Halmosi visszavonul: újabb nyilatkozat

Összefoglaló az eddigi fejleményekről.

Forrás: MTI

Halmosi Péter szerdán jelentette be a visszavonulását. A Nemzeti Sportnak nyilatkozó labdarúgó elmondta, nem akar többet várni a Haladás hívására, ezért szögre akasztja a cipőjét. Az interjúban Halmosi kijelentette, szerinte az NB II-ben tudott volna segíteni a szombathelyi együttesnek. Düh helyett csalódottságot érez Halmosi a kialakult helyzet miatt. Azt is elárulta, hogy amatőr szinten még futballozhat a jövőben. 

 

"Ha valahova átigazolok, azért lesz, mert ott szeretnék focizni. Lehet ez Vas megyei, de lehet egy alsóbb osztályú osztrák csapat is. A lényeg, hogy nem akarok teljesen leállni. Egyebek mellett azért sem, mert már most hiányzik az öltözői hangulat, a labda, a csapat, a melegítőkrém semmihez sem hasonlítható illata. Hiányzik az egész" - fogalmazott Halmosi.

 

Halmosi egyébként legutóbb 2018 november 24-én szerepelt a Haliban, ekkor a szombathelyiek a Puskás Akadémiával csaptak össze. A szerződése már nyáron lejárt a Haladásnál. 

Élő közvetítés az átigazolásokról - az NB II és az NB III hírei indítják a csütörtököt - NB1.hu

 

Halmosi az M4 Sport Átigazolás című műsorában is beszélt a helyzetéről. A rutinos játékos megkongatta a vészharangot, szerinte Szombathelyen a labdarúgás nem jó irányba tart. 

"Tudom, hogy miért nem kerestek a vezetőedzők. A hangsúly a miérten van... Nem volt annyira jó a viszonyom a tulajdonosokkal. Nem összevesztem vagy vitatkoztam velük, egyszerűen csak annyi, hogy mikor úgy éreztem, a Haladás nem jó irányba megy és esetleg problémák lehetnek – amik ugye meg is valósultak–, akkor én mindig jeleztem. Kulturált módon leültünk beszélgetni, sokszor kikérték a véleményemet edzők, vezetők, tulajdonosok. Elmondtam, ha ezért ellenség lettem, azzal nem tudok mit csinálni. Ezt egyetlen vezető vagy edző sem mondta konkrétan a szemembe. Csak ugye történtek velem bizonyos dolgok. Kikerültem a keretből nem is egyszer, mondva csinált indokokkal. Vállaltam érte a felelősséget. De akkor megnézhetjük, a Halmosi Peti miket mondott. És kifelé az jött le, hogy mindig lázad. Hát erre csak azt tudom mondani, hogy az élet mégis csak engem igazolt. Sajnos nézzük meg, a szeretett csapatom, a Haladás hol tart. Nekem ezt nem egyszerű nézni. És nem volt egyszerű meghozni ezt a döntést ilyen helyzetben" - hangsúlyozta Halmosi.

Halmosi újabb súlyos büntetése, ezúttal ittas vezetésért - NB1.hu

 

Séllei Árpád próbált tiszta vizet önteni a pohárba. A Haladás ügyvezető igazgatója szerint szakmai okai vannak annak, hogy miért nem számítottak Halmosira.

"Halmosi Péter 2018 november 24-én játszotta utolsò bajnokiját, majd 2019 február 13-án az edzésen elkövetett, immáron sokadik fegyelmezetlensége után Horváth Ferenc kitette a keretből. Halmosi kontraktusa 2019. jùnius 30-án pedig lejárt. A tavalyi évben egyetlen vezetőedzőnk sem kérte, hogy Halmosi újra játsszon - tehát szó sincs arról, hogy a vezetőség szándékosan kitolt volna vele, tisztán szakmai döntés született. A Haladásban ugyanis nem a tulajdonosok döntik el, ki legyen a pályán és ki nem, nem a vezetőség állítja össze a kezdőcsapatot.

 

Tavaly Király Gábort és Halmosi Pétert a ZTE ellen tervezett gálamérkőzésen búcsúztattuk volna el, ám a szurkolók kérésére elmaradt az összecsapás. Annak pedig később nem láttuk értelmét, hogy a gyenge szereplés miatt tüntető nézők előtt, kevésbé ünnepélyes hangulatban búcsúztassul el őket. De nincs kizárva, hogy a közeljövőben búcsúmeccset rendezünk számukra. Köszönjük Halmosinak a gólokat, a játékot, azt, amit tett a Haladásért, sok sikert kìvánunk neki a magánéletben - tudom, nehéz ennyi idő után befejezni egy pályafutást" - mondta Séllei

 

Halmosi pályafutása: 

Halmosi Péter 1979 szeptember 25-én született Szombathelyen. A Haladásban kezdődött a karrierje, majd 2002-ben az osztrák Grazer AK csapatához igazolt. Egy évvel később a Debrecenhez került, a cívisvárosi alakulattal háromszor nyerte meg a bajnoki címet. A debreceni évek után Angliában légióskodott, előbb a Plymouth, majd a Hull City csapatát erősítette. A világ egyik legerősebb bajnokságának tartott Premier League-ben 18 összecsapáson kapott bizonyítási lehetőséget. A szigetországi kitérőt követően visszatért a Halihoz. A szombathelyi együttes mezét 302 NB I-es mérkőzésen ölthette magára. Az élvonalban 57 alkalommal vette be az ellenfelek kapuit. 

Halmosi Péter második gólja a Ferencváros - Szombathelyi Haladás mérkőzésen

 

Halmosi a magyar válogatottban 2002-ben mutatkozott be. Pályafutása során 35 mérkőzésen jutott szóhoz a nemzeti együttesben. 

Halmosi Péter

Klubjai: Haladás (1998–2002), Grazer AK (osztrák, 2002–2003), Debrecen (2003–2007), Plymouth Argyle (angol, 2007–2008), Hull City (angol, 2008–2010), Haladás (2011–2019)
NB I-es mérk./gól: 401/57
Válogatott mérk./gól: 35/–
Sikerei: 3x magyar bajnok (2005, 2006, 2007), osztrák bajnoki 2. (2003), 2x magyar Szuperkupa-győztes (2005, 2006), Magyar Kupa-2. (2002)

Legfrissebb híreink