Kifakadt a ZTE edzője, Bognárék előre megmondták - reakciók

Emlékezetes módon debütált a ZTE új meze.

Forrás: ztefc.hu

Mint arról beszámoltunk, a ZTE és a Paks egészen fordulatos meccsen 4-4-es döntetlent játszott egymással. Ezen a találkozón debütált a zalaegerszegiek új hazai meze - a Honvéd elleni 2-2-n a vendégdresszet mutatták be, ezúttal is egy pont jutott nekik.

ZTE-Paks: 8 gól, kihagyott büntető, utolsó másodperces dráma - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Boér Gábor (ZTE): "Megmutattuk mindkét arcunkat a mai meccsen. Azt is, hogy milyen nagyszerűen tudunk előrefelé játszani és azt is, hogy hátul milyen bakikat tudunk elkövetni. Értetlenül állok azelőtt, hogy tudunk ennyi butaságot összehozni és az, hogy két meccs alatt rúgunk hat gólt és nem tudunk nyerni, az mindent elmond a csapatvédekezésünkről. Legfőképp nem is a taktikai dolgokra gondolok, óriási egyéni hibákat követünk el, de nagyon sokat beszélünk erről és próbáljunk javítani rajta, de még többet kell. Három nap múlva meccset játszunk, fel kell állnunk, fel kell emelni a fejeket!"

Bognár György (Paks): "Jó mérkőzést játszottunk, ami a nézőknek biztos élvezetes is volt. Több olyan periódusa is volt a találkozónak, amikor eldönthettük volna a mérkőzést. A végén viszont mégis örülhetünk a döntetlennek, nem vagyok elégedetlen, mert sokkal jobban játszottunk, mint a múlt hétvégén. Többnyire a Zalaegerszeg térfelén tudtuk tartani a játékot, viszont a hazaiak rendkívül jól és veszélyesen kontráztak. Folyamatos volt a játékunk, voltak szép megoldásaink, támadásaink, helyzeteink, góljaink, így élvezetes nézni egy meccset. Benne van a fociban, hogy Te is kapsz gólt, nem csak lősz. A kezdés előtt mindenki azt mondta, döntetlen lesz, ez nem csoda, hiszen mindkét csapat hasonló játékot játszik, hasonló képességű labdarúgókkal."

Megvan az év egyik legnagyobb bakija az NB I-ben - videó - NB1.hu

 

ELŐZMÉNYEK
 

ZTE-PAKS 4-4 (1-2)

Egészen elképesztő meccset hozott a ZTE és a Paks összecsapása a 18. forduló első vasárnapi meccsén. A ZTE szerzett vezetést, majd a Paks egy nagy védelmi hibával még az első félidőben fordítani tudott, hogy aztán előbb egyenlítsen a hazai csapat, majd egy büntetőt is hárítsanak. Egy erősen lesgyanús góllal aztán mégis a tolnaiak szereztek vezetést (ismét megmutatkozott, miért kellene a VAR az NB I-be minél hamarabb), ám ezek után az egerszegiek fordítottak - az pedig már szinte stílszerű volt, hogy jön még egy csavar és a legutolsó szó a Paksé lesz.
 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: PAPP KRISTÓF

A DVTK ellen is betalált, itt az utolsó mozzanat volt az övé: jóformán már elkönyvelhette a ZTE a győzelmet, amikor a 94. percben közelről a hálóba pofozta a labdát, miután jóformán magának adott gólpasszt. Ha ő nincs, ezt a címet a büntetőt hárító ZTE-kapus, Demjén Patrik kapta volna - de csak volna.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: BABATI BEÁLLÁSA

A 67. percben cserélte be őt Zimonyi helyére Boér Gábor. Pár perccel később óriási passzt adott Futácsnak, az a helyzet még kimaradt, ám ő maga egyenlített, pár perccel később pedig fordított is a ZTE. Nem rajta múlt, hogy végül nem szereztek három pontot.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

6. perc: Nagy kavarodás a paksi kapu előtt, Bobál kipattanója után Szépe lövését már senki nem tudta hárítani. 1-0

31. perc: Bognár szabadrúgása pattan meg Szánthó hátán, ez becsapja Demjént, a labda a hálóban köt ki. 1-1

37. perc: Bobál nagyon rossz keresztlabdájára csap le Hahn, könnyedén lő a jobb alsóba. 1-2

46. perc: A második félidő első pillanataként egy lecsorgó labdát Favorov előbb Szakályba, majd Szabóba, végül a kapuba bombáz. 2-2

73. perc: Bognár tekert kapura egy szabadrúgást a tizenhatos sarkától, amit Demjén még nagy bravúrral védeni tud, de az érkező, egyébként lesről induló Szabó a kapuba fejeli a labdát. 2-3

78. perc: Szánthó centerezésére érkezik remekül Babati, két védő közül lőtt a kapuba. 3-3

82. perc: Tajti labdájával lép ki Könyves, szépen vette át és ellőtte Rácz mellett, góllal szomorítva volt csapatát. 4-3

94. perc: Osváth beadása után Nagy kanalazza vissza a labdát, Papp először a keresztlécet találja el, a kipattanót azonban a kapuba pofozza. 4-4


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE a Budafokhoz, a Paks a Honvédhoz látogat.


JEGYZŐKÖNYV:

ZTE-Paksi FC 4-4 (1-2)

ZTE: Demjén – Lesjak, Bobál, Szépe, Gergényi – Szánthó (Koszta, 79.), Sankovic (Tajti, 79.), Favorov, Bedi – Zimonyi (Babati, 69.), Könyves (Kálnoki Kis, 84.)
Paks: Rácz – Osváth, Böde, Lorentz, Szabó – Tamás, Papp, Bognár I. (Kulcsár, 81.), Bertus,- Sajbán (Nagy R., 71.), Hahn (Ádám, 81.)

gólszerzők: Szépe 6., Favorov 46., Babati 78., Könyves 82., ill. Bognár 31., Hahn 38., Szabó 73., Papp 94.


A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink