Félelem a Honvédtól: ítélet a három 11-esről – reakció

Két játékossal nagyon nem volt elégedett a felcsúti vezetőedző.

Forrás:

Hornyák Zsolt korrekt volt.

Nem csak azért, mert reálisan értékelte csapata Honvéd elleni, idegenbeli, 1-1-re végződött mérkőzését, hanem azért is, mert azt mondta, szerinte mindhárom megítélt 11-es jogos volt. Az nb1.hu szerint is azok voltak – gondoltuk ott a helyszínen, a sajtópáholyból.

Ám a felcsúti szakvezető nem ezekkel a szituációkkal kezdte a mérkőzés utáni értékelését.

„Nem voltam megelégedve a csapatom teljesítményével. Főleg a középpályán voltunk gyengék. Az ott szereplő három játékosom közül Ubrlíktól és Knezevictől is sokkal többet vártam. Nekik kellett volna labdákkal tömniük a szélsőinket vagy helyzetbe hozni őket. Kevés lehetőségünk volt, sok labdát eladtunk. Ha nem félünk annyira a Honvédtól, akkor akár nyerhettünk is volna. Hátrányból sikerült visszajönnünk, az eredménnyel tulajdonképpen elégedett lehetek, de a mutatott játékkal nem. Mert a csapatomat aszerint értékelem, hogyan játszottunk.”

Honvéd-Puskás Akadémia: eldönthették volna a kispesti légiósok - helyszíni riport - NB1.hu

Giuseppe Sannino, a Honvéd mestere különleges színfoltja lett a világ legfontosabb bajnokságának. Jól végzi a munkáját csapata élén, arról nem beszélve, hogy magában hordozza a világ legfontosabb, legmagasztosabb tulajdonságát, a szenvedélyt. Emiatt kapott már jó pár sárga lapot, a kispadról is elzavarták néhányszor, de a Puskás Akadémia elleni rangadón ismét bebizonyította, hogy nem változtathat a temperamentumán semmi.

Aztán rákanyarodtunk a három tizenegyesre.

„Szerintem mindhárom jogos volt, legalábbis ezt láttam a kispadról. De nem döntötték el a meccset. Szomorú a bemutatott teljesítményünk miatt vagyunk.”

Honvéd-Puskás Akadémia: gyilkos ösztön hiánya, illetve az agyban lévő fényképek - reakció - NB1.hu

Fényképek az agyban. Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője egyik válaszában erre utalt a Puskás Akadémia elleni 1-1-re végződött mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. De addig, ameddig ehhez a kijelentéséhez eljutott, szintén érdekeseket mondott. „Értékeljem a mérkőzést? Mindenki látta!" - kezdte az összejövetelen is ezer fokon izzó szakember, majd így folytatta: „Két ponttal kevesebbel távozunk a Hidegkuti Stadionból, mint kellene.

És utána Hornyák azt is elmondta, mit próbált változtatásokkal tenni a győzelemért.

„Félénkek voltunk, Urblík és Knezevic játékáról már beszéltem. A hétközi, Békéscsaba elleni kupameccset is kihagyták. Sokat terveztünk az előre játékunkban rájuk. De nem csak ők ketten játszottak gyengén, Nagy Zsolt sem tudott annyira felzárkózni a támadásokhoz. Mikor hátrányba kerültünk, szisztémát váltottunk. Átálltunk a három védős rendszerre, támadó szellemű játékosokat hoztam be. Nyitott játékunk vállaltunk fel, úgy voltunk vele, vagy sikerül az egyenlítés vagy nem. Az első félidőben domináltunk, az eredmény megérdemelt, de a végén örülnünk kellett, hogy 1-1 lett.”

És annak is, hogy megmaradt a kétpontos különbség a felcsútiak javára a felek között.

Legfrissebb híreink