Mártonék nem értik, nem kellett Pintér óriási poénja - reakciók

Rosszul bírják a nyomást a Vidinél a vezetőedző szerint.

Forrás: M4 Sport

Mint arról korábban beszámoltunk, a MOL Fehérvár FC és a Mezőkövesd 0-0-s döntetlent játszott kedd este az NB I-ben.

Vidi: duplán kerülhet nagyon sokba Pintérék pontszerzése? - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat az M4 Sportnak - Pintér Attilának pedig már nem kellett azon gondolkoznia, amin a meccs előtt, nevezetesen, hogy az MLSZ-hez benyújt egy kérést, hadd védjen két kapus a Mezőkövesdben.

Márton Gábor (MOL Fehérvár FC): "Nem vagyok feszült, mert összességében szerintem jól játszottunk. Az első félidőben főleg nekik voltak lehetőségeik, a másodikban nekünk, de a gól és az átütő erő hiányzott. A második félidő alapján talán kicsit közelebb voltunk a győzelemhez, de az a pici valóban hiányzott. Volt két vereségünk, az a két meccs nem úgy sikerült, ez mindenkit kicsit frusztrál, hisz a srácok meg akarják mutatni, nyerni szeretnének. Ekkor jön a kapkodás, de ez nem segít, ilyenkor hideg fej kell. A cseréket most, három nappal egy meccs után így láttuk jónak, nyilván megvan az elképzelés, hogy kit miért cserélünk be. Aki keretben van, annak próbálunk játéklehetőséget adni, ez ült is, hisz Szabó Levinek megvolt a helyzete, jól mozgott. Minden meccsen jól kell játszani, nincs könnyű meccs, minden csapat nyerni akar, nem lesz ez a Ferencvárossal sem másképp. Nekünk sokkal jobban, nyugodtabban és hatékonyabban kell játszani, hogy megmaradjon a stabilitás, hisz a Fradi nem véletlen első, bár ők sincsenek olyan topformában, mint amilyenben voltak. Felkészülünk, aztán meglátjuk, mi lesz. Rosszul bírjuk a nyomást, nem úgy számoltunk, hogy négy meccsen négy pontot szerzünk, nem értjük, és azt sem, hogy miért volt az a két vereség. Minden csapatnál van ilyen időszak, de keressük az okokat, és meg kell találnunk azokat."

Rákérdeztek a Vidi edzőjénél, hogy félti-e az állását - NB1.hu

 

Pintér Attila (Mezőkövesd): "Sokkal több helyzetünk volt, és meg kell néznem még egyszer a meccset, de úgy érzem, sokkal közelebb jártunk a győzelemhez. Jól lezártuk a területeket, jóformán lövésig sem jutottak, bátrabban játszottunk a középpályán, többször felértünk a kapujukig is. Ha a két költségvetést és a két keretet nézzük, nem mutatkozott meg a különbség, ami egy ilyen játékosállomány ellen nagyon nagy dolog. Mind a két sárga lapost, Nagyot és Chrient is lecseréltem, hisz nem akartuk az iramjátékban, hogy még egy apró faulttal esetleg kiállítsák őket. Örülök a pontnak, egyben nagyon büszke vagyok a csapatomra. Menni kell tovább, meccsről meccsre és hétről hétre készülünk, de mindenki maximálisan teszi a dolgát, ez pedig nagyon jó érzés egy edzőnek."
 

ELŐZMÉNYEK
 

MOL FEHÉRVÁR-MEZŐKÖVESD 0-0

Kisebb meglepetésre gól nélküli döntetlennel, 0-0-val zárult az NB I 19. fordulójának kedd esti meccse. A találkozón főleg a vendégeknek adódtak nagyobb lehetőségeik, Jurina révén többször is közel jártak a vezetéshez, míg a lefújást megelőzően Fiolának volt egy távoli lövése. Pintér Attiláék elérték a céljukat, abszolút helytálltak és pontot szereztek, Márton Gábor együttesének azonban nagyon fájhat és sokba kerülhet a döntetlen, pláne az előző két fordulóban elszenvedett vereség után és a Ferencváros elleni rangadó előtt. Kérdés, a mostani eredmény és a mutatott játék (egy helyzetet sem alakítottak ki a meccsen) után beigazolódhat-e Mártonnal kapcsolatban az információ, amiről már suttogtak az utóbbi napokban...

Vidi: a vezetőedző után az ultrák is sejtelmesen nyilatkoztak - NB1.hu

 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: MARIN JURINA

A mezőkövesdi csatár lábában volt többször is a gól, ám hol Rockov védett, hol centiméterekkel tévedt, hol pedig a védők mentettek a gólvonalról.
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: 

A 90. percben akadt igazándiból először és utoljára dolga Szappanos kapusnak, Fiola távoli lövését kellett védenie. Összejött - egyben ez volt a fehérváriak egyetlen kaput eltaláló lövése a találkozón.
 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A MOL Fehérvár a Ferencvároshoz látogat, a Mezőkövesd a Honvédot fogadja.
 

JEGYZŐKÖNYV:

MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd 0-0

MOL Fehérvár FC: Rockov – Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya – Kovács I. (Alef, 83.), Pinto, Dárdai (Houri, 66.) – Petrjak (Szabó L., 83.), Zivzivadze (Funsho, 66.)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Katanec, Vadnai – Karnickij, Besirovic (Meskhi, 92.), Berecz – Chrien (Vajda, 46.), Jurina (Vojtus, 80.), Nagy D. (Vutov, 46.)
 

Tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink