Magyar-francia: fesztiválon éltük át az Eb-győzelmet - élménybeszámoló

A futball ismét megmutatta, mekkora ereje van.

Forrás:

"Ez olyan, mint egy kisebb fesztivál" - Levi barátom így összegezte első benyomását a Városligetben felállított szurkolói zónáról. Egyet kell vele értenem, hiszen a focit kevésbé szerető emberek is bőven találhatnak maguknak izgalmas programot (bár szombaton szerintem mindenki rabjává vált ennek a csodálatos sportágnak...), emellett a panoráma is egészen csodálatos. Azt nem állítom, hogy Európa összes szurkolói zónáját láttam már, de abban biztos vagyok, hogy ez a budapesti terület látvány szempontjából az élre kívánkozik.

A Magyarország-Franciaország meccs előtt beszerezhettük az ilyenkor elmaradhatatlan sört (fontos ugye a folyadékpótlás, bár lehet nem pont erre gondolnak a szakértők), majd ahogy közeledett a kezdő sípszó, egyre nagyobb lett bennem az izgalom és a várakozás.

Az igazat megvallva kicsit tartottam attól, hogy a szurkolói zóna hangulata nem tudja felvenni a versenyt a Puskás Arénában lévő atmoszférával, de szerencsére csalódnom kellett. Már a kezdés előtt felcsendültek a CSAPATUNKAT buzdító rigmusok, illetve egy szemkápráztató élőkép is megvalósult(a piros, a fehér és a zöld színű kartonlapokból kirajzolódott egy óriási magyar zászló).

Magyarország-Franciaország: kipattintottunk néhány 10-est - osztályzatok - NB1.hu

 

Pontban 15 órakor végre felharsant Michael Oliver sípszava. Mindenki tisztában volt a realitásokkal, de a labdarúgás azért is szép, mert nem mindig a favorit nyer. A jó szereléseknél, a pontos passzoknál és a támadásvezetéseknél is akkora vastapsot kaptak a magyar válogatott tagjai, mint ha az Eb-t nyerték volna meg. Az első félidő végén pedig jött Fiola Attila, a gólja után pedig - némi túlzással - akkora hangorkán tört ki, hogy a környéken lévő összes zajszintmérő bemondta az unalmast.

A szünetben óriási sorok kígyóztak a büféknél, de találtunk egy olyat, ahol pár ember lézengett csupán. Örömünk nem tartott sokáig, mivel kiderült, hogy a terminál nem működik, így "lesre futottunk". Mindenkit megnyugtatok, végül nem maradtunk sör nélkül.

A második félidőben is hősiesen küzdöttek Sallaiék, akiknek a szurkolói zónából is küldtük az erőt ahhoz, hogy a csoda sikerüljön. Ugyan Griezmann gólja miatt néhány pillanatig egy pici keserűséget éreztünk, ám hamar túltettük magunkat a dolgon.

Az utolsó perceket már mindenki állva izgulta végig, aztán a hármas sípszót követően jöhetett az újabb ünneplés. Igazi világszenzáció részesei lehettünk, amit sosem fogunk elfelejteni. Hiába van még hátra több meccs az Eb végéig, nekünk szombaton a magyar válogatott lett a torna győztese. 

Magyarország-Franciaország: mi volt a félidőben a Puskás Arénában? - élménybeszámoló - NB1.hu

 

Ezen a délutánon is megtapasztaltuk, hogy a futballban mekkora erő lakozik, hiszen az embereket egységgé kovácsolta, amire nem sok dolog képes. Mert ez a siker valamilyen szinten valóban mindenkié!

Legfrissebb híreink