Rebrov már tudja, ki védi majd a Fradi kapuját

Központi téma volt a két visszatérő is.

Forrás:

Ha még nem is a teljes, de mindenképpen az igazság egyik fontos pillanata érkezik el a Ferencváros számára. A magyar bajnok ugyanis megkezdi holnap a szereplését a Bajnokok Ligájában, a selejtező első mérkőzésén a bolgár Ludogorec látogat a Groupama Arénába.
 
A Fradi kerete átalakult a télen, elég csak Böde Dániel vagy Fernando Gorriaran távozását említeni, ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a klubvezetők mindent megtettek a csapat megerősítése érdekében. Gróf Dávid személyében magyar válogatott kerettag érkezett Dibusz Dénes riválisának, de Eldar Civic, Michal Skvarka, Danilo Ihnatenko és Olekszandr Zubkov is minőségi igazolás lehet, ha beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.
 
A felkészülés is minőségi környezetben zajlott, Szerhij Rebrov játékosai kétszer is Ausztriában készülhettek, ráadásul nívós ellenfelek ellen.
 
„Jól sikerült a felkészülésünk, a játékosok értik, hogy mit várok el tőlük. Fontos mérkőzés vár ránk holnap, minden részletre oda kell majd figyelnünk” – válaszolta az ukrán a szakember az nb1.hu kérdésére a meccset felvezető sajtótájékoztatón, majd arról érdeklődtünk, meghozta-e már a döntését arról, hogy Gróf Dávid vagy Dibusz Dénes lesz-e a kezdőkapus.
 
„Tudom már, hogy ki fog védeni, de azért ma még van egy edzés… Figyelembe vettem a kollégáim, legfőképpen a kapusedzőm javaslatait, de minden ilyen jellegű döntést én hozok meg, én vagyok érte a felelős. Az, hogy az összes poszton konkurenciaharc van, a hasznára válik a csapatnak, ezt lehetett már látni az edzőmeccseken is.”
 

A Rebrov által is emlegetett felkészülési találkozókon príma eredménysort szállított a Ferencváros, adja magát a kérdés, hogy nem bízzák-e magukat el emiatt a játékosok.
 
„Az edzőmeccsek mások, mint egy BL-selejtező vagy egy bajnoki. Viszont az, hogy jól és eredményesen teljesítettünk, jelzi azt, amit az előbb is mondtam, hogy a hasznára válik a csapatnak a konkurenciaharc. Van már tapasztalatom hasonló meccsekről, úgy gondolom, hogy meg fogjuk állni a helyünket. Nem kell tartanunk a mérkőzéstől, a legjobbunkat kell nyújtanunk. Mindannyian várjuk már a találkozót.
 
Azt a találkozót, melyen ugye lesz egy ellenfél is. Bolgár sajtóhírek szerint a bal oldalon gondban lehet majd a Ludogorec sérülés miatt. Rebrovék, elmondása szerint, erre is felkészültek. 
 
„Sok jó játékos alkotja az ellenfelünket, a pótlást megoldják majd. Ha ki kell emelnem egy játékost közülük, akkor azt kell mondanom, hogy Marcelinho a legjobb.”
 

A meccs legjobbja akár a Szombathelyről visszatért Prikin Tamás és Rui Pedro is lehet, mert esélyük van arra, hogy pályára lépjenek.
 
„Mindketten jól dolgoztak a felkészülés alatt, az edzéseken és a mérkőzéseken is bizonyítottak. Van esélyük arra, hogy holnap pályára lépjenek, de ma még vár ránk egy edzés, utána hozom meg a végleges döntést a kezdőcsapatról” – zárta a csütörtök délutáni sajtótájékoztatót az FTC szakvezetője.
 
A FRADI BL-KERETE
Az A-lista
Kapusok: Dibusz Dénes, Gróf Dávid
 
Mezőnyjátékosok: Isael Barbosa, Miha Blazic, Botka Endre, Eldar Civic, Rui Pedro, Csonka András, Lasha Dvali, Abraham Frimpong, Marcel Heister, Danylo Ihnatenko, Ihor Haratin, Davide Lanzafame, Lovrencsics Gergő, Tokmac Nguen, Priskin Tamás, Sigér Dávid, Mikalai Sihnevich, Michal Skvarka, Varga Roland, Oleksandr Zubkov.
 
A B-lista
Kapusok: Varga Ádám, Bánki Márton
Mezőnyjátékosok: Bene Marcell, Novák Zsombor, Pócsik Botond, Szabó Richárd
 

Lovrencsics szerint nehéz döntés előtt áll Rebrov - NB1.hu

Más ütemű felkészülésen van túl a cséká. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Eldar Civic (bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Pócsik Botond, Szabó Richárd  
Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, játékos-pályafutását befejezte, a német VfL Bochum U17-es csapatának edzője lett) 
Kölcsönbe távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd-kölcsön után Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)

Legfrissebb híreink