Csizmadia büszke, a DVTK változtat a Puskás ellen - reakciók

Előre tervezett volt a Budafok taktikai váltása.

Forrás: Facebook/Budafoki MTE

Mint arról korábban beszámoltunk, a DVTK 2-1-re nyert Budafokon az NB I hatpontos kiesési rangadóján.

Budafok-DVTK: az egyik legjobb téli igazolás tartotta életben a reményeket - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelt.

Zoran Zekic (DVTK): "Nagyon nehéz meccs volt, amiután gratuláció jár mindkét csapatnak, hiszen a Budafok és mi is óriásit küzdöttünk. Nagyon komoly tartásról tettünk tanúbizonyságot, hisz nehéz helyzetben érkeztünk ide, de jól játszottunk és még több helyzetet is ki tudtunk alakítani, mint ahányból végül gólt tudtunk szerezni. Életben vagyunk, de szerdán újabb nagy erőpróba vár ránk. Nyugodt vagy megkönnyebbült nem vagyok, csak fáradt. Voltak már hasonló pillanataink korábbi meccsek után is, de azokat nem tudtuk megragadni, úgyhogy remélem, ez most másként lesz és tudunk tovább építkezni. Már így is több pontot gyűjtöttünk, mint az őszi szezonban, és meg kell próbálnunk további pontokat gyűjteni. Az előző Budafok elleni meccsünkön a 96. percben kaptunk gólt, és több meccsen is balszerencse ért minket, szerencsére most nem így alakult a végjáték."

Az nb1.hu kérdésére Zekic elmondta, meccsről meccsre változtatnak, így lesz ez a Puskás Akadémia ellen is. "A Ferencváros után most a liga második csapatával fogunk szembekerülni, sok erőt kell merítenünk és jó minőségű ellenféllel szemben kell helytállnunk."

 

Csizmadia Csaba (Budafok): "Úgy kezdtünk, ahogy megbeszéltük, támadószellemben. A DVTK talált egy gólt, addig 2-3 kihagyott ziccerünk volt, ami kulcspontot jelentet. Ha vezetünk, az nyilván más lélektanilag, a DVTK megtette, aztán pedig jól tartotta az előnyt. A kapott gól után picit megilletődtünk és átvette a DVTK az irányítást, de úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni - egyenlítettünk is, utána egy az egyben vittük a kapusra és sorolhatnám. Tény, hogy kinyíltunk és a Diósgyőrnek voltak kontrái. Ilyen a foci, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, viszont egy rossz dolgot sem mondhatok a srácokra, küzdöttek, jól játszottak, dominánsak voltunk, minden dicséretet megérdemelnek, hisz mindent megtettek a sikerért. Sajnos az eredmény nem jött össze, emiatt szomorú vagyok, de van még négy meccsünk. Szurkolni kell persze azért, hogy az ellenfelek olyan eredményeket érjenek el, hogy ne távolodjanak el tőlünk, aztán meglátjuk a végén, ez mire lesz elég. A ZTE holnapi meccsétől függ, hogy milyen jelentősége lesz a keddi találkozónknak ellenük. Az én csapatom nem fogja feladni, küzdeni fogunk az utolsó pillanatig, tudtuk, hogy nehéz lesz, fejlődünk, tanulunk, kapjuk a csapást, ez egy ilyen történet most."

Az nb1.hu egyik kérdésére Csizmadia elmondta, ugyanolyan szellemben megy ki a pályára majd a ZTE ellen a csapat, mint ezúttal, azaz cél, hogy gólt szerezzenek, hisz ha szombaton nyer a Paks és marad köztük és az egerszegiek között a kétpontos differencia, saját kezükben a sorsunk. "A DVTK is feljött, egy pontra van tőlünk, háromra a ZTE-től, kapaszkodnak minden egyes szalmaszálba, nagy lesz harc a bennmaradásért."

 

Másik kérdésünkre úgy fogalmazott, a picit feljebb kezdő, az eredeti posztjára a szünet után visszaálló Csonka András kétszer ziccerbe került, ami dicséretes, ezeket sajnos nem sikerült értékesíteni. "Van ilyen, a döntés a játékosok kezében volt ezekenél a ziccereknél, a rossz döntés benne van, pláne nyomás alatt. Eltervezett dolog volt ez taktikailag, utána váltottunk, de normális, hogy minden meccsre tervez a stábunk."

Tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink