Koronavírus: nem érti az Újpest edzője

Kifakadt Predrag Rogan.

Forrás: Újpest/Facebook

Az Újpest vasárnap az MTK-val csap össze az NB I-ben. A lila-fehérek el szerették volna halasztani a meccset, mivel sok hiányzójuk van, de ebbe nem ment bele az MTK. A döntés után szót kért Predrag Rogan, az újpestiek vezetőedzője. Íme az Újpest közleménye:

""Ha valahol igazán léteznie kéne a sportszerűségnek az élet bármely területén, az a sportban kellene, hogy legyen. A koronavírusos idők sok változást hoztak, és egyértelműen látszik, sajnos, hogy az etikai elvek is változnak. Most, amikor arra lenne szükség, hogy maximális megértéssel legyünk egymás iránt, amivel szembesülünk, nevezzük bárminek is, az ‘erő és fölény fitogtatása, a tisztelet hiánya’.

Szükségét érzem annak, hogy megosszam az alábbiakat a nyilvánossággal. Megfertőződtem a koronavírussal, minden tünete jelentkezett nálam, képtelen vagyok felkelni az ágyból. Az első csapatnak több, mint a fele, a teljes szakmai stáb, az összes edzőnk, fizioterapeutánk, orvosunk, mind-mind fertőzött. Jelenleg 10 játékosunk van, akik a legutóbbi teszteléskor ugyan negatív eredményt produkáltak, és pályára tudnak lépni, de mind együtt voltak a többi játékossal, együtt készültek, együtt játszottak... A koronavírus megtámadta a klubunkat, és nekünk most ezzel kell megküzdenünk.

 

Sajnos teljesen érthetetlenek számomra az MLSZ előírásai, de nem dolgom ezt megérteni, a szabály az szabály. Az ellenfelünk hozzáállása, aki nem hajlandó elhalasztani a mérkőzést, szintén kicsit érthetetlen. Azzal, hogy nem egyeznek bele a találkozó későbbi időpontban történő lejátszásába, veszélybe sodorják a saját játékosaikat, és akár az egész bajnokságot is...

 

De, ahogy mondtam, a sport már nem az, ami régen volt ...

MI HARCOLUNK AZ ÚJPESTÉRT!"

*Az MLSZ augusztusban hozta meg azt a szabályozását a klubokkal egyetértésben, mely értelmében nem engedélyez halasztást, kivétel csapatonként egy-egy alkalommal. Az Újpest FC ennek értelmében kérte a halasztást, de ehhez a kérelemhez az ellenfélnek is hozzá kell járulnia, és csak ezek után kerülhet a kérelem az MLSZ bizottsága elé."

KORÁBBAN:

Koronavírus: az Újpest kérése, az MTK válasza - NB1.hu

FRISSÍTÉS:

15.36:

Újpest-MTK: ezért nem ment bele a halasztásba az MTK - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink