Fradi-Paks: Böde és a nyugalom -  ELŐZETES

Senki nem kérheti számon a tolnaiakat.

Forrás:

A Ferencváros mérkőzésével fejeződött be a 2019-es év, azon a találkozón 1-0-ra nyertek a zöld-fehérek Miskolcon, és a listavezető találkozójával kezdődik el a 2020-as esztendő. Az FTC a bentmaradásért küzdő Paksot fogadja, a találkozó külön pikantériája, hogy visszatér a Groupama Arénába Böde Dániel, a vendégek csapatkapitánya.

„Böde Dániel nagyon jó játékos, nagyon jó lesz őt újra látni. Szeretik a Fradi-szurkolók, szeretik a Paks hívei is, ezért eleve dupla motiváció lesz számára szombaton. Olyan futballista, aki mindig, minden körülmények között megtesz mindent a csapatáért” - mondta tegnap az nb1.hu-nak Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője.

Szerhij Rebrov várja Böde Dánielt - NB1.hu

Egy meccsel kevesebbet játszva, mint a többiek (kivéve a Lokit), de 4 pontos előnnyel vonult téli pihenőre a Ferencváros. A felkészülési időszak még soha nem volt ilyen rövid a bajnokságban, ráadásul az utolsó edzőtábor utolsó kettős edzőmeccse is elmaradt a Ferencvárosnak. „Nem volt túl sok időnk az első bajnokiig.

Rebrov azt is elmesélte, hogy nem tudja, hogy kellene-e még a számára új játékos, annyira rövid volt a téli felkészülési időszak, de azt is hozzátette, hogy ez a többi csapatra is igaz megállapítás. Az ukrán szakember arról is beszélt ám, hogy Somalia izomzata még nem áll készen arra, hogy sorozatban 90 perceken át segítse a Fradit, Vécsei Bálintról viszont leszögezte, hogy egyre inkább érti, mit szeretne játszatni vele és a csapatával is.

Pakson tegnap szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatót tartottak, az összejövetelen mutatták be a tolnaiak új játékosait (a két visszatérőt, Bertus Lajost és Szakály Dénest, valamint Szélpál Norbertet).

Paksi igazolások: visszatérés a gyökerekhez - NB1.hu

A tavaszi szezon kezdete előtt szurkolói ankétot tartottak Pakson, a stadion főépületének az első emeletén. Sok szurkoló és újságíró volt kíváncsi az eseményre a Paks honlapjának a beszámolója szerint, az összejövetel Bognár Péter szakosztályelnök mondataival kezdődött: „Edzőváltásunk miatt az elmúlt időszakban sok hírt szolgáltattunk a médiának, de továbbra is az a legfontosabb, hogy filozófiánkon, miszerint mi vagyunk a magyar csapat, nem változtatunk.

„Igazolásainkkor vissza kellett térni a gyökereinkhez. Olyan játékosokra van szükségünk, akiknek megtiszteltetés paksi mezbe öltözni, így nézelődtünk és nézelődünk a piacon. Szokták mondani, hogy a jó közösség plusz hat pont, ez az elmúlt heteket látván megvan, így nagyon remélem, hogy tavaszra kiegyenesedünk” - nyilatkozta Haraszti Zsolt ügyvezető.

Az eseményen természetesen ott volt Böde Dániel is, aki végig a pályán volt a két csapat őszi mérkőzésén, amikor 4-0-ra nyert Pakson az FTC.

Paksi FC - Ferencvárosi TC | 0-4 | (0-3) | OTP Bank Liga | 6. forduló | MLSZTV

2019.09.14. OTP Bank Liga, 6. forduló Paksi FC - Ferencvárosi TC | 0-4 | (0-3) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

„A mérkőzésből csak pozitívan jöhetünk ki, hiszen senki sem tehet szemrehányást, hogy kikapunk az Üllői úton. Megfelelő motivációval, nyugodt játékkal meglepetésre is képesek lehetünk, ahhoz viszont olyan játékot kell nyújtanunk, mint Székesfehérváron, ahol 2-0-ra nyertünk” - mondta Böde a teol.hu jelentése szerint.

Egy biztos, a találkozó egyértelmű esélyese a Ferencváros, míg a biztos bentmaradásért harcoló Paks tényleg nyugodtan léphet pályára, hiszen  senki nem kérheti majd számon Osztermájer Gábor csapatától, ha nem nyer.

Ellenben, ha pontot, vagy pontokat szerez, akkor az egész bajnokság legnagyobb meglepetését okozza majd.

A 17. forduló programja:
szombat:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 14.55
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 17.00
ZTE FC-Diósgyőri VTK 17.00
Kaposvári Rákóczi FC-Puskás Akadémia FC 17.00
Debreceni VSC-Újpest FC 19.00 

Legfrissebb híreink