Koronavírus: legendás olasz napilap is foglalkozik a Honvéddal

Giuseppe Sannino üzent.

Forrás:

Mint ismeretes, Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője segítőjével, Alessandro Recentivel elővigyázatosságból kihagyja a Honvéd DVTK elleni, szombati bajnokiját, így Pisont István ül a kispestiek padjára. 

Kovács Kálmán Pisont miatt is üzent a kispestieknek - NB1.hu

 

A tréner üzent: jól vannak, tünetmentesek, de elővigyázatosságból szükség volt erre a döntésre. „Először is szeretném megköszönni a sok érdeklődést, aggódó telefont, üzenetet, amit az elmúlt időszakban kaptam" - mondta Sannino a Honvéd honlapjának. "Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy jól vagyok, nincsenek tüneteim, semmi bajom. Mindössze annyi történt, hogy a klubbal egyeztetve, közösen úgy döntöttünk, hogy szem előtt tartva mindazt, amit a rendkívüli helyzet megkövetel, távolról irányítom a csapat munkáját.  Mindannyian felelősséget érzünk a csapat játékosaiért, az akadémián focizó gyerekekért, a szülőkért, a szurkolókért és a klubnál dolgozókért. Éppen ezért hoztuk meg azt a döntést, amit – ahogy figyelem a híreket – minden felelősen gondolkodó szervezet, sportklub, nagyvállalat meghozott.

Mindig is aktív, impulzív, a munkájáért rajongó ember voltam, ezért természetesen jobban szeretnék most is a fiúkkal lenni a pályán, de még egyszer hangsúlyozom, az ideiglenes távolmaradásom az ő érdekük is. Pisont Istvánnal folyamatosan kapcsolatban vagyok, naponta többször is egyeztetünk telefonon az edzésmunkáról és a szombati taktikáról. Biztos vagyok abban, hogy jól felkészülünk a DVTK elleni mérkőzésre" - fogalmazott.
 

Eközben Olaszországban is téma lett Sannino és a Honvéd, méghozzá a legnevesebb olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport. A cikk megjegyzi, a korábbi Siena-edző és segítője "kapcsolatba került Lombardia környékén élő emberekkel", ahol jelen van a koronavírus. Megjegyzik, a bajnokságban az éllovas Ferencváros mögött 13 ponttal az 5. helyen álló csapat úgy döntött, Sanninót Pisont István, a magyar válogatott korábbi játékosa váltja ideiglenesen, de helyesen hozták meg az óvintézkedést. 

Possibili contatti con abitanti dei focolai del virus: l'Honved sospende Sannino

 

Hogy mennyiben befolyásolja a kispestiek szereplését a következő napokban, hetekben a helyzet, az a jövő zenéje, mindenesetre az MLSZ is figyelemmel kíséri a további folyamatokat.

Koronavírus: fontos közleményt adott ki az MLSZ - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink