nb1.hu

Bevallotta a Kecskemét kapusa, hogy bohóckodik – interjú

De egyetért-e azzal, amit a Puskás Akadémiáról állítottunk?

A jelek szerint jó „vételt” csinált az újonc Kecskemét azzal, hogy ismét megszerezte Varga Bencét az MTK-tól. Varga, az első fordulóban, a Vasas ellen is jól védett (0-0 lett a végeredmény), Debrecenben (1-1) a társai segítsége is kellett ahhoz, hogy csak egy gólt kapjon, míg a Mezőkövesd ellen kivédte Cseri Tamás tizenegyesét, de további bravúrokat is bemutatott.

Eddig ez a három mérkőzése van az NB I-ben, a jó kedélyű beszélgetés közben azt is megkérdeztük tőle, hogy a hétvégi, Puskás Akadémia elleni, idegenbeli mérkőzés lesz-e az eddigi legerősebb megpróbáltatása a Kecskemétnek és neki is.

A KTE jelenleg 5 szerzett ponttal a negyedik a tabellán, a három mérkőzést játszott csapatok közül eddig a legkevesebb gólt kapta.

Csak az álmaidban vagy a valóságban is gondoltál arra, hogy ennyire jó rajtot vehettek?
Szerettük volna, hogy így kezdjük el a bajnokságot. Bíztunk benne, hogy képesek lehetünk meglepetések okozására. Minden találkozónkra nagyon komolyan készülünk csapatszinten. A mi igazi erőnk a csapatban van, ezért reménykedtem benne, hogy képesek leszünk pontot, pontokat szerezni. Bízunk saját magunkban, erről szól az öltözőnk, a többiek viszont nem biztos, hogy így voltak vagy vannak még velünk kapcsolatban.

Úgy kezdtem, amikor felvetted a telefont, hogy a csapatnak és neked is gratulálok az eddigiekért, a saját teljesítményedről viszont még nem beszéltél. Miért?
Nem nagyon szeretem értékelni a saját teljesítményemet, mert ez nem az én tisztem. Másodsorban, ha megnézzük a Debrecenben lejátszott meccsünket, akkor volt, hogy Szalai Gabi vagy Zeke Márió vetődött bele önfeláldozóan egy-egy lövésbe vagy mentett éppen a gólvonalról. Ezért is hangsúlyoztam ki azt, hogy csapatszinten vagyunk jók. Egyénenként sem vagyunk rosszak, de ha még inkább csapattá, közösségé gyúródunk, akkor leszünk csak igazán jók.

Melyik eddigi NB I-es meccsetek volt a legjobb?
A szívemhez közelebb áll az első élvonalbeli győzelmünk, amit a legutóbbi fordulóban értünk el a Mezőkövesd ellen. A Vasas ellen viszont több mint egy félidőt emberhátrányban játszva szereztünk egy pontot, mert nagyon szervezettek voltunk. Debrecenben a mérkőzés utolsó húsz-huszonöt percében kezdtük el megmutatni azt az arcunkat, amire képesek vagyunk. Mindegyik, eddigi fellépésünkből ki lehet ragadni egy-egy szösszenetet, de a Mezőkövesd legyőzése áll hozzám a legközelebb.

Emlékszem, amikor olvastam a Kecskemét bejelentését június végén, hogy maradsz, akkor azt nyilatkoztad, nagyon fontos volt a számodra az, hogy már az első telefonhívásnál azt érezted, rád van szüksége a klubnak.
Az előző idény is nagyon jól sikerült, akkor kerültem először kölcsönbe Kecskemétre. Számomra akkor még ismeretlen volt a közeg, az edzői stáb is új lett. Viszont hamar és nagyon megtaláltuk a közös hangot. Amikor jelezte a klubvezetés, hogy azt szeretnék, hogy maradjak az élvonalban is, akkor nagyon megörültem. Szeretek Kecskeméten lenni, nagyon jó a közeg, a stáb tagjaival is jó a kapcsolat. Nyugodtan, de mégis profi körülmények között készülhetünk, utóbbiért mindenki, mindent megtesz a klubnál. Nagy szerepe van az MTK-nak is a történetemben, hogy engedélyt adtak a folytatásra, így bemutatkozhattam az élvonalban. 

A Vasas elleni meccseteken ott voltam Kecskeméten és kígyózó sorokat láttam a bejárat előtt, miközben iparkodtam be a létesítménybe még a kezdő sípszót megelőzően. Milyen a kapcsolatotok a fanatikusaitokkal?
A legkevesebb panasz rájuk van. Már az NB II-es szezon vége felé, amikor úgy állt, hogy feljuthatunk, rendre megtöltötték azokat a szektorainkat, amikben helyet foglalhatnak. Ilyen volt a Tiszakécske elleni meccsünk és az utolsó fordulóban a Szentlőrinc elleni is. Nagyon jóban vagyunk velük, rengeteg pluszt biztosítanak a számunkra. Hatalmas szükségük lesz rájuk a továbbiakban is. 

A labdarúgás szíve maga a mérkőzés, de a lelke az, ami a háttérben történik. Ott miben tudnak a stábtagok és a klubvezetők a legtöbbet segíteni nektek?
Á-tól Zs-ig mindenki megtalálta a közös hangot a játékosokkal. Tudják, hogy mikor, kihez és hogyan kell szólni. Ha erősebb hangsúlyt kell használni, akkor sincsen semmi baj, mert ha az edző szól, akkor az természetes, azt és úgy kell csinálni, amit mond.

Remek az eddigi szereplésetek, de mindig lehet és kell is fejlődni. Nektek miben kell még?
Újoncok vagyunk, a bennmaradás kivívása a célunk. A stabil védekezésre építünk, de nagy hangsúlyt kell fektetnünk a labdabirtoklásra, illetve a védekezésből a támadásokba való átmenetekre is. Javulnunk kell tehát a csapatvédekezésben és a támadásokban is, utóbbiban ha jön egy kis plusz, akkor az további gólokban mutatkozhat meg.

Szerintem a Puskás Akadémia ellen a hétvégén, idegenben lesz az eddigi legnehezebb meccsetek. Egyetértesz velem?
Nyilván rendkívül jó csapathoz látogatunk, ez nem is lehet kérdés. De mindegyik mérkőzésünkre ugyanúgy készülünk, nem teszünk különbséget az ellenfeleink között. Ha kimegyünk a pályára, akkor mindig, mindenhol a maximumot kell adnunk, ha esetleg ez nem párosul eredménnyel éppen, akkor sem szabad összezuhannunk, felemelt fejjel kell továbbmennünk. Hosszú még a bajnokság, az eddigiekből, éppen ezért, nem is kell messzemenő következtetéseket levonni.

Van valami babonád a meccsek előtt?
A munkában hiszek. Viszont szeretek a hazai meccsek előtt már vagy három órával a kezdés előtt a stadionban lenni, hogy el legyek a saját kis világomban. A zenehallgatás az adott és számomra szintén fontos, hogy jó hangulat legyen a kezdés előtt is az öltözőben. Öltözői bohóc vagyok, reszortom a hangulatfelelősség!

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC