Budafok-Puskás Akadémia: vezér volt a román karmester

Jól tették, hogy kétszer belekezdtek.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Kiemelten fontos volt a Budafoknak és a Puskás Akadémiának is a meccs. A hazaiak a bennmaradásért, a vendégek a második helyért küzdenek. A jó meccshez minden adott volt, mert ideális időjárásra segítette a feleket. 

 

Gáláns budafoki segítség Gera Zoltánéknak - NB1.hu

 

 

A 3. percben viszont már bosszankodhattak a budafokiak (ismét hamar gólt kaptak), és örülhettek a vendégek Baluta vezető gólja miatt. Ezután a felcsútiak még nyugodtabbak lehettek, de fontos momentum volt, hogy amikor kellett, továbbra is letámadtak.

A szünet derekától kiegyenlített lett a játék, ám fordulás után az elejét ismét megnyomták a vendégek, akik rászolgáltak a 3 pontra.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: ALEXANDRU-MIHAIL BALUTA

Alexandru-Mihail Baluta az elején gólt szerzett, a második találatnál tőle indult a támadás. Igazi karmester volt - megint.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: TÓTH BALÁZS VÉDÉSE

A 32. percben Kovács Dávid lövését Tóth Balázs remek mozdulattal hárította 1-0-s felcsúti vezetésnél… Jobb volt a Puskás, de ha ez a lövés gól, sokkal nehezebb dolga lett volna a vendégcsapatnak.

GÓLOK TÖRTÉNETE:

3. p.: Gyors kontra végén Baluta 15 méterről, okosan lőtt középről a bal alsó sarokba. Póser vetődött, de nem érhette el a labdát. 0-1!

64. p.: Újabb kontra… Baluta szöktette a bal oldalon Kiss Tamást, aki középre lőtt Slagveernek, aki kapásból a kapuba lőtt, Póser csak beleérni tudott. 0-2!

90+2. p.: Nagy Zsoltot borították fel a tizenhatoson belül, büntető. A labda mögé Mance állt oda, hatalmas erejű lövését nem tudta Póser hárítani. 0-3!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Budafok a kupában szerdán Paksra látogat, majd fogadja a Kisvárdát a bajnokságban, míg Puskás Akadémiára fővárosi ellenfelek várnak, az MK-ban az Újpestet, a bajnokságban a Kispestet fogadja Hornyák Zsolt csapata.

JEGYZŐKÖNYV:

Budafoki MTE-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)
Budafok, zárt kapuk mögött, v.: Bogár
Budafok: Póser - Margitics, Jagodics, Oláh, Zeke (Medgyes, a szünetben) - Csonka, Filkor (Romic, a szünetben) - Takács (Ihrig-Farkas, 38.), Kovács D., Szabó M. (Skribek, 62.) - Zsóri  (Kulcsár K., a szünetben)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Nunes, Deutsch L. - Van Nieff - Slagveer (Knezevic, 76.), Baluta (Nagy Zs, 83.), Corbu (Plsek, 65.), Kiss T. - Géresi (Mance, 65.)
gólszerzők: Baluta (3.), Slagveer (64.), Mance (93., tizenegyesből)
sárga lap: Filkor (16.), illetve Deutsch L. (28.), Corbu (58.), Szolnoki (76.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

REAKCIÓK:

Milyen jövő vár a Puskás Akadémia román tehetségére? - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink