DVSC-Újpest: vendégek nélkül - ELŐZETES

Bemutatkozik a Debrecen új trénere.

Forrás: DVSC

Az esti meccs az első tavaszi fordulóban a DVSC és az Újpest összecsapása lesz.

A Debrecen keretében nem sok változás történt, viszont vezetőedzőt cseréltek. Herczeg Andrást Vitelki Zoltán váltotta a kispadon, ezen a mérkőzésen fog tétmeccsen bemutatkozni. Vitelki így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Szeretnénk kialakítani egy játékot, amely jellemző a DVSC-re, a tréningeket is ennek fényében alakítottuk ki a stábbal. Az intenzív edzésmunka híve vagyok, szeretem, ha a játékosok már a foglalkozásokon is olyan szituációkba kerülnek, mint majd a mérkőzéseken. A fizikai és taktikai tényezőkre egyaránt nagy figyelmet fordítottunk, remélem, ezzel a későbbiekben sem lesz probléma. Nagyon várjuk az Újpest elleni nyitányt. Van egy elképzelésünk, mit játszanak a lila-fehérek, de csak annyit foglalkoztunk velük, ami kötelező jelleggel szükséges. Stabil csapatról beszélünk, de dominálni szeretnénk, hogy a lefújás után elégedetten mehessenek haza a Loki-szurkolók."

Újpest-Fradi: a Derbi napján tüntetnek a hazai szurkolók - NB1.hu

Forrás: Viola Fidelity/Facebook Mint ahogyan már korábban már jeleztük, bojkottot hirdettek az Újpest szurkolói, nem látogatják szeretett csapatuk meccseit. A Viola Fidelity állt az akció élére, akik nehezményezik, hogy a lila-fehér klub tulajdonosa figyelmen kívül hagyja a szurkolók kéréseit. Az Újpest még mindig nem kapta vissza a címerét, valamint több újpesti kötődésű játékost is elengedtek.

Újpesten nem könnyű az élet mostanában. Számos játékos távozott, köztük Feczesin, aki esélyes volt arra, hogy az NB I gólkirálya legyen. Visszatért a csapathoz azonban Novothny Soma és leigazolták Bacsa Patrikot és Andreias Calcant. A Viola Fidelity bejelentette, hogy a szervezett csoportok nem fogják látogatni az Újpest meccseit, amíg a tulajdonos nem köszön el végleges a klubtól. Vignijevics mester ezt mondta el a meccs előtt:

,,Ugyan nem ismerem edzőkollegámat, de ismerem a játékosokat. Jó futballistákból álló gárda, veszélyes társulat, főleg hazai közönség előtt. Az új edzővel kapcsolatban vannak elgondolásaim, de nem tudom, hogy pontosan mire számíthatok. Nem lehet felkészülni az ellenfél minden pillanatára, mert mindig lehetnek váratlan helyzetek, például egy az első percben esett gól teljesen felboríthatja az eredeti terveket. De mi, mint mindig, próbáljuk a legjobb formánkat hozni - fogalmazott a lila-fehérek mestere, Nebojsa Vignjevics. - Az első találkozó mindig nehéz, mert nem tudhatod, hogy milyen formában van a rivális. Persze ez nem csak ránk, a DVSC-re ugyanúgy igaz. Mert, ahogy már mondtam, egy bajnoki teljesen más, mint egy felkészülési mérkőzés. De, ahogy én ismerem őket, egy gyors csapat, főleg támadásban. Erősségük ezáltal a kontrajáték, amit szívesen is alkalmaznak. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy sokgólos lesz az összecsapás, mert mindkét együttes készült a másikból. De remélem, hogy legalább egy találattal többet szerzünk majd, mint ők."

A Debrecen a 8. helyen áll a bajnokságban, 19 ponttal, 5 ponttal van előttük az Újpest, ami az 5. helyet birtokolja. A két csapat előző meccsén az Újpest tudott nyerni 3-2-re.

A 17. forduló programja:
szombat:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 14.55
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 17.00
ZTE FC-Diósgyőri VTK 17.00
Kaposvári Rákóczi FC-Puskás Akadémia FC 17.00
Debreceni VSC-Újpest FC 19.00 

Legfrissebb híreink