Lanzafame újra varázsolt: tulajdonképpen bajnok lett a Fradi - videó

Rebrov is lereagálta az olasz cselekedetét.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

FTC-MOL Vidi 4-1 (1-1)
Groupama Aréna. 16 127 néző. V: Berke 
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Leandro (Bőle, 75.) – Isael, Tokmac, Petrjak (Varga, 82.) – Sihnevich (Lanzafame, 59.)
MOL Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Nikolov (Milanov, 63.), Hadzic – Kovács, Hodzic (Tamás, 46.), Huszti (Elek, 57.)
Sárga lap: Hadzic (10., 45.), Heister (61.), Vinícius (66.), Lanzafame (69.)
Piros lap: Hadzic (45.)
Gól: Tokmac (7.), Haratin (58.), Lanzafame (69., 92.), illetve Nego (22.)
 
Az utóbbi években szakmai csúcsrangadóvá nőtte ki magát a Fradi és a Vidi csatája. A mai találkozásuknak az is külön pikantériát adott, hogy tudott volt, amennyiben a hazaiak megnyerik a meccset, gyakorlatilag bajnoknak tekinthetőek. A meccs előtt ugye 8 ponttal mentek a fehérváriak előtt, győzelmük esetén az előny 11 egységnyire hízott volna úgy, hogy már csak 4 forduló van hátra. Arról nem beszélve, hogy Szerhij Rebrov csapatának több győzelme és jóval kedvezőbb gólkülönbsége is van…
 
A meccset a Fradi Tábor parádés élőképe vezette fel (mint beszámolónkban jeleztük: az Újpest-Honvéd rangadónak a két szurkolótábor volt a legjobbja), és klubhovatartozástól függetlenül el kell ismerni, hogy tényleg odatették magukat a fradisták.
 

A mérkőzés elején meg a játékosaik iparkodtak keményen, ennek eredményeképpen Tokmac a 6. percben meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Nehezen fogja megmagyarázni a Vidi-védelem, miért nem vették komolyan a tagjai a hazaiak játékosát…
 
Tokmac négy perccel később kiharcolt egy sárga lapot, amit Hadzic kapott, ennek a mozzanatnak döntő jelentősége volt a mérkőzésen.
 

A hátrány nagyobb tempóra sarkalta a Vidit is, ám ahhoz, hogy teret szerezzenek maguknak Husztiék az is kellett, hogy az FTC átengedte a területet. A 21. percben Pátkai előtt adódott ziccer, ám Dibuszba lőtt, majd a következő pillanatban már egyenlítettek is a vendégek. Huszti lövése már eleve gólt érdemelt volna… Nego viszont megtette azt, amit meg kellett tennie a kipattanóból.
 

Az egalizálás után ismét a meccs elején látott forgatókönyv került előtérbe: a hazaiak nyomtak, a vendégek berendezkedtek az általuk annyira kedvelt kontrajátékra.
 
A csúcsrangadó egyik legfontosabb momentuma a 45. percben következett be. Hadzic a félpályánál, ártalmatlan szituációban repült bele Tokmac bokájába – megérdemelten kapta meg a második sárga lapját…
 

A szünetben Hodzic bentmaradt az öltözőben, helyére Tamás érkezett, Marko Nikolics egyértelmű célja az volt, hogy erősítse a csapata védekező játékát. Mindezek ellenére Husztinak volt egy viszonylag jó lökete, amit viszont Dibusz magabiztosan hatástalanított, majd pár pillanat múlva lecserélték a Vidi (egyik) karmesterér, akit hatalmas füttykoncert kísért le a pályáról. Hiába: a fradisták nem tudják megbocsájtani neki azt, hogy nem hozzájuk igazolt vissza Kínából, ráadásul a minapi nyilatkozata sem tette népszerűbbé, aminek egyik fontos mozzanatát az FTC csípőből megcáfolta.
 
Az 57. percben a Fradi ismét megszerezte a vezetést, Haratin szépen fejelt a hosszú, bal felső sarokba, ha Pátkai és Vinícius kommunikálnak egymással vagy jobban megbíznak egymásban, akkor lehet, hogy valamelyikük tudott volna menteni. A gól után egyébként nemsokkal bizonyítási lehetőséget kapott Davide Lanzafame, aki ugye fegyelmi okok miatt 1 hetet kényszerpihenőn volt.
 

És ha az olasz – akit sokan az NB I legjobb játékosának tartanak – a pályán van, akkor szabadúrágások elvégzésére vállalkozik. Most is így tett, álomszép gólt szerzett belőle, majd gólörömében a lelátóra rohant a családjához. Találatának egyébként Rebrov is tiszta szívből örült.
 
Kétgólos hátrányban már nagyon sürgős lett Nikolics játékosainak, Kovács szöglete után Elek például 10 méterről fejelhetett, de Dibusznak nem okozott gondot a hárítás. A legvégén Lanzafame rúgott még egy gólt - azaz ismét bebizonyította, hogy miért szokta szakmai- és újságírói szavazásokon elnyerni az NB I legjobb játékosa címet.
 

 

A Ferencváros megérdemelten szerezte meg a három pontot, pláne a második félidőben történtek miatt, amiknek ugye előzménye volt a Vidi szempontjából értelmetlen és felesleges kiállítás.
 
Akárki, akármit mond (ezután), a Ferencváros megnyerte a bajnokságot!
 
 
A mérkőzések góljainak a történetei videókkal, összeállításokkal és a táblázat a linkre kattintva érhető el.
 

Legfrissebb híreink