CR7 által feltalált góllal nyert a Fradi Diósgyőrben – videók

Dibusz december közepén is képes a levegőben úszni.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

16. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Ferencváros 0–1 
Miskolc, DVTK Stadion, 8311 néző. V:
Farkas Á.

FTC: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 64.), Blazic, Frimpong, Civic - Sigér, Haratin - Isael (Tokmac, 64.), Skvarka (Ihnatenko, 77.), Zubkov - Sihnevich. Vezetőedző: Sergei Rebrov
DVTK: Danilovic - Shestakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. - Vági, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Korbély (Bacsa, 61.) – Ivanovski (Prosser, 77.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Zubkov (15.)
Sárga lap: Iszlai (76.), illetve Isael (22.), Sigér (45.), Sihnevich (82.), Civic (94.)

Borítékolható volt, hogy remek hangulatú mérkőzéssel zárja az NB I-es bajnokság a 2019-es évet. Mégpedig azért, mert a DVTK és az FTC játszott egymás ellen, márpedig mindkét gárdának príma szurkolótábora van. Olyan szurkolótábora, melynek tagjai az egész világot képesek átutazni a kedvenceikért és nemcsak akkor, amikor eredményesen, jól szerepel a csapat.

Érződött is a szenvedély a lelátóról, volt miskolci koreográfia az elején, és az elengedhetetlen kellék, az egymásnak való odamondogatás sem hiányozhatott, néha a legkeményebb kivitelezésben.

Küzdelem a pályán is volt, de az első játékrészben nagy mezőnyfölényben játszott a vendégcsapat. A Fradi Zubkov szabadrúgása után szerezte meg a vezetést. Az egy dolog, hogy Danilovics bőven benne volt (átellenes kézzel kellett volna nyúlnia a labdáért úgy, ahogyan azt minden kapusedző tanítja), az meg a másik, hogy olyan stílusban szúrta kapura a zsugát a célzó, ahogyan azt Cristiano Ronaldo jó sok évvel ezelőtt megalkotta.

A hazaiak igazából a 36. percben veszélyeztettek először, akkor viszont nem gyengén, amit bizonyít, hogy Dibusznak bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy hatástalanítsa Hasani 18 méteres, kissé balról megeresztett löketét, mely, ha nincs a Fradi kapusa, a jobb felsőben köt ki.

Az 52. percben ismét az előbb említettek hívták fel magukra a figyelmet, és nem kicsit. A légiós nagyjából pont onnan végzett el szabadrúgást és ugyanúgy ballal, mint ahonnan Zubkov gólt szerzett a meccs elején. A diósgyőri azonban a bal felsőt vette célba, Dibusz megint odaért, úgy látszik december végén is bőven tud még úszni a levegőben.

A meccs hajrájában többször is a védők mentettek az utolsó pillanatban, a 72. percben mondjuk pont nem, de az előtte nem sokkal becserélt Tabakovic éppen lemaradt a labdáról a rövid saroknál. Danilovics viszont nem, amikor 10 perccel a vége előtt Tokmac 14 méterről tesztelte a tudását a jobbösszekötő helyéről.

A végén Dibusz szerzett elsőnek ijesztőnek tűnő sérülést, felrepedt a bőre, miután ütközött Rui Pedróval a levegőben, de kötéssel a fején tudta folytatni a játékot. Utána Tabakovicnak még volt egy fejese, de az egyenlítés már nem jött össze a hazaiaknak.

Az FTC 4 pontos előnnyel vonul téli pihenőre a Vidi előtt úgy, hogy 1 meccsel kevesebbet játszott. A Diósgyőr meg 2 pontra van a kieső helytől.

Feczkó Tamás, a Diósgyőr edzője továbbra sem tud meccset nyerni az FTC ellen.

Tabella a linkre kattintva érhető el

Fradi: jönnek az argentinok? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink