Közutálat ellen: fontos változást terveznek Kisvárdán

A sportigazgató nyilatkozott.

Forrás:

„Nagyon nehéz volt a kezdeti időszak, sok kellemetlenséggel kerültünk szembe. Szinte közutálatnak voltunk kitéve, amellyel egyesek nagyon nehezen tudtak megbirkózni. Szerencsére mi, házon belül ezt a helyzetet jól kezeltük, és bíztunk magunkban, hogy megfelelő keretet sikerült kialakítanunk a céljaink eléréséhez.”
 
Így kezdte a klub honlapjának adott vissza- és előretekintését Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. A vezető az átigazolási tervekről is részletesen beszámolt, azok után, hogy ma kiderült, Dajka László nem marad a gárda vezetőedzője.
 
„Kezdeményeztük Mihai Minca kapus szerződésének felbontását. Az ő helyére jön vissza Zöldesi Illés, aki Zalaegerszegen szerepelt kölcsönben. Vári Barnabás családi okokra hivatkozva – és arra, hogy szeretne még néhány évig meghatározó játékosa lenni egy csapatnak, ami nálunk nem biztos, hogy megadatik neki – kérte szerződése felbontását. Ezt akceptáltuk, annak fényében, hogy az elmúlt négy évben rengeteget tett a klubért, és ezt nagyon szépen köszönjük neki. Vele kivételt tettünk, és érvényben lévő szerződése ellenére ingyen elengedjük. Méltó volt arra, hogy vele szemben ezt a gesztust megtegyük, neki így is csak hálával tartozunk. Lejárt szerződésű játékosaink közül Anton Kravcsenkónak tettünk ajánlatot, vele még egyezkedünk, várjuk a válaszát. Sztavrosz Cukalasszal szóban megállapodtunk, csupán arra várunk, hogy aláírja a szerződését, az ő maradása biztosra vehető. Horváth Zoltánnal folyamatosan egyeztetünk, elmondása szerint máshonnan is van ajánlata, várjuk a visszajelzését. Ugyancsak lejárt a szerződése Rados Proticsnak és Brana Ilicsnek, nekik ugyancsak tettünk ajánlatot. A többiek szerződése érvényes, értük nem érkezett konkrét ajánlat, így nagy valószínűséggel nem is fogjuk őket elengedni. A Felipe, Lucas, Grozav hármasért sem, és a felkészülés kezdete után már nem is hallgatjuk meg az esetleges érdeklődőket, mert onnantól kezdve már nehéz lenne őket pótolni az egyre szűkebb piacról.”
 

Kisvárda: fontos döntést hoztak a vezetőedzőről - NB1.hu

Eldőlt Dajka László sorsa.

Hogy az elején is említett közutálat se legyen akkora: magyarosodik-e valamelyest a keret? – kérdezte a honlap szerkesztője:
 
„Továbbra is keressük ennek a lehetőségét, de az igazán erősítést jelentő játékosok földrajzi helyzetre hivatkozva mondanak nemet. Azt látjuk, hogy nincs is sok minőségi magyar játékos a piacon, aki viszont annak számít, az az élcsapatokban kap helyet. Tervezzük, hogy magyarosodjon a keretünk, több olyan játékossal kerültünk közel a megállapodáshoz, akikben van potenciál és úgymond fel lehet őket építeni. Saját utánpótlásunkban is megvannak azok a játékosok, akiket évről évre fel lehet emelni a felnőttek közé, ez is a célunk. Az addig hátralévő három-négy éves időszakot valahogy át kell vészelnünk. Örülünk neki, hogy itt lehetünk, hogy minden egyes hazai meccsünk népünnepéllyel ért fel, hogy tovább tud épülni a klubunk. Olyan lendületet adhatunk Kisvárda labdarúgásának, ami soha nem történhetett volna meg, ha nem maradunk benn.”
 

Legfrissebb híreink