatnál, romániai sajtóhírek szerint korábban már megegyezett a kolozsvári CFR-vel.

Révész Attila a Kölcsey Televíziónak elmondta, a légiósok nem jelezték a vezetőség felé, hogy Romániába akarnak utazni. Amennyiben visszatértek volna a játékosok Kisvárdára, minimum kéthetes karantén várt volna rájuk. 

A Várdánál kedden csapatgyűlést tartottak, amelyen a futballisták megtudhatták a legújabb információkat. 

"A játékosok kifejezték a szándékukat, hogy minél hamarabb szeretnének edzeni és játszani. Anyagi kérdésről nem esett szó. Azt gondolom, ennek is eljöhet később az ideje, de egyelőre próbálunk kitartani. A szponzoraink és a pénzügyi bevételeink lehetőséget biztosítanak a játékosok béreinek a kifizetésére" - mutatott rá a sportigazgató. 

Révész elmondta, az otthoni mozgás csak a test karbantartására elegendő. Ha még egy-két hétig otthon kell maradniuk a játékosoknak, Révész szerint újra kell kezdeni a felkészülést. A bajnokság folytatását illetően szpektikus Révész, és hozzátette, komoly sérülésveszély is fennáll. 

Felbontották Grozav szerződését - Kölcsey Televízió

 

FRISSÍTÉS, 19.59:

Kisvárda: a szponzorautókkal ment el a két román játékos - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink