Kuttor kiakadása: a Loki is megmutatja a hibákat - képek

Tiszta vizet öntöttek a pohárba.

Forrás: dvsc.hu

Sokáig emlékezetes meccset vívott a Loki a Mezőkövesd otthonában szerdán. A debreceniek Garba góljával 1-0-s győzelmet arattak. A sajtótájékoztatón Kuttor Attila kiakadt, a kövesdiek trénere több bírói döntést is vitatott. A matyóföldiek vezetőedzője szerint a vendégek szabálytalan góllal vitték el a három pontot, míg a Kövesd nem kapott meg egy tizenegyest, valamint egy érvényes találattól is megfosztották a hazaiakat. 

Mezőkövesd-Loki: Kuttor kiakadt a sajtótájékoztatón - videó - NB1.hu

 

"Mint ahogy az elmúlt években, a jövőben sem kívánunk foglalkozni a játékvezetői ítéletekkel, de ezt most tisztázni szeretné klubunk a futball iránt érdeklődők előtt, mert igazságtalannak tartottuk a Mezőkövesd vezetőedzőjének megnyilvánulását" - olvasható a dvsc.hu cikkében, amelyben a különböző szituációkat vették górcső alá.

A kövesdi bajnoki első játékrésze két meg nem adott gólt is hozott. Előbb Zivzivadze fejelt Nagy Sándor kapujába, de sokáig nem örülhetett a grúz csatár, hiszen Andó-Szabó Sándor kapustámadást látott.

"A felvételen jól látszódik, hogy Zivzivadze a fejelés előtti pillanatban a feje felé emelt jobb karjával elüti Nagy Sándor labdához nyúló bal kezét" - idézi fel az eseményt a dvsc.hu.

A 27. percben Szécsi Márk vette be a kövesdi kaput, de az eredmény 0-0 maradt, hiszen lest látott az asszisztens.

"A 27. percben Szécsi Márk révén mi szereztünk gólt, ám a bíró les miatt ezt a találatot sem adta meg. A felvételen azonban jól látszik, hogy az Adeniji elől felszabadító Karnyicki passzolja Ferenczihez a labdát. Továbbá az is megfigyelhető, hogy a támadás során nigériai támadónk nem ér hozzá a labdához. Ezt a találatot meg kellett volna adni a játékvezetőnek" - jelenti ki a DVSC weboldala.

Kuttor Attila többek között arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a második félidőben tizenegyest kellett volna kapnia a Mezőkövesdnek. Szatmári Csaba kezezett a tizenhatoson belül, a cívisvárosiak ezt gondolják a momentumról:

"A hazaiak szerint az 55. percben elmaradt egy számukra jogosnak vélt tizenegyes, de a felvételen jól látható, hogy Szatmári Csaba alkarját a teste mögé teszi, felkarja pedig szorosan a teste mellett helyezkedik el, és azt találja el a labda."

A kiesés elől menekülő DVSC végül a hajrában kaparta ki a gesztenyét, a csereként beálló Garba Varga Kevin beívelése után fejelt a kapuba. A kövesdiek úgy vélik, lesről született ez a gól:

"A 90. percben, a vezetés megszerzésekor az látszódik, hogy amikor Varga Kevin lába lendül a labda irányába, valóban lesen áll Haruna Garba, de amikor a labda elhagyja középpályásunk lábát, támadónk már egy vonalban áll a hazai védőkkel. Az ilyen szituációk tizedmásodperceken múlnak, így véleményünk szerint szabályos gól született" - olvasható a dvsc.hu-n megjelent cikkben.

Fontos hangsúlyozni, hogy ezek debreceni vélemények a kétes szituációkról. Az nb1.hu ebben a cikkben fejtette ki az álláspontját: 

Kövesd-Loki: az FTC és Budapest is megkapta a magáét - HELYSZÍNI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink