Mezőkövesd-Kisvárda: alapozás helyett formaátmentés - ELŐZETES

Folytatódik-e a meglepetéscsapat menetelése?

Forrás: Kisvárda

Folytatódik az NB I, a szezon meglepetéscsapata a Mezőkövesd a Kisvárdát fogadja.

A borsodi klub számos helyen változott a téli szünet alatt, távozott Bertus Lajos, Dombó Dávid, Sajbán Miklós és Molnár Gábor, Sajbán kivételével mindannyian az NB I-ben maradtak.

Érkezőből sem volt hiány, hazatért Guzmics Richárd a Slovantól és két légiós is érkezett, Marin Jurina és Dino Beširović.

,,Újdonság a magyar labdarúgásban, hogy ilyen rövid a pihenő és a felkészülési idő, de azt a munkát, amit előzetesen elterveztünk, el tudtuk végezni." - mondta el a legjobb magyar edzőnek megválasztott Kuttor Attila, majd így folytatta:

Molnár: megegyezett a Diósgyőr és a Mezőkövesd - NB1.hu

Már rengetegszer beszámolt arról az nb1.hu, hogy Molnár Gábor, a Mezőkövesd támadója a Diósgyőrhöz tart. Azt is jeleztük, hogy a támadóért bejelentkezett a Paks is. Ám a megyei hírportál, a boon.hu arról adott tájékoztatást, hogy a Mezőkövesd és a DVTK megállapodott a támadó sorsáról: Újpest FC „Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt.

,,Nem klasszikus alapozást végeztünk, az edzőmérkőzéseken új játékelemeket illesztettünk be és beépítettük az új játékosokat is. Azokat az erényeket igyekeztünk erősíteni az elmúlt hetekben, amelyek korábban jellemeztek bennünket. Mezőkövesden fontos a jó közösség, a csapategység, az összetartás. Mi egy „együttes” futballt játsszunk, ez az egyik legnagyobb erősségünk. Minden mérkőzésen, így a Kisvárda ellen is győzni szeretnénk, a célunkért pedig közösen mindent meg fogunk tenni. Egy komoly csapattal találkozunk január 25-én, akik ősszel is jó teljesítményt nyújtottak, nem véletlenül állnak a tabella 7. helyén. Nehéz mérkőzésre számítok, ám bízom benne, hogy hazai pályán, a lelkes szurkolóink támogatása mellett sikerül győzelemmel kezdenünk a tavaszi szezont, ami a folytatáshoz is jó alapot adna. Helyezésbeli célokat sohasem fogalmazok meg, az a véleményem, hogy napról napra lehet és tudunk is fejlődni, ez pedig egyre előrébb vihet bennünket. A legfontosabb, hogy ezért mindent meg fogunk tenni."

A Kisvárda jubileumhoz érkezett az NB I-ben, hiszen az 50. első osztályú mérkőzésére készül a klub. A Mezőkövesdről távozó Dombó Dávid pont Kisvárdára igzolt, rajt kívül még Fernando Vianával, Jelena Richárddal, Nemanja Obradoviccsal és Szlobodan Szimoviccsal erősített a szabolcsi klub.

Kisvárda: Simon Tibor-idézettel indítottak - videó - NB1.hu

A hagyományokhoz híven a Bessenyei-gimnáziumban tartotta a Kisvárda a szurkolói ankétot, amelyet szokásosan nagy érdeklődés övezett. ,,Rosszul játszani lehet, de lélektelenül soha." - idézte Simon Tibort Leleszi Tibor polgármester. A egykori Fradi-játékos szavai megérinthették a focistákat is, akik a csapatkapitánytól, Lucastól vehették át a mezeiket.

Távozók is voltak a két brazil, Felipe és Anderson Pico, mellett a portugál Hugo Seco is elhagyta Kisvárdát. Dajka László ezt mondta el a meccs előtt:

,,Mint minden csapatnak, nekünk is nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre, ezt a három hetet nem is felkészülésnek, hanem formaátmentésnek nevezném. A rendelkezésünkre álló időt igyekeztünk a lehető legjobban kihasználni, kevés edzőmeccset játszottunk, de sok tapasztalattal gazdagodtunk. Voltak távozóink és érkezőink, hogy erősödtünk-e, arra még korai válaszolni, de bízom benne, új játékosaink bizonyítják majd, hogy nem véletlenül esett a választásunk rájuk. A Mezőkövesd kiemelkedően teljesített az elmúlt fél évben, bár a szezon befejezése kicsit halványabbra sikeredett. Természetesen szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, az eddigi eredményeink arra utalnak, hogy erre van esélyünk"

A Mezőkövesd jelenleg a 3. helyet birtokolja a bajnokságba, a 28 pontjuk 4-el kevesebb, mint az előttük álló Vidié. A Kisvárda 7. és eddig 20 pontot gyűjtött, 3 ponttal vannak a már kieső helyen álló ZTE előtt. A két csapat előző meccsét a Mezőkövesd nyerte meg 2-1-re.

A 17. forduló programja:
szombat:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 14.55
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 17.00
ZTE FC-Diósgyőri VTK 17.00
Kaposvári Rákóczi FC-Puskás Akadémia FC 17.00
Debreceni VSC-Újpest FC 19.00 

Legfrissebb híreink