Konferencia Liga: drámai végjáték a Vidi meccsén

Gyönyörű gólok születtek.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

MOL FEHÉRVÁR FC-ARARAT JEREVÁN 1-1

Nagyon nehézkesen indult a Fehérvár első Konferencia Liga meccse, bár sok helyzetet dolgozott ki a magyar csapat, szépen tartották magukat az örmények. A második félidőben volt egy olyan periódusa is a meccsnek, amikor a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, de a Vidi is jól állta a sarat. Az találatra a 84. percig kellett várni, ekkor Marcel Heister lőtt egy hatalmas bombagólt, aki nem régen igazolt Fehérvárra, miután a Fradinál lejárt a szerződése. Azonban az igazi dráma a végén jött, amikor a Jereván egyenlített, a 90+3. percben, így 1-1-es döntetlenről várhatják a felek a folytatást.

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A SZURKOLÓK

Öröm volt a fehérvári drukkerek énekét hallgatni a meccsen, ha csak rajtuk múlt volna, akkor öt vagy hat góllal nyert volna a csapatuk.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A EGYENLÍTŐ GÓL

Nem sokon múlott, hogy 0-0 legyen a meccs vége, ám Marcel Heister gondolt egyet és egy megeresztett egy hatalmas lövést 22 méterről, ami egy káprázatos találattal végződött. A hosszabbításban azonban Pobulics egy hasonlóan szép találattal bevett a hazai kaput, így döntetlennel végződött a találkozó.

A GÓL TÖRTÉNETE:

84. perc: Houri passzolt laposan Marcel Heisterhez, aki középről, nagyjából 22 méterről a bal felső sarokba bombázott. 1-0!

90+3. perc: Muradjan passzolt Pobulicshoz, aki 23 méterről egy hatalmas gólt lő a jobb felsőbe. 1-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Egy hét múlva Örményországba utazik a Vidi, ott harcolhatja ki a továbbjutást.

JEGYZŐKÖNYV:

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS   
MOL FEHÉRVÁR FC (magyar)–Ararat Jereván (örmény) 1–1 (0–0)

Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 2846 néző. V: Orlic (moldovai)
Fehérvár: Kovácsik – Bamgboye, Lüftner, Stopira, Heister – Petrjak, Alef (Bolla B., 89.), Houri, Dárdai Palkó (Szabó L. 60.) – Kovács I. (Nego, 60.), Zivzivadze (Nikolics, 60.). Vezetőedző: Szabics Imre 
Ararat: Jermakov – J. Bravo, Prljevics, Mkojan, Margarjan – Muradjan – Arakeljan (Deble, 64.), Manojan (Raz. Hakobjan, 87.), Pobulics, I. Sztanojevics (Malakjan, 63.) – Kone (Silue, 90+2.). Vezetőedző: Vardan Bicsahcsjan
Gólszerzők: Heister (84.), ill. Pobulics (90+3.)

FRISSÍTÉS: PÉNTEK, 8.41

KL: Szabicsnál rákérdeztek a magyar válogatott játékosai teljesítményére is - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink