Óriási siker: Európa-liga döntőt rendeznek Budapesten!

Hatalmas eredmény.

Forrás: mlsz.hu

Óriási sportdiplomáciai siker! Budapesten rendezik meg 2022-ben az Európa-liga fináléját. A döntő résztvevői a Puskás Arénában csapnak össze majd egymással. Az mlsz.hu közleményét változtatás nélkül közöljük:

"Újabb sportdiplomácia sikert ért el a magyar labdarúgás: 2022-ben a Puskás Arénában rendezik meg az UEFA Európa-liga döntőjét.

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága mai, amszterdami ülésén döntött arról, hogy 2022-ben Magyarországon, a tavaly novemberben átadott, több mint 60 ezer fő befogadóképességű Puskás Arénában játsszák le az Európa-liga döntőjét. A mai döntés sporttörténelmi jelentőségű, hazánkban korábban még sosem rendezték meg egyetlen férfi nemzetközi kupasorozat döntőjét sem.

Az Európa-liga döntőjének tervezett dátuma 2022. május 18. vagy május 25.

A szövetség sportdiplomáciai sikereinek köszönhetően Magyarország az utóbbi években több rangos európai futballeseménynek is elnyerte a rendezését: 2019-ben női BL-döntő színhelye volt Budapest, idén a 2020-as férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak, 2022-ben pedig az Európa-liga döntőjét játsszák Budapesten."

FRISSÍTÉS:

Kedd, 8.28:

Európa-liga döntő Budapesten: Csányi reakciója - NB1.hu

Az nb1.hu hétfőn már beszámolt arról, hogy 2022-ben Budapesten rendezik meg az Európa-liga döntőjét. A finálé résztvevői a Puskás Arénában csapnak össze egymással. A sportdiplomáciai sikerről az MLSZ elnöke, Csányi Sándor is elmondta a véleményét. Csányi szerint az utóbbi időben több fontos mérkőzésnek is Magyarország adott otthont, ez pedig megerősíti azt, hogy jó munkát végeznek.

Legfrissebb híreink