Jogtalan 11-es, U7-es szint: kiakadt a Paks edzője - reakciók

Nagyot fordított a Honvéd.

Forrás: honvedfc.hu

Az NB I szombati játéknapjának egyik, ha nem a legérdekesebb mérkőzésén a Honvéd hátrányból fordítva 2-1-re verte a Paksot. A lefújás után a két tréner értékelt.

 

Alessandro Recenti (Honvéd, Giuseppe Sanninot helyettesítette): "Egy kiváló és jól szervezett csapat ellen sikerült győzelmet aratnunk. A szervezettségük az első pillanatoktól fogva látszott a mezőnyjátékukon, ezért fontos számunkra a mai eredmény. Az első félidőben noha sokat birtokoltuk a labdát, kevés mélységi támadást tudtunk végigvinni, ennek következménye volt az első találat, de a fiúk elismeréséül mondható el, hogy hátrányból fordítottunk, és hoztuk el a három pontot."

Osztermájer Gábor (Paks): „Az első fél órában hibátlan volt a védekezésünk, ugyanakkor a labdás kijövetelekről ezt nem lehetett elmondani.  A szünet előtti percekben kezdtünk el jól játszani, veszélyeztettünk is, így jó érzésekkel mentünk a pihenőre. A második játékrész egy ki-ki mérkőzésé alakult, melyben előnyhöz jutottunk, végül - a gyermeteg hibáinknak köszönhetően - vereséget szenvedtünk. Találatunk után három perccel kaptunk egy tizenegyest. Biztos, hogy húzták egymást a játékosok, de, ha ennek a mértékét nézzük, minden meccsen legalább nyolc ilyenért kéne büntetőt ítélni. A hazaiak második gólját egy olyan védelmi hiba előzte meg, amit U7-es korosztályban sem szabadna véteni. Sajnálatos, hogy nyert helyzetből kaptunk ki, sajnálom a csapatot és a szurkolókat, de ilyen találatokra nem lehet edzeni."

 

ELŐZMÉNYEK

Budapest Honvéd FC-Paksi FC 2-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2365 néző, v.:
Pillók
gólszerzők: Lanzafame (75., 11-esből), Aliji (84.), illetve Böde (72.)
sárga lap: Aliji (78.), illetve Simon Á. (53.), Szabó J. (74.), Böde (74.), Lenzsér (78.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik (Kálnoki-Kis, 49.), Kamber, Lovric - Kesztyűs (Banó-Szabó, 91.), Gazdag, Vadócz, Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (N'Gog, 85.)
Paksi FC: Rácz - Lenzsér, Fejes, Gévay, Szabó J. - Osváth (Kulcsár D., 67.), Simon Á., Windecker (Kecskés, 82.), Balogh B. - Hahn (Remili, 59.), Böde

Az első félidőben hiába volt aktívabb a kispesti csapat és került mezőnyfölénybe, ritkán jutott a kapu elé. A játékrész legnagyobb helyzete a gyenge támadójátékot mutató paksiak előtt adódott, amikor a 42. percben Böde közeli fejesét Tujvel hárította.

A szünet után is a Honvéd irányított, de miután mindkét fél sok technikai hibát vétett, illetve sokszor szabálytalankodott, nem alakulhatott ki folyamatos játék, és a kapuk sem forogtak veszélyben. A 72. percben Böde fejesével váratlanul szerzett vezetést a Paks: a támadó egy szöglet után két védővel a nyakában a rövidről csúsztatott Tujvel kapujába. Három perccel később Lanzafame "panenkás" büntetőjével egyenlített a házigazda.

Felpörgött a mérkőzés, a Honvéd pedig a 84. percben óriási paksi védelmi hibát követően, Aliji révén megszerezte a győztes találatot. A hajrá a Paksé volt, de egyenlítenie már nem sikerült.


    
A Paks immár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken negyedszer maradt alul. Idegenben hetedik fellépésén ötödször maradt pont nélkül.
    
A Honvéd pályaválasztóként a Paks ellen sorozatban a 11. bajnoki összecsapásán őrizte meg veretlenségét: négy döntetlent követően hetedszer győzött ellene.

A tabella a linkre kattintva érhető el. A forduló élő közvetítését az alábbi linken olvashatják

Legfrissebb híreink