Kisvárda: elkezdték az edzéseket, megdöbbent a sportigazgató

Hétfőn álltak újra munkába.

Forrás: Kisvárda/Facebook (képünk illusztráció)

A koronavírus-járvány miatt a legtöbb csapatnál otthon, egyéni edzésterv alapján készülnek a játékosok. Azonban Kisvárdán hétfőn újra edzésbe áll a csapat, bizonyos megkötésekkel még. Révész Attila, a kisvárdai klub sportigazgatója így nyilatkozott erről az nso.hu-nak:

„Hétfőtől az első csapat elkezdte az edzéseket. Hat nagyméretű pályánk van, de nem használjuk valamennyit, mert a keret ötös csoportokban gyakorol, és célirányosan a technikai képzettség, illetve az erőnlét fejlesztésére korlátozódnak a tréningek. Nyilvánvaló, otthoni környezetben a kitámasztás, a hirtelen irányváltás vagy a labdára sprintelés nem modellezhető, s mert a személyes kontaktus nincs megengedve, az edzés nem lehet tökéletes. Hiányoznak olyan elemek, mint a labdabirtoklás, az együttes védekezés vagy támadás, nincsenek párharcok, szóval korántsem optimális a helyzet.”

A játékosok már átöltözve érkeznek a pályára, a szertáros fertőtleníti a labdákat, a bóját és a kiegészítő eszközöket. A pályák mellett több kézfertőtlenítő áll a labdarúgók és a stáb rendelkezésére.

 

Edz a Fradi - videó - NB1.hu

 

 

Otthon nem lehet ugyanazt a munkát elvégezni, mint az edzéseken, a focisták állapotáról ezt mondta el Révész:

 

„Megdöbbentő, hogy három hét alatt mennyit romlott labdarúgóink izom- és idegkoordinációja, ami abban nyilvánul meg, hogy az egyéni feladatok elvégzésénél rendre elpattan a labda, lassabb a reakcióidő, és több időre van szükségük a hiba korrigálásához is. Mindemellett a bizonytalanság is jelentősen befolyásolja teljesítményüket, ez különösen olyan légiósoknál figyelhető meg, akiknek a családjuk hazájukban maradt. Az aggódás növeli a stresszt, míg a feszültség megnöveli a kortizontermelést, amely aztán hatással lesz az izomveszteségre.”

Legfrissebb híreink