Miért gyalogolna Fehérvárra a DVTK edzője? Hogyan ironizált Horváth Ferenc? - előzetes

Átmeneti állapot a Vidinél, Rebrov elmondta a Fradi egyetlen célját.

Forrás: honvedfc.hu

A 22. forduló péntek este az MTK-Mezőkövesd mérkőzéssel indult, a találkozó 0-0-s döntetlennel zárult.

Michael Boris és Pintér Attila ízesítése - NB1.hu

 

Szombaton három meccsel folytatódik a játéknap, a MOL Fehérvár immáron Márton Gábor nélkül igyekszik legyőzni a kiesés elől menekülő DVTK-t, míg Horváth Ferenc a Ferencváros otthonában mutatkozik be a Honvéd kispadján.

ZTE-Újpest 14.30

A téli szünet után nem jól kapta el a fonalat a Zalaegerszeg, hiszen idén öt bajnokit játszott, de még egyszer sem győzött (két döntetlen és három vereség szerepel a neve mellett). Ezzel szemben az Újpestnél úgy fest, hogy kezd beérni Michael Oening munkája, ezt támasztja alá, hogy az előző két fordulóban az MTK-t és a DVTK-t is legyőzte a lila-fehér egylet. 

A gyengébb széria ellenére Bobál Dávid próbált pozitív maradni.

"Nehéz mérkőzésre számítunk, de egyértelműen a győzelem a cél. Bizakodó vagyok az összecsapással kapcsolatban. Felkészültünk és tudjuk, hogy mi lesz a siker kulcsa. Külön erőt ad, hogy itthon az Arénában bizonyíthatunk. A csapatnak nem szabad a negatív impulzusokba beleragadni, pozitív a hozzáállásunk és jönni is fog a siker" - fogalmazott a ZTE csapatkapitánya a csapat hivatalos oldalának.

Megvan, ki vezeti a Fradi-Honvédot - bíróküldés - NB1.hu

 

MOL Fehérvár-DVTK 17.00

A sereghajtó Diósgyőrt jelenleg öt pont választja el a 10. helytől. A piros-fehér gárda a MOL Fehérvár otthonában tehetne egy lépést a túlélés felé. A fehérváriakat ezen az összecsapáson Márton Gábor távozása után Szalai Tamás fogja dirigálni. Szalai elmondta, óriási megtiszteltetés, hogy ugyan csak ideiglenesen, de ő készítheti fel a Fejér megyei alakulatot.

"1987-ben lettem a Vidi igazolt játékosa, majdnem 20 évet töltöttem el játékosként itt, rengeteget jelent nekem a Vidi. Egy percig nem hezitáltam, hogy belevágjak-e, de itt is szeretném leszögezni, hogy ez egy átmeneti állapot, amiben természetesen minden tudásommal segíteni fogom a klubot. Senkinek sem könnyű a mostani helyzet. A csapat hullámvölgyben van, ami nem csak a játékosokat, de a szurkolókat is próbára teszi, tudom, hogy nekik is nehéz időszak ez" - hangsúlyozta Szalai a molfehervarfc.hu-nak

A fehérváriak a jövő héten már a Fradival találkoznak a kupában, de most csak a bajnokságra összpontosítanak.

"Mindenképp itthon kell tartanunk a 3 pontot és maximálisan bízom abban, hogy erre képes lesz a csapat. Tudom, hogy sűrű időszak előtt állunk, hiszen jövő héten kupameccs vár ránk a Ferencváros ellen, de ezzel most tényleg nem foglalkozunk még, csakis a szombati, DVTK elleni bajnokira készülünk" - mutatott rá Szalai Tamás.

A DVTK megint nem tud teljes csapattal kiállni, ugyanis Iszlai Bence eltiltott, Polgár Kristóf és Branislav Danilović konditermi edzéseken vesz részt, míg Molnár Gábor ugyan a gárdával készül, de nem tud teljes munkát végezni. 

Zoran Zekic többek között azt is elárulta a dvtk.eu-nak, hogy miért szokott beszállni a játékba az edzéseken.

 

"Elsősorban lelki okai vannak, így próbálok energiát adni a csapatnak. Persze a hibákat nem hagyom szó nélkül, de szeretném, hogy lássák, nem hagyom őket magukra, köztük vagyok, segítek mindenben. A bennmaradásunk érdekében nincs olyan módszer, amit élből el lehet utasítani, ha az segít, akkor akár gyalog is elindulok Székesfehérvárra.

 

Ellenünk mutatkozik be az új megbízott vezetőedző, akinek nem ismerjük a futballról alkotott elképzeléseit.  Ez egy újabb ok arra, hogy a saját játékunkkal foglalkozzunk, mert ha túl sok energiát emészt fel az ellenfél, akkor nem jut elég saját magunkra" - hívta fel a figyelmet Zekic.

Ferencváros-Budapest Honvéd 19.30

Horváth Ferenc a héten vette át a nehéz helyzetben lévő Honvédot. A tréner a Groupama Arénában debütálhat a kispesti kispadon.

 

"Ennél szebbet el se tudok képzelni. Az első helyezett ellen játszhatsz, egy hét után, álom" - fogalmazott ironikusan Horváth a Honvéd hivatalos weboldalának.

 

Horváth jól érzi magát a fővárosi csapatnál, de a hangulatát a győzelmek még jobban fokozhatnák. Horváth Ferenccel az nb1.hu is beszélgetett a kinevezése után:

Átok vagy áldás a Fradi ellen kezdeni? - Horváth Ferenc válaszolt - NB1.hu

 

Persze abban biztosak lehetnek Horváthék, hogy a listavezető nem fogja tálcán kínálni a győzelmet.

"Mindig nagyon nehéz a Honvéd ellen játszani. Számunkra ez is egy fontos mérkőzés, hiszen városi rangadó. Komolyan kell vennünk az ellenfelet, hazai pályán pedig egyetlen célunk lehet: otthon tartani mindhárom pontot. Magunkra, a saját játékunkra kell koncentrálnunk" - jelentette ki Rebrov a fradi.hu-nak.

Nagy múltja van ennek a párosításnak, a két gárda először 1916-ban találkozott a legmagasabb osztályban. Eddig 211 első osztályú bajnokit jegyezhettek fel a statisztikusok, a zöld-fehérek 116, míg a kispestiek 61 meccset nyertek meg, 34 összecsapás döntetlennel zárult.

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink