Kaposvár: két játékos érkezett a Lokitól

Ketten elbúcsúztak a csapattól.

Forrás: dvsc.hu

Egyre nehezebb helyzetben van a Kaposvár. Az újonc az utolsó helyen áll az NB I táblázatán, a Rákóczi az előző fordulóban a Honvédtól szenvedett 1-0-s vereséget hazai környezetben. A kaposváriakat jelenleg 13 pont választja el a 10. pozícióban lévő Pakstól, a különbség eltüntetésére 12 meccsük maradt a Somogy megyeieknek. 

A klubnál egyébként az átigazolási időszak hajrája nem telt unalmasan. A csapathoz Bévárdi Zsombor és Pintér Ádám személyében két Loki-játékos érkezett. Bévárdi az ősszel a Loki második csapatában szerepelt, három gólt szerzett a harmadosztályban. A 18 esztendős Pintér 4 NB I-es meccsen tehette le a névjegyét a mostani idényben. 

Nem csak érkezőkről számolt be a Kaposvár: Zsiga Ervin és Beliczky Gergő is búcsút intett az egyletnek. Beliczky távozását egyébként az nb1.hu már pénteken előrevetítette:

Kaposvár: utolsó pillanatban távozik a csatár - NB1.hu

Eddig 72 NB I-es mérkőzésen 7 gólt rúgott Beliczky Gergő, aki az elmúlt fél évben a Kaposvár játékosa volt. A Rákócziban az ősszel 13 mérkőzésen lépett pályára, 9-szer volt kezdő, összesen 881 percen át bizonyíthatta képességeit. Utóbbi kitétel azért is fontos, mert váratlanul, közös megegyezéssel szerződést bontott a támadóval a klubvezetés.

Íme a Rákóczi közleménye a keretben történő változásokról:

"A téli átigazolási időszak utolsó napján két labdarúgó, Bévárdi Zsombor és Pintér Ádám csatlakozott együttesünk keretéhez, míg Beliczky Gergő és Zsiga Ervin távozott.

Bévárdi Zsombor szülővárosában, Siófokok kezdett el futballozni, majd Székesfehérváron és Felcsúton folytatta ifjúsági pályafutását. Utóbbi csapattal a 2016-os Puskás-Suzuki Kupán ezüstérmet szerzett, s a rangos utánpótlás-torna gólkirálya lett. Felnőtt karrierjének első állomása a Videoton második csapata volt, majd a 2017/2018-as szezonban kölcsönjátékosként visszatért szülővárosába, ahol 31 alkalommal húzta magára az NB II.-es BFC Siófok mezét. A következő szezont, ugyancsak kölcsönben a Vasasban töltötte, majd 2019 nyarán 3+1 éves szerződést kötött vele a Debreceni VSC, ahol jobbára az NB III-ban szereplő második csapatnál kapott lehetőséget. A jelenleg 21 éves csatár korábban az U16-os, az U17-es, az U18-as és az U19-es válogatottba is rendszeresen kapott meghívót. A legjobb teljesítményt utóbbiban nyújtotta, hiszen tizenegy mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

Pintér Ádám szintén a Debreceni VSC együttesétől érkezett csapatunkhoz. A még csak 18 esztendős középpályás Szolnokon kezdte, majd Debrecenben folytatta utánpótlás-karrierjét. A Cívis városi együttest 2019. tavaszán között vele profi szerződést. A fiatal labdarúgó már az Európa-ligában is bemutatkozott az első csapatban, a Torino otthonában rendezett selejtezőn, csereként kapott lehetőséget. A Magyar Kupában többször is szóhoz jutott, sőt az Ajka elleni, 3-2-re megnyert idegenbeli összecsapáson győztes gólt szerzett. Ezt a szezont az NB II.-es Balmazújváros együttesénél kezdte, de a csapat kizárását követően visszatért Debrecenbe, ahol az első csapatban négy, míg a másodikban hét alkalommal lépett pályára bajnokin.

Külföldre igazolt a kaposvári légiós - NB1.hu

A Kaposvár novemberben csapott le Vanja Markovicsra. A 25 éves szerb futballista a Mezőkövesd elleni mérkőzésen 25 percet kapott a bizonyításra, de több NB I-es találkozón nem jutott szóhoz. Az élvonalbeli fellépéseinek a száma (egy ideig) biztosan nem növekszik, hiszen az újonc januárban jelentette be, hogy a légiós távozik a csapattól.

Az érkezők mellett ketten távoztak csapatunktól. Beliczky Gergő 2018 nyarán csatlakozott az akkor még másodosztályú csapatunkhoz. A támadó rögtön beverekedte magát a kezdőbe, ahonnét kirobbanthatatlan volt, hiszen remek teljesítményt nyújtott, 36 mérkőzésen lépett pályára, s ezeken tizenkét gólt szerzett, elévülhetetlen érdemei vannak a feljutásban. Az elmúlt fél szezonban viszont már kevesebb játéklehetőséget kapott.

Zsiga Ervin szintén 2018 nyarán érkezett együttesünkhöz az NB I-ből kieső Balmazújvárostól. A támadó számára jól indult a kaposvári időszak, hiszen folyamatosan játéklehetőséget kapott és gyorsaságával rendszeresen lendített a csapat támadójátékán. A Vasas elleni hazai bajnokin azonban súlyos térdsérülést szenvedett, aminek következtében hónapokra kidőlt. A másodosztályú szezon végén már újra pályára léphetett, majd az első osztályba is csapatunkkal tartott, ahol azonban öt bajnokin jutott szóhoz.

Mindkét játékosnak további sikeres pályafutást kívánunk!"
 

Legfrissebb híreink