Honvéd-Puskás Akadémia: gyilkos ösztön hiánya, illetve az agyban lévő fényképek – reakció

Ragaszkodni, mint az életükhöz.

Forrás: Honvéd

Fényképek az agyban.

Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője egyik válaszában erre utalt a Puskás Akadémia elleni 1-1-re végződött mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. De addig, ameddig ehhez a kijelentéséhez eljutott, szintén érdekeseket mondott.

„Értékeljem a mérkőzést? Mindenki látta!” - kezdte az összejövetelen is ezer fokon izzó szakember, majd így folytatta:

„Két ponttal kevesebbel távozunk a Hidegkuti Stadionból, mint kellene. Nagy lehetőségünk volt a győzelemre, amit megérdemeltünk volna. Azt viszont hangsúlyoznom kell, hogy jó ellenfél ellen. Mindig hallom, hogy kevés helyzetet dolgoz ki a Honvéd. A helyzeteink és a kapura lövéseink száma viszont rácáfolt szombaton a kétkedőkre.

A Honvédnak valóban több ziccere volt, mint felcsúti ellenfelének, de a labdarúgás egyik örök szabálya az, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

Honvéd-Puskás Akadémia: eldönthették volna a kispesti légiósok - helyszíni riport - NB1.hu

Giuseppe Sannino, a Honvéd mestere különleges színfoltja lett a világ legfontosabb bajnokságának. Jól végzi a munkáját csapata élén, arról nem beszélve, hogy magában hordozza a világ legfontosabb, legmagasztosabb tulajdonságát, a szenvedélyt. Emiatt kapott már jó pár sárga lapot, a kispadról is elzavarták néhányszor, de a Puskás Akadémia elleni rangadón ismét bebizonyította, hogy nem változtathat a temperamentumán semmi.

„Ha nem lősz gólt, természetes, hogy megbosszulja magát. Gondoltam is erre, amikor a második félidőben sorra hagytuk ki a lehetőségeinket. Az első játékrész nem az ízlésem szerinti volt. Utána viszont sok gólhelyzetet teremtettünk. Kifejezetten mérges vagyok amiatt, hogy öt perccel a meccs vége előtt ennyire kiengedtünk, aminek az eredménye lett ellenfelünk egyenlítése. Meg kell értenie valamennyi játékosomnak, hogy a játékunkhoz végig úgy kell ragaszkodniuk, mint az életükhöz. Nem szabad megengedni, hogy az ellenfél a félpályától eljusson a kapunkig.

Sanninónak felvetettük, hogy megnéztük az online tudósításokat a mérkőzésről, míg elkezdődött a sajtótájékoztató, és több újságíró is állította, hogy Moutari és Mezghrani is könnyelmű volt, amikor ziccerbe került 1-0-s Honvéd vezetésnél.

„Tényleg így kommentálták? Ez igazán furcsa a számomra. Meg kellene nézniük, hogy Moutari mennyiszer került az ellenfél kapuja elé. Volt három-négy helyzete is, amiket ő épített fel. Mezghrani, abban a húsz percben, amikor pályán volt, több esetben is az ellenfél tizenhatosán belülre került, nem értem, miért hiszik, hogy ő is könnyelmű volt. Moutari nagyon jól futó játékosom, a végén viszont, ha ziccerbe kerül, hiányzik még belőle a világos helyzetértékelés. De ez nem könnyelműség. Viszont az is fontos, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Csalódott vagyok a kihagyott helyzetek miatt és amiatt is, hogy nagy lehetőséget ajándékoztunk ellenfelünknek öt perccel a lefújás előtt.”

Félelem a Honvédtól: ítélet a három 11-esről - reakció - NB1.hu

Hornyák Zsolt korrekt volt. Nem csak azért, mert reálisan értékelte csapata Honvéd elleni, idegenbeli, 1-1-re végződött mérkőzését, hanem azért is, mert azt mondta, szerinte mindhárom megítélt 11-es jogos volt. Az nb1.hu szerint is azok voltak - gondoltuk ott a helyszínen, a sajtópáholyból. Ám a felcsúti szakvezető nem ezekkel a szituációkkal kezdte a mérkőzés utáni értékelését.

Azt a kérdésünket, hogy van-e különbség a Honvéd számára a szezon hátralévő részében a bajnokság és a kupa között, Sannino határozott nemmel megválaszolta. Majd levegővétel után hozzátette, mindkét sorozatban el akarják érni eredeti céljaikat.

A Honvéd az elmúlt mérkőzéseken a legtöbb esetben 1 gólt rúgott, erre rákérdezett a Nemzeti Sport, miért van ez így. 

„Követed a mérkőzéseinket, igaz?” - kérdezett vissza kollégánknak Sannino. „Azért kérdezem, mert szokványos, hogy ilyen eredmények születnek, ha egy csapat kihagyja a helyzeteit. Nincs meg bennünk a gyilkos ösztön, hogy eldöntsük az ilyen meccseket. Sokszor hallom, hogy a Honvéd nem lő elég gólt. Viszont sok helyzetet kialakít. Fényképenként van a fejemben a meccs. Megmondom a felvételek visszanézése nélkül, hogy 7 nagy lehetőségünk volt a gólszerzésre, és mindegyik helyzetünk a tizenhatoson belül volt. Minőségben még javulnunk kell a kapu előtt, de a szerencse sem szegődik túl gyakran mellénk.”

Legközelebb talán arra a kérdésre is sor kerül a Honvéd vezetőedzőjénél, mely a távoli átlövések lehetőségét boncolgatja...

Legfrissebb híreink