Néhányak hozzáállásával baj van az utolsó Kispestnél

Ülnie kellett volna Bódog hajrában történt cseréjének.

Forrás: honvedfc.hu

Már évek óta nem kell bizonygatni, hogy a Honvéd és a Puskás Akadémia összecsapásai a magyar labdarúgás ínyencségei közé emelkedtek, de azt sem, hogy miért.

 

Kőkemény üzenetet kapott az utolsó Honvéd vezetőedzője és sportigazgatója - NB1.hu

 

 

Éppen ezért, a szerintük kilátástalan játék, illetve az utolsó helyezés miatt is kezdték el még radikálisabban követelni a klub fanatikusai Bódog Tamás vezetőedző, illetve Urbányi István sportigazgató távozását.

Bódog a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, amikor még nem volt ismert az ultrák üzenete, a következő értékeléssel indította a sajtótájékoztatót:

,,Mind a két csapat győzelemre játszott, de nem volt egy jó mérkőzés, mert nagyobb volt a küzdelem, mint a minőség. Ami szomorú, hogy a támadó harmadban nem tudtunk jó döntéseket hozni. Lehetőségekig eljutottunk, voltak helyzeteink is, de sokkal több kell. Egy-két játékosnak a hozzáállásával baj van. Nem azzal kell foglalkozni, hogy ki kezd, hanem az edzéseken kell dolgozni, hogy olyan állapotba kerüljenek, ami a nevük alapján elvárható lenne egy-két embertől. Persze bosszantó utolsó utáni percben kikapni, mint három héttel ezelőtt. Mentünk a győzelemért. Innen szép felállni."

Elmondta továbbá, hogy a meccs végén ők is eldönthették volna a három pont sorsát, de nem hoztak jó döntéseket. Eret vágna magán, ha a tabellát kellene néznie, katasztrofálisnak nevezte a helyzetet.

 

Elárulta a Puskás Akadémia edzője, hogy miért szenvedett - NB1.hu

 

 

Az nb1.hu a következőket kérdezte a Honvéd vezetőedzőjétől:

,,Pár perccel a vége előtt Djordje Kamber érkezett a pályára, ő védelem tengelyébe ment be, ami további változtatásokkal is járt. Ott mi volt a pontos elképzelés?"

,,Az volt az elképzelés, hogy Kamber bemegy középre, három védőre álltunk át, hogy a szélen meg tudjuk fogni az ellenfelet, Mezghrani és Tamás Krisztián feljebb lépett, bíztunk benne, hogy a két magas centerünket beadásokkal meg tudjuk találni. Pont ez a vicces az egészben (azt, hogy vicces, idézőjelben értette és ennek jelentősége van – a szerk.), hogy középen megvagyunk és egy visszafutó játékosról odapattant az ellenfélhez a labda, amiből gólt szerez, pont amikor középen masszívabbak vagyunk. Az elképzelés az volt, hogy a széleken egy-két beadást még véghez vigyünk."

,,Hornyák Zsolt azt mondta, hogy amikor bement az öltözőbe, megdicsérte a csapatot, ez azért érthető. Te mit tudtál mondani a srácoknak? A hangulat rá van írva az arcodra..."

,,Egy ilyen mérkőzés után kell egy kis idő, míg ez leülepszik. Ettől függetlenül fel a fejjel, csináljuk tovább. Ez most nem szép és nem jó, de most nem is lehet milyen sztorit elmesélni. Dolgoznunk kell a szerencséért, hogy jövő héten nekünk pattanjon be. Úgy gondolom, hogy a múlt heti meccs rendben volt, annak ellenére, hogy több volt benne. Nyomnunk kell."

A bizalmat érzi Bódog a klub részéről, ezt is elmondta még, de tudja, hogy az utolsó helyen állnak. Ezzel nem foglalkozik, hanem azon van, hogy visszajöjjön a játékosok bizalma és az MTK ellen győztesen hagyják el a pályát, mert arra is utalt, a tulajdonosok már elküldhették volna, ha akarják.

 

Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC | 0-1 | (0-0) | OTP Bank Liga | 12. forduló | MLSZTV

2020.11.29. OTP Bank Liga, 12. forduló Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC | 0-1 | (0-0) | összefoglalóIratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/...

 

ELŐZMÉNYEK:

BUDAPEST HONVÉD-PUSKÁS AKADÉMIA 0-1 (0-0)

Rendkívül kiélezett és ideges találkozóval zárult az NB I 12. fordulója. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban viszonylag eseménytelen, pontatlan első félidő után a kispestieknek és a felcsútiaknak is akadtak lövéseik és helyzeteik, Tomas Tújvelnek több nagy védést is be kellett mutatnia a hajrában, hogy aztán a hajrában mégis kapituláljon: Kiss Tamás passza után a csereként beállt David Vanecekhez került a labda, aki belőtte a Puskás győztes gólját. Néhány pillanattal hamarabb Djordje Kamber előtt lehetőség adódott, hogy a Honvéd nyerjen, ám az kimaradt, a másik oldalon nem - egyre nehezebb helyzetbe kerülnek Bódog Tamásék, hisz továbbra is odahaza nyeretlenül sereghajtók...
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A REMEK FELCSÚTI CSERE

Hornyák Zsolt a 84. percben küldte pályára Antonio Mance helyére Vaneceket, aki lényegében első komolyabb labdaérintését váltotta gólra. Erre szokták mondani: cserélni tudni kell!
 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TOMAS TÚJVEL

Annak ellenére, hogy a 92. percben gólt kapott, egyértelműen ő volt a meccs embere a védéseivel - nem feltétlen rajta múlt, hogy a hajrában végül veszített a Honvéd.


A GÓL TÖRTÉNETE:

92. perc: Kiss Tamás átadása után, közben Gazdagon változtatott irányt a labda, a lesipuskás Vanecek pedig értékesítette a ziccert, megnyerve a meccset a Puskásnak. 0-1

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Honvéd az MTK-t, a Puskás Akadémia a Kisvárdát fogadja.
 

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 0-1 (0-0)

gólszerző: Vanecek (90+2.)
sárga lap: Lovric (9.), Nunes (50.), Kocsis (59.), Slagveer (66.), Hidi (74.), Knezevic (75.)

Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Lovric, Baráth, Tamás - Bocskay (Kamber, 87.), László (Kocsis, a szünetben), Hidi, Gazdag - Eppel, Ugrai (Balogh, a szünetben). Vezetőedző: Bódog Tamás
Puskás Akadémia: Tóth - Nunes (Deutsch, 63.), Meissner, Spandler, Nagy - Van Nieff, Urblík, Slagveer (Weslen Junior, 77.), Knezevic - Kiss, Mance (Vanecek, 84.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink