Pintér kérésére Mezőkövesden folytatja az Újpest korábbi játékosa

Sok országból volt ajánlata, mégis az NB I-et választotta.

Forrás: ujpestfc.hu

A digisport.ro számolt be arról a hírről, hogy a Mezőkövesdhez szerződött Andreias Calcan.

Unde va evolua jucătorul român curtat de zeci de cluburi din România, Germania sau Turcia! "Sunt mulțumit"

 

A 27 éves román balszélső 2020 januárja és szeptembere között az Újpest játékosa volt, 11 mérkőzésen két gólt szerzett, majd a Poli Iasi-hoz igazolt, ahonnan azonban az edzővel történt konfliktusok miatt áprilisban távozott. 

Azóta szabadon igazolható, és voltak ajánlatai például Németországból, Görögországból és Törökországból is, ő mégis a Mezőkövesdet választotta.

Azt is elárulta, hogy miért:

"Boldog vagyok, hogy aláírtam a Mezőkövesdhez. Ez jó lépés számomra, hisz lehetőséget kapok a fejlődésre. Magyarországon nagyon jó körülmények vannak, a csapatok minden szempontból sokat fejlődtek, sokat fektetnek az infrastruktúrába. Remélem, hogy az idejövetelem jó köztes lépés lesz egy erősebb ligába való átigazolás felé. A Mezőkövesd egyike az öt legjobb csapatnak, három játékos is ott volt az Európa-bajnokságon, Pintér Attila vezetőedző pedig nagyon akart engem, és ragaszkodott hozzá, hogy ideszerződjek. Tapasztalt edző, aki biztosan segíteni fog nekem a fejlődésben. Szeretném, hogy a dobogón végezzünk, így összejöjjön az európai kupaszereplés, és miért ne nyerhetnénk valamilyen trófeát?"

Calcan korábban a Willem II színeiben a holland élvonalban is pályára lépett. 

Legfrissebb híreink