Edz a Fradi - videó

Zárt kapus meccsekre készülnek.

Forrás:

A DIGI Sport nb1.hu-nak küldött közleménye:

"Március 14-én ugyan zárt kapuk mögött, de még pályára léphetett a listavezető Ferencváros a bajnokságban a Groupama Arénában. Két nappal később viszont a Magyar Labdarúgó Szövetség  azonnali hatállyal felfüggesztette az NB I-et. Meccsek nincsenek ugyan, de - a többi élvonalbeli csapattal ellentétben - az edzésekkel nem álltak le a zöld-fehérek, csak átalakították azokat. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó ferencvárosi sportmenedzser, Hajnal Tamás szerint a Fradi kész a folytatásra, de bármilyen döntést elfogad, az elsőségét pedig senki nem kérdőjelezheti meg.

 

Kisvárda: elkezdték az edzéseket, megdöbbent a sportigazgató - NB1.hu

 

 

"Mi az elejétől fogva, amikor ez a helyzet kialakult, mi azt a döntést hoztuk meg, hogy kis csoportokban, heti háromszor folytatjuk az edzéseket. Úgyhogy ez nekünk nem egy újrakezdés, hanem tulajdonképpen mi ezt a folyamatot most már harmadik hete, hogy gyakoroljuk, az egészségügyi előírásokat a legszigorúbban betartva – teszem azt a távolság betartásával, vagy hogy hány ember lehet egy időben a labdarúgópályán. A beléptetésnél lázat mérünk a játékosoknak, és csak az jöhet be az edzőközpontba, akinél nincsen semmilyen tünet. A Népligetbe a játékosok már átöltözve érkeznek, hogy semmilyen közös helyiséget ne használjunk” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Hajnal Tamás, az FTC csapatmenedzsere.

Szerhij Rebrov együttese tehát készen áll a szezon folytatására. A népligeti edzések mellett otthoni edzésprogramot is végeznek a labdarúgók. „Ha majd remélhetőleg belátható időn belül jön egy olyan döntés, hogy csoportos edzések is lehetnek, és különféle játékformákat lehet gyakorolni, akkor egy kis időre szükségünk lesz, hogy a meccsritmust vissza tudjuk nyerni, de biztos vagyok benne, hogy fizikális szempontból olyan túl nagy lemaradásunk ebben a három hétben biztos, hogy nem alakult ki.”

Hajnal Tamás szerint, ha folytatódhat is a szezon, első lépésben biztosan szurkolók nélküli stadionokban. "Csak úgy tudom elképzelni, hogy a közeljövőben csak zárt kapus mérkőzések kerülhetnek megrendezésre. De én úgy érzem, talán egy ilyen hosszabb idő után az emberek számára kellemes kikapcsolódás lenne, a gondolataikat elterelné a mindennapi nehézségekről, ha egy kis sportot, egy kis labdarúgást láthatnának a tévében.”

Szavazás: Albert Flórián Böde Dánielt is megelőzte - NB1.hu

 

A Ferencváros minden eshetőségre próbál felkészülni, akár arra is, hogy nem folytathatja a bajnokságot. "Vezetjük a tabellát három ponttal - úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, szóval adott esetben a bajnoki címünket és az első helyünket senki nem kérdőjelezhetné meg szerintünk. De ha az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, szeretnénk folytatni a bajnokságot – ha nem, jól át kell gondolni, és akkor elfogadjuk azt a döntést, ami születik.”

Legfrissebb híreink