Magyarország-Portugália: ha kell, Marco Rossi felteszi a kezét - reakció

Többet nem is kérhetett volna a játékosaitól.

Forrás: mlsz.hu

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott az Európa-bajnokság F-csoportjának első mérkőzésén 3-0-ra kikapott a Puskás Arénában a címvédő portugáloktól.

Magyarország-Portugália: a flipper nem segített - NB1.hu

 

A lefújást követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

"A 84. percig nem volt gond, aztán három gólt kaptunk... ez csalódással tölt el. Az első gól előtt kétszer pattant meg a labda, szerencsetlen helyzet volt, de utána nem szabad szétesned, meg kell tartanod magad, nem szabad kockáztatni. Talán ez az én hibám is volt, hisz többet cseréltem, amik úgy tűnik, nem működtek. Az eredmény miatt vagyok csalódott, nem a teljesítmény miatt: nem is kérhettem volna többet a játékosaimtól, hisz küzdöttek a legjobbat nyújtották, a 84. percig minden rendben is ment, szervezettek voltunk, a második félidőre még javultunk is, labdabirtoklásban is. Az első gól után meg... mit is mondhatnék: lehet három gól a két csapat között, de nem az alapján, amit ma láttunk.

Ha olyan jól tudtunk volna játszani, ahogy a magyar szurkolók buzdítottak, több meccset is megnyernénk.

 

Ha visszanézzük és kielemezzük az utolsó tíz percet, látni fogjuk, mit rontottunk el. Ronaldo jól játszott, hatékony klasszis, három lehetőségből kettőt gólra is váltott. Volt némi kétely, hogy a második találata les volt-e vagy sem, de van VAR, úgyhogy nincs kérdés."

Magyarország-Portugália: a portugál kapitány köszönete a magyar szurkolóknak - NB1.hu

 

Újságírói kérdésre Rossi elárulta, Schäfer kicsit fáradt volt, ezért cserélte le, mint ahogy Kleinheislert és Sallait is. "Úgy tűnt, kifulladtak kicsit, így úgy gondoltam, jobb lehetőségekkel helyettesítem őket. Ha ez nem sikerült, felteszem a kezem."

Az nb1.hu kérdésére (portugál kérdés mellett a Deutscher Zeitung, a Nemzeti Sport és az nb1.hu, tehát összesen négy médium kérdezett a szövetségi kapitánytól) Rossi elmondta, a Franciaország elleni, szombati mérkőzés (amit az előrejelzések alapján 36 fokban rendeznek majd) mindkét válogatottnak nehéz lesz, hisz hőségben nehezebb focizni. "Mindannyian tudjuk, mennyire jó csapatot alkotnak, és ezt minden bizonnyal most is bizonyítani fogják. Fizikálisan és mentálisan sem lesz könnyű, ki kell pihennünk magunkat, hogy tiszta fejjel kezdhessük el a szombati meccset."

FRISSÍTÉS:

21.32:

Magyarország-Portugália: Schön álma, Gulácsi életre szóló élménye - reakciók - NB1.hu

22.06:

Magyarország-Portugália: Ronaldo a magyarokat is dicsérte - reakció - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink