Magyarország-Portugália: a portugál kapitány köszönete a magyar szurkolóknak

Úgy érzi, teljesen kontrollálták a meccset.

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott az Európa-bajnokság F-csoportjának első mérkőzésén 3-0-ra kikapott a Puskás Arénában a címvédő portugáloktól.

Magyarország-Portugália: a flipper nem segített - NB1.hu

 

A lefújás utáni sajtótájékoztatón Portugália részéről Fernando Santos szövetségi kapitány értékelt.

"Nem is olyan könnyű a fociban gólt szerezni, ez ma is megmutatkozott, mint ahogy a három gól is ritka. Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Az első félidőt uraltuk, aztán megpróbáltunk szintet váltani, fordítani, játszani a felívelésekkel. Megpróbáltuk megtörni őket, hisz a korábbi meccseiken is látszott, hogy legfőképp a biztonságra törekednek, így nem hagytuk, hogy birtokolják a labdát, főleg a védelmükre kényszerítettük a játékunkat. Talán négy tiszta lehetőségünk volt az első félidőben, gól nélkül. A félidőben azt mondtam nekik, hogy szívvel-lélekkel küzdjenek és találják meg a szükséges ritmust. A második félidőt idegesen kezdtük, hisz nyerni akartunk, mint a pályán mindenki. Ha ez a helyzet, ilyenkor jöhetnek a kontrák, ráadásul cseréltek a magyarok, hogy növeljék a tempót. Picit megvariáltuk a támadósort, Cristianót áttettük balra, és változtattunk is, ez pedig bevált, hisz akik bealltak, nagyon jól teljesítettek. Most csak előre tekintünk, fejlődnünk kell, hisz ahogy Scolari mondta: vagy te ölsz, vagy téged ölnek meg!"

Magyarország-Portugália: együtt a magyar szurkolókkal - élő közvetítés - NB1.hu

 

Újságírói kérdésre a magyar válogatott megtöréséről is beszélt Santos. "Magasak, a levegőben erősek, így alacsony beívelésekkel próbáltunk operálni a kapus és a védelmi vonal között. Cristianót mindig két-három ember fogta. A második játékrészben megvoltak a lehetőségeik, de végül megtaláltuk az utat, a kinyílásuk után pedig a kreatív játékosaink bejutottak a büntetőterületen belülre. Rafa Silva jól tartotta a labdát, mondtam neki, hogy függőleges játékot játszunk, ez bevált. Összességében végig teljesen kontrolláltuk, domináltuk a meccset."

S hogy hogyan érezte magát a Puskás Arénában? "A foci tömegek nélkül nem az igazi. Meg kell köszönnöm a 4000 portugalnak, hangosan hallottam őket, és köszönöm azoknak, akik otthon szurkoltak nekünk.

Emellett köszönöm a stadionban lévő 60.000 szurkolónak is, fantasztikus hangulat volt!

 

Mostantól csak a németekre fókuszálunk, ismerjük őket, kemény ellenfél lesz."

FRISSÍTÉS:

21.09:

Magyarország-Portugália: ha kell, Marco Rossi felteszi a kezét - reakció - NB1.hu

21.32:

Magyarország-Portugália: Schön álma, Gulácsi életre szóló élménye - reakciók - NB1.hu

22.06:

Magyarország-Portugália: Ronaldo a magyarokat is dicsérte - reakció - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink