DVSC: Bódi elhagyhatja a csapatot?

Herczeg András és Zsóri Dániel jövőjéről is beszélt a tulajdonos.

Forrás:

Remek idényt zárt a DVSC: a debreceni együttes a bajnokságban a harmadik helyen végzett, a Magyar Kupában pedig a legjobb négyig jutott. A bronzéremnek köszönhetően a cívisvárosi együttes az Európa-ligában is próbára teheti a tudását. Nagy kérdés, hogy a nemzetközi porondon még Herczeg András irányítja-e a gárdát. A trénernek hamarosan lejár a szerződése, és eddig nem kötött új megállapodást a Lokival. Az nso.hu Szima Gáborral készített egy hosszabb interjút, amelyben a mester jövője is szóba került.
 
"Neki kell eldöntenie, hogy folytatja-e, a munkát, hogy szeretne-e még egy idényt a kispadon ülni, és egyszerre felelni az első csapatért, valamint az akadémián zajló képzésért. Felvetődött, hogy a jövőben a két feladatot különválasztjuk. Napokon belül eldől, hogy Herczeg András marad-e az első csapat és az akadémia szakmai vezetője" - nyilatkozta a hajdúsági gárda elnöke.
 

Távozhat a Loki sikeredzője? - NB1.hu

Zajlanak az egyeztetések.

 
Szima a beszélgetés során arra is rávilágított, hogy Bódi Ádám maradása is kérdéses, hiszen a 28 esztendős futballista külföldre szeretne igazolni. Zsóri Dánielt a MOL Vidivel boronálták össze nemrég, ezzel kapcsolatban Szima elmondta, nem elképzelhetetlen, hogy a fiatal játékos 2020-tól a fehérvári csapatot erősíti majd. 
 
A debreceniek a nyáron főleg fiatal magyar játékosokat szeretnének szerződtetni a másodosztályból vagy külföldről. Nem lesz légiósdömping az egyletnél, Szima Gábor kijelentette, hogy maximum négy külföldi futballista szerepelhet a Lokiban. 
 
A DVSC egyébként 1,3 milliárd forintból gazdálkodik. A költségvetés esetleges növekedéséről a következőket mondta Szima:
 
"Örülnék neki, de ez csak akkor valósulhat meg, ha helyi vállalkozók szerepet vállalnának a klub működtetésében. Sajnos az utóbbi évek tapasztalatai alapján erre kevés esélyt látok. Márpedig a helyi befektetők anyagi segítsége nélkül nehéz lesz a bajnoki címért versenyezni és talpon maradni a nemzetközi porondon. Egy másik opcióként esetleg felbukkanhatna egy multimilliárdos, aki egymaga megtízszerezi a költségvetésünket. Az Európa-liga selejtezőjében ugyanis kaphatunk olyan ellenfelet, amely a mi büdzsénk tíz-, húsz- vagy akár harmincszorosából gazdálkodik" - fogalmazott Szima Gábor.
 

Legfrissebb híreink