Fradi-Puskás Akadémia: bánhatja a szlovák élcsapat, hogy maradt a felcsúti edző

Aminek be kell következnie, bekövetkezik majd.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

FTC-Puskás Akadémia 1-1

A Ferencváros abszolút csúcstartó!

Ez nyilván öröm és büszkeség a fradistáknak, keserűség és bosszúság a nem fradistáknak, de ettől még tény.

A fennállása során az FTC már 31-szer volt bajnok, 23-szor kupagyőztes, mindkét kategóriában csúcstartó. És egyébként még a klubok fanatikusainak a létszámában is, ebben a halmazban is fölöttébb magabiztosan.

A Puskás Akadémia elleni mai mérkőzésre úgy készülhettek egész héten a zöld-fehérek, hogy tudták: amennyiben győznek, akkor 32. alkalommal lesznek bajnokok, ráadásul zsinórban a harmadik aranyérem kerülhet bezsebelésre.

A Puskás Akadémia viszont fennállása legjobb bajnoki helyezéséért küzd, mert eddig egy bronzérem volt a csúcs tavalyról, a Magyar Kupában meg egy második hely a 2017/18-as kiírásból.

Hornyák Zsolt vezetőedzővé történt kinevezése telitalálat volt a klub vezetőinek a részéről, mert egyébként a leglátványosabb, legélvezhetőbb focit az irányítása alatt játsszák a felcsútiak. Éppen ezért tűnik tutinak az is, hogy meghosszabbították a megállapodást a szakemberrel, akit egyébként az nb1.hu információi szerint a szlovák bajnokság egyik élcsapata is csábított.

A vendégek kezdtek aktívabban, talán annak is köszönhetően, hogy a megyei rivális, a bajnokságban harmadik MOL Fehérvár FC a kezdés előtt tök simán kiütötte az Újpestet.

A Joao Nunes vezető gólja szöglet utáni fejesből nem meglepetés a Fradi-Puskás Akadémia meccseken, hiszen októberben is ő szerezte meg a vezetést a felcsútiaknak. Az viszont az volt, hogy embere, Somalia ennyivel lassabb volt nála, egyébként nem csak ezt az egy párharcot nyerték meg a felcsútiak a meccs elején a nagyobbnak tűnő harci kedvüknek köszönhetően.

Az FTC a félidő derekára vette át a játék irányítását, Laidouni volt a legjobb, de Tokmac és Boli játékában volt a végső veszély lehetősége, ám általában célt tévesztettek, mert Tóthnak nem kellett sok bravúrt bemutatnia (bezzeg a 70. perctől...). Helyzetei is voltak a zöld-fehér gárdának, nem is kevés, de a vendégek vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A második félidőben a Fradi igyekezett dominálni, de meddőnek, a kelleténél kevesebb ritmusváltással tarkítottabb volt a játéka, Hornyák Zsolt csapata meg szervezetten, masszívan, fegyelmezetten védekezett. 

A 70. perctől viszont több nagy ziccerre is volt a Fradinak, Tóthnak is többször kellett bizonyítania, miért Magyarország egyik legtehetségesebb kapusígérete. Laidouni lövésénél viszont már ő is tehetetlen volt a 77. percben.

Az egyenlítés után maradt a nagy küzdelem, mindkét csapat ment a győzelemért, az edzés után meg mindkét edző elmondhatja majd, hogy volt esélyük a győzelemre. 

Egyik sem téved majd.

Az FTC nem lett bajnok, de a kijelentés úgy helyes, hogy még nem lett bajnok!

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: BOGNÁR REMEK ÍTÉLETE
A 85. percben akár 11-est is kaphatott volna 1-1-nél a Fradi, de a közelben lévő Bognár Tamás játékvezető helyesen továbbot intett, amior Tokmac lövésébe Szolnoki becsúszva beleért kézzel, de nem szándékosan.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: TÓTH BALÁZS
A Puskás Akadémia kapus végig magabiztos volt, a 70. perc után több bravúrt is bemutatott rövig idő alatt, nem ő tehetett arról, hogy kiegyenlített a Ferencváros. Nem csak a mai meccsen vállalt magára rengeteg szerepet abból, hogy a felcsútiak ezüstérmesek lehetnek.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
7. p.:
Knezevic szögletből, jobbról ívelt középre ballal, ahol érkezett Nunes, aki Somaliát megelőzve csúsztatott az ötösről szépen a jobb felső sarokba, Dibusz tehetetlen volt. Nunes egyébként az első NB I-es gólját októberben szintén a Groupamában szerezte meg, azzal a fejessel is vezetett a Puskás Akadémia, de utána a Fradi nyert 2-1-re. 0-1!

77. p.: Sorozatban alakította ki a Fradi a ziccereket, lehetett érezni, hogy előbb vagy utóbb meglesz az egyenlítés. Bal oldali szöglet után Haratin rosszul vette át/lőtte kapura a labdát, ami Laidouni elé került, aki igazítás után 6 méterről lőtt a bal alsó sarokba. 1-1!

JEGYZŐKÖNYV:

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.
:Bognár
gólszerzők: Laidouni (77.), illetve Nunes (7.)
sárga lap: Laidouni (65.), Blazic (70.), Haratin (90.), illetve Knezevic (30.), Slagveer (42.), Van Nieff (51.), Spandler (75.)
Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 68.), Blazic, Dvali (Haratin, 76.), Civic - Laidouni, Somália - Isael (Zubkov, 68.), Nguen, Uzuni (Sigér, 83.) - Boli (Baturina, 76.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Spandler, Nunes, Deutsch L. - Slagveer (Komáromi, 91.), Corbu (Mance, 67.), Van Nieff, Kiss T. - Knezevic (Baluta, 80.), Plsek

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Ferencváros a Kisvárda vendége lesz a következő körben, míg a Puskás Akadémia az MTK-t fogadja.

Tabella a linkre kattintva érhető el

Edzői értékelések:

FRISSÍTÉS:

22.24:

Fradi-Puskás Akadémia: bánhatja a szlovák élcsapat, hogy maradt a felcsúti edző - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink