Kemény szavak: Halmosi a Haliról és a büntetéséről is beszélt

A jövőjéről is szót ejtett a rutinos futballista.

Forrás:

A Haladás ádáz harcot folytat a kiesés elkerüléséért. Ebben a csatában nem vehet részt Halmosi Péter, akit fegyelmi okok miatt tettek ki a keretből februárban. A rutinos játékossal ezúttal a Nemzeti Sport készített egy interjút, amelyben több témát is érintettek. Halmosi az egyik edzésen veszélyeztette Funsho Bamgboye testi épségét, ezért "mondott le" róla a szakmai stáb. Az incidenssel kapcsolatban a 39 éves futballista elmondta, nincs semmi problémája a csapattársával. 
 
"Annyit azonban már ma is kijelenthetek, hogy nem személyes ellentét volt az oka, Funshóval korábban sem volt bajom, most sincs. Egyszerűen besokalltam. Nem szépítem, elgurult a gyógyszerem – ő sajnos rosszkor volt rossz helyen. A történteket megbeszéltem Horváth Ferenc vezetőedzővel, elfogadtam, hogy jár érte büntetés, amiként azt is tudomásul vettem, hogy kiraktak az öltözőből. Hozzáteszem, ami akkor történt, jóformán minden héten megesik egy futballcsapatnál, csak van, ahol egy hét alatt rendezik a dolgot, és van, ahol két hónapja nem szólnak a vezetők a játékoshoz" - fogalmazott Halmosi, aki hozzátette, nem tudja, miért nem állnak vele szóba. 
 
Halmosinak a szezon végén lejár a szerződése, de nem lenne meglepve, ha nem hosszabbítanának vele. Azt azért elmondta, számára a szombathelyi egylet nagyon sokat jelent. 
 
"A szerződésem júniusban lejár, benne van a pakliban, hogy nem hosszabbítják meg. Ha egyesek szerint így kell búcsúznom, nagyon sajnálom. A Haladáshoz fűződő érzéseim viszont nem tulajdonosoktól, vezetőktől vagy edzőktől függenek. Én beleszülettem a Haliba, szerepeljen bármilyen osztályban, számomra akkor is több lesz, mint egy klub. A Haladás nekem vallás. Sokan ebből a klubból élnek, én ezért a klubért halok" - mondta a 35-szörös válogatott játékos.
 
A Hali még mindig az utolsó helyen szerénykedik, a csapatot hét pont választja el a túléléstől, de a hátrány eltüntetésére már csak négy meccsük van Horváth Ferenc tanítványainak. Halmosi nem fordult el a szombathelyi alakulattól, de elárulta, kívülről sokkal nehezebb figyelemmel követni az eseményeket.
 
"Remélem, elkerüljük a kiesést. Jelenleg nem tehetek mást, mint szurkolok a bennmaradásért. Jó ideje mondom, hogy valami nem stimmel, az előző idényben is épphogy sikerült megragadnunk az élvonalban, az idén is folyamatosan a kiesés ellen küzdünk. Bár az utóbbi hét mérkőzésünkből ötöt megnyertünk, félek, rossz vége lesz ennek. Amikor pályán voltam, akkor is aggódtam a csapatért, de a lelátón ülve százszor nehezebb megélni ezt a helyzetet. Borzasztó kívülállóként nézni a meccseket" - mutatott rá a labdarúgó.
 
Halmositól nemrég ittas vezetés miatt vették el a jogosítványát. Erről az esetről nem sokat beszélt a szombathelyi ikon, de azt azért kiemelte, hogy a hibáiért a magánéletben is vállalja a felelősséget. 
 

Legfrissebb híreink